W Bolcu nie znam , ale w Węglińcu znałam dwóch . Obaj już nie żyją . Jedan na pewno był w ss . Ojciec mi opowiadał , że nigdy nie nosił krótkich rękawków , nie chodził bez koszuli nawet latem . Kiedyś po świniobicu podejrzeli go jak się mył . Miał wytatułowane ss.
Ale to już dawne czasy . Sama pamiętam ich dość słabo , ale na pewno były to osoby które nie lubiły dużo mówić , szczególnie o sprawach które miały miejsce w czasie wojny . A, pamiętam też że obaj byli "czołowymi kapusiami" , pewnie dlatego że sami byli pod obserwacją.
~kkk90 niezalogowany 8 października 2012r. o 15:31
Dziękuję wszystkim z odpowiedzi. Szukam, kontaktu do takich osób, ponieważ szykuję pracę dotyczącą funkcjonowania osób, które pozostały na terenach dawnych Niemiec, obecnie znajdujących się w Polsce i bardzo zależałoby mi na tym, abym mógł oprzeć się na wiarygodnym źródle informacji. Oprócz tego nie ukrywam, że taka rozmowa byłaby dla mnie bardzo cennym przeżyciem osobistym. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc? :)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.