#Ewelinka18 nieaktywny 11 października 2012r. o 17:50
Witam ! Chciałabym załozyc konto w baku aby miec za darmo przelewy karte i mogła wybierac pieniadze z wszystkich bankomatów. Gdzie polecacie ? Kto jest zadowolony ze swojego konta ? Pozdrawiam!
#Blyskotka nieaktywny 11 października 2012r. o 19:07
Ja osobiście polecam bzwbk, za darmo przelewy a za kartę płacę raz na 4 lata 35zł bodajże. Z tym, że nie wiem jak z prowizją za wybieranie w różnych bankomatach, ponieważ zawsze wybieram w zachodnim.
Dodatkowo mam wielu znajomych i sporą część rodziny w tym samym banku, więc przelewy przez internet do nich/od nich dochodzą od razu.
nie każde płatne konto znaczy, że się nie opłaca
osobiście mam 3:
1. bgż - konto z podwyżką - opłata za kartę 5 zł, wypłaty wszędzie, konto za friko, przelewy za friko, zwracają 1% wpływów na konto do 50zł jak wykonasz operacji na 300, jak ci wpłynie 500 zł to wyjdziesz na 0, ja wychodzę co miesiąc na plus
zakładanie konta lekko upierdliwe, trzeba się przejść do oddziału np. żeby aktywować potwierdzenia sms ...
2. mBank, wszystko za free, przelewy, karta, wypłaty bzwbk, cash4you i euronet - jest tego tyle, że nigdy nie potrzebowałem wypłacać z "obcego" bankomatu, i jeszcze jedna dla mnie ważna rzecz - wypłaty za granica bez prowizji !!
nie wiem jak sie teraz zakłada ale chyba kurier z papierami przyjeżdza
3. Alior sync - nowy bank internetowy - wszystko za free - wypłaty wszędzie, przelewy (w tym 10 błyskawicznych - podobno dochodzą w parę sekund, nie testowałem ), konto za free a dodatkowo zwracają 5% za zakupy w internecie np na allegro - sprawdzone, działa super
jak juz masz jakieś konto to zakładanie konta to bajka - potwierdzasz przelewem z innego konta a jak nie - kurier z papierami
i jeszcze jest taki twór jak bgż optima - takie konto oszczędnościowe, w sumie działa jak ror ale można przelać z niego tylko na konto powiązane oprocentowanie obecnie 5,8% (to nie lokata, w każdej chwili można przelać kase i na drugi dzień jest na koncie powiązanym)
Ja zakładałam konto w mbanku wszystko zalatwilam w domu wniosek wypełniłam na internecie umowę przywiózl kurier powiadomienia na e-mail jestem zadowolona:)polecam
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.