Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Tablice wywozowe z Niemiec

~* niezalogowany
16 października 2012r. o 20:13
My ubezpieczalismy na miesiac auto i tam tez zakupilismy tablice. W sumie wyszlo chyba 150 zl. Na tych tablicach poruszamy sie tylko po polsce. W tym czasie zrobilismy przeglad i zarejestrowalismy auto. Tablice i ubezpieczenie bylo kupione w jaworze. W tych budach gdzie sprzedaja te tablice ceny sa z kosmosu z tego co pamietam to 200 € w zwyz
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~egerszege niezalogowany
16 października 2012r. o 20:50
jak bardzo chcesz - mam na szafie zolte tablice.....
~egerszege niezalogowany
16 października 2012r. o 20:51
~egerszege napisał(a): jak bardzo chcesz - mam na szafie zolte tablice.....

moge Ci je pozyczyc na przeglad...
~bolo niezalogowany
16 października 2012r. o 21:01
Dobrze ktoś tu wcześniej pisał. Od 8.10.2012 zmieniły się przepisy.

Po opłaceniu akcyzy robimy tłumaczenia, potem z tłumaczeniami i resztą dokumentów idziemy do wieżowca i opłacamy opłatę recyklingową (500zł) oraz wykupujemy tablice próbne (61zł).
Potem jedziemy z tymi tablicami na przegląd, a po przeglądzie jedziemy do US załatwić vat25. Na koniec z powrotem ze wszystkimi dokumentami oraz blachami próbnymi idziemy do WK.

UWAGA!
Ten podany wyżej przykład pochodzi z innych części Polski, bo ja nie rejestrowałem u nas auta na tych nowych zasadach.
4106
#igrek nieaktywny
16 października 2012r. o 22:53
avatar napisał(a): Witam! Mam auto przywiezione z niemiec na lawecie (bez tablic) i nie chcą mi zrobić przeglądu i zarejestrować. Wie ktoś gdzie mógłbym nabyć takie zjazdówki?? Auto posiada ważny breef. Dzięki za wszystkie mądre odpowiedzi :)

Wykup sobie polskie tablice próbne i po kłopocie. Zapłacisz dużo mniej bo chyba 60 zł. niż za niemieckie zjazdówki, które kosztują dużo więcej. Nowe przepisy od około tygodnia :| zabraniają rzekomo przeprowadzania przeglądów pojazdów bez tablic.
~gość niezalogowany
17 października 2012r. o 12:46
nie róbcie zamieszania, po prostu trzeba isć do Wydziału Komunikacji po tablice i zrobić przegląd
~luki niezalogowany
17 października 2012r. o 12:53
co jeszcze tuskomatoły wymyślą aby poprawić i ułatwic życie Polakom. Ludzie czy urzędnik u nas w kraju jest po to, by utrudniać nam życie. no k...a tak dłużej być nie może. chodźmy na ulicę i zróbmy porządek
~luki niezalogowany
17 października 2012r. o 12:54
co jeszcze tuskomatoły wymyślą aby poprawić i ułatwic życie Polakom. Ludzie czy urzędnik u nas w kraju jest po to, by utrudniać nam życie. no k...a tak dłużej być nie może. chodźmy na ulicę i zróbmy porządek
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza