~ napisał(a): ... RADA MIASTA, stara lub nowa może jeszcze sytuację naprawić poprzez wynegocjowanie z bankami dłuższego terminu spłaty zadłużenia ....
Pannazdzieckiem napisał(a):>~ napisał(a): ... RADA MIASTA, stara lub nowa może jeszcze sytuację naprawić poprzez wynegocjowanie z bankami dłuższego terminu spłaty zadłużenia ....
Pieniądz jest pusty , wszyscy o tym wiedzą . Banki , fundusze europejskie i sam diabeł , któremu winni jesteśmy ponad 70 baniek za zabetonowanie miasta , mogą nas w ... pocałować , kiedy Rada Miasta powie , nie będziemy płacić , żadnych negocjacji !
Na taką Radę pójdę głosować inna mnie nie interesuje. Ciekawym , czy znajdą się odważni społecznicy , czy jak zwykle pusta kasa jest wyznacznikiem naszej moralności i w radzie zasiądą głusi i ślepi :)
~Przemysław napisał(a):Przemysławie,ale Ty jesteś okrutnyPannazdzieckiem napisał(a):>~ napisał(a): ... RADA MIASTA, stara lub nowa może jeszcze sytuację naprawić poprzez wynegocjowanie z bankami dłuższego terminu spłaty zadłużenia ....
Pieniądz jest pusty , wszyscy o tym wiedzą . Banki , fundusze europejskie i sam diabeł , któremu winni jesteśmy ponad 70 baniek za zabetonowanie miasta , mogą nas w ... pocałować , kiedy Rada Miasta powie , nie będziemy płacić , żadnych negocjacji !
Na taką Radę pójdę głosować inna mnie nie interesuje. Ciekawym , czy znajdą się odważni społecznicy , czy jak zwykle pusta kasa jest wyznacznikiem naszej moralności i w radzie zasiądą głusi i ślepi :)
Moim zdaniem pieniędzy należy zacząć szukać natychmiast .Wszelkie zbędne wydatki należy wstrzymać .Zaczynając od trzynastych pensji , zbędnych diet ,nagród , imprez otwarcia dotowania kościoła i delegacji administracji a kończąc na gaszeniu światła w Starostwie , na rynku i moście po 22 .
~Przemysław napisał(a):
....Zaczynając od trzynastych pensji , zbędnych diet ,nagród ...
Pannazdzieckiem napisał(a):>~Przemysław napisał(a):
....Zaczynając od trzynastych pensji , zbędnych diet ,nagród ...
Światło zostawmy zapalone :) Ładnie wygląda wieczorową porą :D
Pannazdzieckiem napisał(a): Historia zna już takie przypadki np. Jezus został sprzedany za trzydzieści srebrników. W prawdzie wydarzenie takie nie miało miejsca ( logiczna sprzeczność ) , ale analogia bardzo mi się spodobała.
~Przemysław napisał(a): Ponoć taka uchwała Rady Miasta aby nie zakłócać ciszy mieszkańcom.