Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Łabędzi śpiew prezesa.
2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2012r. o 15:09
to ja też chcę zostać politykiem i też napewno nie wyjdzie to wam na dobre :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 listopada 2012r. o 19:54
Wypowiedz G.Blooma w Parlamencie Europejskim jest odzwierciedleniem ekip rządzących na całym świecie. To oni doprowadzili państwa do kryzysu trwoniąc pieniądze.
~Gienek niezalogowany
29 listopada 2012r. o 20:28
~ napisał(a): Szanowne Pismaki! Mnie nie obchodzi kto personalnie będzie w Bolesławcu rządził w przyszłości /Pan Roman może dozgonnie/byle tylko stworzył warunki do normalnego życia i funkcjonowania firm, czego w tej chwili absolutnie brak. Jeżeli państwo nasze stało się wrogiem swojego obywatela i jest państwem złodziejskim i policyjnym, to niech chociaż nasza lokalna władza będzie przyjazna nam - obywatelom, którzy będą odpowiednio głosować. Mam przeczucie, że Przemkowi chodzi o to samo. Bo wszystko to co nasza władza do tej pory s....yła można jeszcze przy odpowiedniej radzie miasta naprawić i nie ma znaczenia czy się nasz system rozumie, czy nie. Kropek i przecinków też do garnka się nie włoży.

To wszystko są ogólniki i pustosłowie. Poproszę o skonkretyzowanie co "nasza władza" (jaka władza jest nasza? Starostwo? Rada Miasta? Prezydent miasta? konkretnie kto?)...spieprzyła?Co konkretnie oznacza "władza przyjazna nam - obywatelom"?
W publikacjach p.Przemysława jak i wyżej cytowanej autorzy używają wyłącznie ogólników, konkretów brak.
~ niezalogowany
29 listopada 2012r. o 20:29
~ napisał(a): Wypowiedz G.Blooma w Parlamencie Europejskim jest odzwierciedleniem ekip rządzących na całym świecie. To oni doprowadzili państwa do kryzysu trwoniąc pieniądze.
>

Dla przykładu wydano około 440 tysięcy na pielgrzymkę żołnierzy , czy to nie jest jawna rozrzutność ? To bardzo dobry powód do zmasowanego protestu.Potem podnosi się wszystkim VAT
[img=1354217397_oqizqz9.jpg]
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 listopada 2012r. o 23:24
~ napisał(a): Wypowiedz G.Blooma w Parlamencie Europejskim jest odzwierciedleniem ekip rządzących na całym świecie. To oni doprowadzili państwa do kryzysu trwoniąc pieniądze.

Zgadza się i dlatego uważam , że nie ma sensu , angażować się w polityczne potyczki , szczególnie gdy w grę wchodzi Paligłup.
Wydaje mi się , że należy sobie odpowiedzieć na pytanie , jak pogonić wszystkich polityków , a nie których pogonić. Od momentu Polskiej transformacji , sprawy w tym kraju idą źle . Obecnie mamy do czynienia z tak zwanym kryzysem , czytaj ograniczeniem podaży pieniądza. Politycy , jak niewinne owieczki każą nam zaciskać pasa , a sami nadal uprawiają tę dziwaczną grę zwaną ekonomią. Doskonale wiedzą , niezależnie od przyjętej opcji , o co w tej grze chodzi.
Oddali Polskę wraz z narodem w skrwawione łapy imperialistycznych karteli , popularnie zwanych międzynarodową banksterką. Oczywiście za kase.

Ja tam bym przestał płacić jakiekolwiek podatki i kredyty ... i żadnych wyborów oczywiście . Wszystkich nas nie zamkną :D

Dopisane 29.11.2012r. o godz. 23:24:

Przemek , zamiast zajmować się pierdołami , jak Twój guru i kruszyć kopię o grosze , zajmij się lepiej tym :

Drodzy Państwo , nie ma teorii spiskowych , to nasza rzeczywistość . Jesteśmy niewolnikami , spytajcie zresztą Romana :) Trzeba coś z tym zrobić , jakieś pomysły? Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Przemysław niezalogowany
30 listopada 2012r. o 9:21
Oto następny przykład marnotrawstwa wynikający z bardzo zawiłych procedur podatkowych .Nawet samorządy muszą korzystać z firm doradczych.A to niestety kosztuje.Po co zatem płacić podatki ? Pole do popisu dla rządzącej partii.
http://podatki.onet.pl/eldorado-doradcow-podatkowych,19923,5318966,1,prasa-detal
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 listopada 2012r. o 10:26
~Przemysław napisał(a): Oto następny przykład marnotrawstwa wynikający z bardzo zawiłych procedur podatkowych .Nawet samorządy muszą korzystać z firm doradczych.A to niestety kosztuje.Po co zatem płacić podatki ? Pole do popisu dla rządzącej partii.
http://podatki.onet.pl/eldorado-doradcow-podatkowych,19923,5318966,1,prasa-detal

Dokładnie. Zawiłość przepisów jest polem do działania dla wyspecjalizowanych. Tyle tylko ,że nie dodaje to zjawisko dobra dla ogółu , a tworzy ślepy pęd do źle rozumianej edukacji. " Zostań prawnikiem " brzmi , jak " ... wszystkich krajów łączcie się " W miejsce kropek wstawcie sobie , co tam chcecie :)
Niech mi ktoś wytłumaczy , dlaczego mam płacić podatki ?
Pytam , bom głupi :)

Dopisane 30.11.2012r. o godz. 10:26:

Pannazdzieckiem napisał(a): ...Oddali Polskę wraz z narodem w skrwawione łapy imperialistycznych karteli , popularnie zwanych międzynarodową banksterką ...

Historia zna już takie przypadki np. Jezus został sprzedany za trzydzieści srebrników. W prawdzie wydarzenie takie nie miało miejsca ( logiczna sprzeczność ) , ale analogia bardzo mi się spodobała.

Przemek , wybacz , że rozwalam Ci kampanię wyborczą , ale już taki jestem ... zimny drań :)
Gdybyś chciał pogadać , wpadnę , wypijemy jakieś piwko ... tym bardziej , że pada mi czujnik położenia wału korbowego i gdzieś trzeba go wymienić :)
W Oplu trzeba pół silnika rozkręcić :D
Miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
30 listopada 2012r. o 13:44
Człowieku nie udawaj takiego ciężkiego na umyśle że,nie wiesz kto w naszym mieście sprawuje władzę. Napisałem wyrażnie RADA MIASTA. I właśnie Rada Miasta powinna stanowić hamulec dla pana Prezydenta Miasta w jego zapędach do zadłużania miasta wbrew jego mieszkańcom/wyborcom/. Aby nie być ogólnikowym.RADA MIASTA, stara lub nowa może jeszcze sytuację naprawić poprzez wynegocjowanie z bankami dłuższego terminu spłaty zadłużenia a przez to i mniejsze raty, czego następstwem mogły by być jakieś ulgi w podatkach i opłatach lokalnych/jednych z najdroższych w Polsce/. Dodając do tego redukcję o 1/3 urzędasów w administracji miasta, Pan Prezydent i Rada Miasta, mieliby następną kadencję jak w banku.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza