~danstor napisał(a): władza... PIS,PO,RP,PSL,SLD......,boże ile tego się narobiło,by sobie wygodnie żywot ustawić,nigdy sobie przecież krzywdy nie zrobiła i nie zrobi.i jeżeli to pan obejmie władzę to szybko pan o tym liściku zapomni..i daję sobie obciąć cokolwiek....nie róbcie z obywateli ostatnich ...i.np po co pan jest w jakiejś organizacj..,przecież nie po to by mi stworzyć lepsze warunki życia...tylko sobie,a nawet jeszcze mnie bardziej zdoić z resztek tego co mi tak już okroili że w zasadzie mój dochód byłby w sam raz gdyby mieśiąc trwał tydzień.a pan mi tu o vatach.czy gdyby prywaciaż miał minimalne podatki to dałby mi więcej pensji........zapomijcie.pan Stasik przecież działa w interesie ceramiki i ma w nosie reszte,a pan dział w czyim interesie?...na pewno nie moim,bo już dużo takich było i sa nadal co działają w moim i obywateli interesie....boże jak ja na tym wychodzę.żebym chociaż tak wychodził na tym jak bezrobotny polak na zasiłku w irlandii,który otrzymuje co tydzień,ale tam dziwnie kryzysu nie ma,z resztą jak we francji,angli,czy niemczech.kryzys jest...tylko że w polsce,bo tak komuś leży w interesie.>
Zastosowana autokorekta
~Przemysław napisał(a):~sati napisał(a): A ja myślałem że minęły już czasy kiedy partią na jakimkolwiek szczeblu może kierować prostak i niedouczony ćwierćinteligent. :|>
Czy był by Pan uprzejmy rozszerzyć swoją myśl.Chodzi o trzy ostatnie słowa .Zawsze to dobrze lepiej poznać samego siebie.
falco napisał(a): Panie Przemysławie>
jak widzę Pan pracuje ,,we własnej kuzni,, i dlatego w ten sposób niczego Pan tu nie zmieni
Pańskie ciągłe pisanie że jest zle stawia nas tzn. czytających w roli przygłupów którzy o tym wszystkim mogą się dowiedzieć tylko od Pana
nie jestem Pana przeciwnikiem bo jestem nim dla wszystkich bez wyjątku partii... prawić piękne słówka jest bardzo łatwo ale czy za tym idą czyny?...co Pan zrobił w tym kierunku oprócz ,,pitolenia,, przepraszam za sformułowanie ale tylko takie jest adekwatne do tego co myślę...
wszystkie partie w tym kraju przypominaja mi jedną taką dawną partyjkę założoną ,,dla jaj,, (PPPP-pamięta Pan?)a jedyna różnica która was dzieli to taka ,że wy robicie to jeszcze dodatkowo dla kasy :D
~Gienek napisał(a): Gdybyśmy skończyli tę bezsensowną dyskusję to może byłaby szansa na to ,że wobec braku komentatorów, nawiedzony Przemysław przestanie publikować swoje śmieszne,utopijne wizje naprawy świata?>
~Przemysław napisał(a): Jak Gienek nie będzie miał gdzie pracować i czym płacić za rachunki to siądzie i się zaśmieje.
To będzie realny namacalny świat Eugeniusza.