Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Koniec świata ?
4469
#Patrzalski nieaktywny
6 grudnia 2012r. o 18:54
GosiaM napisał(a):
Ale są rzeczy ważniejsza od wyobraźni , samokrytycyzm i szacunek do drugiego człowieka.

Samokrytycyzm i szacunek dla drugiego człowieka to też efekt wyobraźni .Wyobraźnia to nie tylko wiara w niesamowite stworki typu : jednorożec ,krasnal,itp... Dzięki wyobraźni człowiek odczuwa empatię , pożądanie i wiele innych uczuć ,które towarzyszą nam nacodzień.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
6 grudnia 2012r. o 18:56
GosiaM napisał(a): Wygląda ? :)
Nie wiedziałam , że mam w domu podgląd :D
Nie interesują mnie jałowe dyskusje z pieniaczami i nic nie pisałam, że mam, czy nie mam szacunku do kogokolwiek :)

A SZKODA ,że nie masz i sama się pienisz ,bo niby co Cię to ,że ktos jest wyuzdany? A niechże sobie będzie, dopóki nikogo tym nie krzywdzi .
2900
#falco nieaktywny
6 grudnia 2012r. o 19:03
~bokser napisał(a): Hej oooooooo!!!!! widzę poważna rozmowa się toczy!!!!

tak?...a gdzie? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
2945
Mgosia
Inaczej to postrzegam :) Dla mnie to efekt codziennej egzystencji i wychowania :)
A wyobraźnia- zdolność przewidywania,indywidualny sposób patrzenia pod danym kątem, marzenia senne też są rodzajem wyobraźni :) Ale wcale nie musimy się zgodzić, bo nie oto w tym wszystkich chodzi , ważne jest przedstawianie swoich spostrzeżeń ;)

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~rainman niezalogowany
~ napisał(a): Słowo cnota charakteryzuje człowieka używajacego swoich zmysłów do celów zgodnym z ogólnym pojęciem dobra

No właśnie, robię to dla swojego dobra. Są na przykład tacy w tym mieście, że mają wyobraźnie do celów szeroko pojętego dobra ogółu i chcą uszczęśliwić świat. Później podnoszą podatki.
No i czyja cnota jest lepsza, moja czy ich? Ja nikogo nią nie krzywdzę a tamci krzywdzą. I co chcesz powiedzieć, ze ten co wydziera dziecku podatnika z gęby ostatni kawałek chleba aby spełnić swoją cnotę wyobraźni jest lepszy ode mnie jak sobie ruch am Rihannę w zaciszu i jestem sobie w myślach bogiem?
2900
#falco nieaktywny
6 grudnia 2012r. o 19:06
a ja właśnie wyobrażam sobie że piję kawę z Halle Berry :)
jeszcze jak miała długie włosy... :D
ależ ja wyuzdany jestem :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
2945
Mgosia
6 grudnia 2012r. o 19:07
A ja sobie wyobrażam , że jest tak jak dawniej , przed naszym "końcem świata" :)

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~ niezalogowany
6 grudnia 2012r. o 19:13
A ja sobie wyobrażam wymarzony prezent od Mikołaja:}
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.