Poprzez nagłaśnianie sprawy na skale całego kraju /tak jak w sprawie AKTA/ możemy coś wywalczyć.Więc takie pisanie wcale nie jest takie bezpodstawne.Trzeba się po prostu zorganizować.
a jak podniosą ceny zbyt wysoko to czy mogę wypowiedzieć umowę ,,śmieciarzom,, :)
myślę że na to pytanie odpowie mi ta osoba którą tak boli nasz los...
:D
falco napisał(a): a jak podniosą ceny zbyt wysoko to czy mogę wypowiedzieć umowę ,,śmieciarzom,, :)
myślę że na to pytanie odpowie mi ta osoba którą tak boli nasz los...
:D
według nowej ustawy nie płacisz firmie śmieciowej, ale gminie, a ta opłata jest obowiązkowa.
tylko jeśli ta firma podniesie ceny do granic ,,zdroworozsądkowych ,,to chyba jako że żyję ponoć we wolnym ,demokratycznym kraju,mogę zrezygnować z jej usług
a co jak mnie nie będzie na to stać aby płacić za kubełek...
eksmisja?...komornik?...sąd?...tiurma? ;)
założenie ustawy było takie, że jeżeli będą płacić wszyscy, nie będą wywozić na dzikie wysypiska. Zjawisko to miało się dzięki ustawie znacznie ograniczyć.
Umowy z firmą będzie miała gmina, i gmina będzie odpowiadać za opłaty. Być może jeżeli nie będzie kogoś stać, to będzie jakiś dodatek, jak do czynszów, ale o to muszą powalczyć nasi rajcowie :)
Gmina Nowogrodziec. Mąż obecnie nie pracuję, szuka pracy, dokształca się. Mamy dziecko niepełnosprawne, nie możemy liczyć na czyjąś pomoc, dziadków itd. więc zmuszona jestem zostać w domu. Obecny dochód 850 zł , w całości przeznaczany na rehabilitację dziecka, prywatną, bo państwowo nie ma żadnej. Oszczędności powoli się kończą. Opłata proponowana za wywóz śmieci 20 zł od osoby. W naszym przypadku 60 zł miesięcznie. To bardzo dużo i już wiem, że nie będę płacić. Mam dosyć, niech mnie zlicytują, niech robią co chcą bo ja juz nie mam siły walczyć !!!
i ja po przeczytaniu takiego posta który jest niczym innym jak cichym wołaniem o pomoc ,mam spokojnie czytać jakiegoś tam pieprzenia Przemysławów czy innych jemu podobnych...
kur...co za kraj :>
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.