Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
~ niezalogowany
4 lipca 2013r. o 11:08
Nie! Ja proponuję podrzucić śmiecie pod lokalną siedzibę partii która jest za to odpowiedzialna. Lasy tu nie sa w niczym winne.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4553
#Margot2000 nieaktywny
4 lipca 2013r. o 12:04
Niby ta sama gmina a inna...my mamy nadal kosze na śmieci, w gminie dowiedziałam się o termin wywozu śmieci- bez problemu podano mi go.
~mieszkanka "z klasą" niezalogowany
4 lipca 2013r. o 12:57
Uczenie kultury życia społecznego. Wreszcie.
~FX niezalogowany
4 lipca 2013r. o 15:34
http://biznes.onet.pl/uokik-sprawdza-gospodarowanie-odpadami-pierwsza-ka,18493,5555571,5535500,474,1,news-detal
Bolesławiec też powinni skontrolować , tylko że karę powinien zapłacić burmistrz na spółę z prezesem MZGK
211
skorn
4 lipca 2013r. o 16:36
~ napisał(a): Jak to dlaczego? Bo to komunistyczne zwyczaje :)
Butelki skupowano w PRL ,a wiecie ,że wtedy wykończono Popiełuszkę.
Albo takie frytki w szarym papierowym worku - niby ekologiczne a kojarzy się z UB.

No własnie, co tam śmierć jakiegos klechy czy kilkudziesięciu innych osób, które poniosły śmierć z rak "nieznanych sprawców". Ważne, że frytki były w w papierowym worku, bo przeciez nic nie świadczy tak dobrze o systemie polityczno-gospodarczym, jak frytki w papierowym worku!

<i>
5413
#Przemyslaw nieaktywny
12 lipca 2013r. o 15:27
Przedwczoraj rano spotkałem w parku /na zapleczu szpitala psychiatrycznego/ auto z napisem " Zielony patrol " z MZGK.
Panowie pojeździli po parku zabrali coś z działek a po drodze pozostały wszystkie pojemniki na śmieci .Pełne .Nie wiem jaki sens ma te kilka koszy w parku skoro są niemal bez przerwy pełne.
Jest ich zbyt mało i są zbyt rzadko opróżniane .

Dopisane 12.07.2013r. o godz. 15:27:

Jak można było przypuszczać nie zabraknie absurdalnych decyzji związanych z prostą czynnością wywozu śmieci.Nikt na świecie nie potrafi tak wszystkiego zamotać jak Polscy urzędnicy.
Przy tym oczywiście wszyscy mimo że włożą większy wysiłek w segregację zapłacą znacznie więcej.Czyż jednak nie o to chodziło ?
Spółki miejskie mają drenować kieszenie po pierwsze mieszkańców aby ratować budżety miejskie.
http://biznes.onet.pl/faktpl-kaza-zmarlym-placic-za-smieci,18490,5559980,1,prasa-detal

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
12 lipca 2013r. o 16:32
gdyby było mniej papierków po cukierkach patyczków po lodach byłoby łatwiej

za ten cały bałagan winne są dzieci
~ niezalogowany
12 lipca 2013r. o 20:29
Przemyslaw napisał(a): Przy tym oczywiście wszyscy mimo że włożą większy wysiłek w segregację zapłacą znacznie więcej.

Racja!
Dlatego kubeczki po jogurtach nie będę mył !! :>
Dzięki czemu zaoszczędzę również wodę! :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza