Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
8117
#alabaster72 nieaktywny
14 lipca 2013r. o 1:07
JA tam mam to w dopie. Nie podpisałem oświadczenia o segregacji i kazali mi odpadki pakować do pojemnika z napisem "komunalne"płacę 9 zyla.Kiedyś rano podjechał pojazd kosmiczny z napisem MZO itd. pytam kolesia jak oni to widzą? Facet wzruszył ramionami i wszystkie pojemniki do jednego auta, komunalne, bio, jakieś tam do przetwarzania itd. itp. Zaznacze że to nie w Bolesławcu tylko w innym mieście, troszkę większym. Ludzie, sortowanie śmieci to precyzja, subtelne oddzielanie pieniądzy wywalanych przez nas a zbieranych przez cwaniaków. Czemu w innych państwach kaucja za "peta" wynosi 25 centów gdzie woda gazowana kosztuje 19 centów? Czemu puszka z alu po red- cośtam kosztuje 25 centów? Czy to strzał w żuli zbierających puchy i gniotących je o 4 rano pod blokiem? Nie, to jest precyzyjnie zplanowany system odzyskiwania surowców wtórnych, nie bijący po kieszeni obywateli. Wprowadzenie segregacji odpadków w państwie, które do tego nie jest gotowe to okradanie obywatela. Nie płaćmy za segregację, wyraźmy chęć wtracani-a wszystkiego razem. Można też inaczej, rozsądne zakupy, mniej produktów zbędnych, takich z reklam, torby na zkupy jak kiedyś, zgniatamy butelki, nawet jak bez nakrętki. Ludzie produkują śmieci, nie ma co ukrywać, ale ograniczmy to bo można. :) [img=1373756858_ykh07y6.jpg]

Zastosowana autokorekta

Oddam mało używane skrzydła i aureolę lub zamienię na rogi, kopyta i ogon...a nie, ogon mam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~skandal niezalogowany
14 lipca 2013r. o 9:06
Kwestia finansowa oburza najbardziej, bo płacę tyle samo za wywóz śmieci , tyle, że mają być odbierane 4 razy rzadziej [ zatem płacę 4 razy więcej!]. Skandal to to, że w cywilizowanym kraju rok po Euro 2012 w dniu 14 lipca nie mam kosza na śmieci , przy tych temperaturach smród bywa mało przyjemny, a o robactwie jakie się rozwija w wyrzuconych kawałkach mięsa , zamkniętych w szczelnym worku powinniśmy jutro powiadomić Sanepid.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
14 lipca 2013r. o 15:13
Jeszcze trochę tego niby " ZAMIESZANIA " a pojawią się komentarze takiej treści " lepiej niech podrożeje ale aby było czysto "
I chyba o to chodzi.Na prośbę po pierwsze mieszkańców sytuacja zostanie opanowana.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
14 lipca 2013r. o 15:57
Jestem mieszkańcem przeklętej Gminy Nowogrodziec która jest nieudolnie zarządzana przez jaśnie nam panującego burmistrza Relicha nie dość że płacę o 300%więcej to i tak śmieci zalegają obok pojemników bo nikt ich nie opróżnia.
~ niezalogowany
14 lipca 2013r. o 18:55
a u mnie pod rządami wielce inteligentnej gminy Chojnów , w dniu 14,07 mam nie ten pojemnik co trzeba i nikt się nie pofatygował aby to zmienić , płacić będę 44 zł miesięcznie a jak odbiory to nikt nie wie !!
~Zainteresowany niezalogowany
14 lipca 2013r. o 19:39
Widzę, iż na stronie MZGK umieszczono informację o tym iż pojemniki na odpady będzie można wynajmować na podstawie odrębnej umowy.

Czy ktoś zna ceny dzierżawy pojemnika lub wynajmu?
Pytam z czystej ciekawości, gdyż i tak tam będę się musiał stawić, gdy wrócę do kraju.

Załączono też:
Wniosek o dzierżawę pojemnika
http://www.mzgk.com.pl/system/files/pliki/dzierzawa%20pojemnika.pdf

Umowa o eksploatację - wynajem pojemnika
http://mzgk.com.pl/system/files/pliki/druk%20-%20umowa%20indywid%20%20na%20dzier%C5%BCaw%C4%99%20pojemnika2.pdf
5413
#Przemyslaw nieaktywny
14 lipca 2013r. o 21:39
Byłem zobaczyłem, zapytałem i i się dowiedziałem .
Ponoć pojemniki będą po 5zł + VAT
więc nie bedzie tak tanio.
Intrygujące jest że jest drożej i gorzej , jak oni to robią ?

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~poparciuch niezalogowany
15 lipca 2013r. o 8:19
alabaster72 napisał(a): JA tam mam to w dopie. Nie podpisałem oświadczenia o segregacji i kazali mi odpadki pakować do pojemnika z napisem "komunalne"płacę 9 zyla.Kiedyś rano podjechał pojazd kosmiczny z napisem MZO itd. pytam kolesia jak oni to widzą? Facet wzruszył ramionami i wszystkie pojemniki do jednego auta, komunalne, bio, jakieś tam do przetwarzania itd. itp. Zaznacze że to nie w Bolesławcu tylko w innym mieście, troszkę większym. Ludzie, sortowanie śmieci to precyzja, subtelne oddzielanie pieniądzy wywalanych przez nas a zbieranych przez cwaniaków. Czemu w innych państwach kaucja za "peta" wynosi 25 centów gdzie woda gazowana kosztuje 19 centów? Czemu puszka z alu po red- cośtam kosztuje 25 centów? Czy to strzał w żuli zbierających puchy i gniotących je o 4 rano pod blokiem? Nie, to jest precyzyjnie zplanowany system odzyskiwania surowców wtórnych, nie bijący po kieszeni obywateli. Wprowadzenie segregacji odpadków w państwie, które do tego nie jest gotowe to okradanie obywatela. Nie płaćmy za segregację, wyraźmy chęć wtracani-a wszystkiego razem. Można też inaczej, rozsądne zakupy, mniej produktów zbędnych, takich z reklam, torby na zkupy jak kiedyś, zgniatamy butelki, nawet jak bez nakrętki. Ludzie produkują śmieci, nie ma co ukrywać, ale ograniczmy to bo można. :) [img=1373756858_ykh07y6.jpg]

Tak jak kolega tu napisal jest to tylko mydlenie ludziom oczu aby wyciagna. Jeszcze od nich troche pieniedzy bo potrzeby naszego panstwa sa coraz wieksze
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza