Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo?
~Matylda niezalogowany
13 lipca 2013r. o 6:18
Władza wałkuje ludzi na każdym kroku.Potrzebują kasy dla kolesi na stołkach.Wam ściemniają o jakimś kryzysie .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~toj niezalogowany
13 lipca 2013r. o 9:23
Zamiast byc taniej,jest coraz drozej,my dajemy smiecie posegregowane czyli robimy to za nich,dostaja gotowy produkt.
~FX niezalogowany
13 lipca 2013r. o 9:55
Wspólnoty mieszkaniowe w gminie bolesławiec nie mogą dostać kubłów do segregacji odpadów bo zarządcy muszą się do gminy zwrócić ze SPECJALNYM PISMEM ze SPECJALNĄ PROŚBĄ o łaskawe udostępnienie kubła. To po co były deklaracje i tony papieru przyniesione urzędnikom gminnym? Jak za komuny - podanie o pozwolenie złożenia podania. Firma z Jawora nie wywozi też plastików ze wspólnot mieszkaniowych, bo nie mają PAPIERKA na wywóz PLASIKÓW ze wspólnot. Takiego bajzlu to dawno nie było.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
13 lipca 2013r. o 12:17
Ten cały chaos dowodzi że intencją władzy nie jest ułatwienie pozbywania się nieczystości przez mieszkańców .Celem jest ściągnięcie jak największych pieniędzy .
ŚMIECI , ŚCIEKI -- To leży w gestii władz miasta Bolesławiec.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
2900
#falco nieaktywny
13 lipca 2013r. o 14:48
zaraz ,zaraz ...
nie bardzo kumam...mam segregować odpady ,myś ,,własną ,,wodą butelki i inne pojemniki i mam drożej płacić za śmieci?

to chyba nie bardzo logiczne... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
13 lipca 2013r. o 15:06
To nie jest logiczne ale Polak też nie jest logiczny więc wszystko jest na swoim miejscu. Zamiast zaznaczyć że nie będzie segregował to on weźmie segregację bo parę złotych jest tańsza.
To nic że naraża się na karę za niesegregowanie i na stratę wody, prądu, gazu, miejsca i czasu na segregację. Dla niego czas wolny jest warty parę złotych miesięcznie.
Brak segregacji PRZEZ WSZYSTKICH mieszkańców sprawiłaby ,że wywóz byłby tańszy.
2900
#falco nieaktywny
13 lipca 2013r. o 16:02
o jakiej karze tu mówimy?10 zł. ...50zł. ...a może od razu 1000 zł.
kto jest w stanie mnie ZMUSIĆ do segregacji ZA KTÓRĄ WIECEJ ZAPŁACĘ?

ktoś tu ze mnie chce zrobić idiotę!

mam ZAPŁACIĆ więcej za segregację,mam ZAPŁACIĆ za wode,i mam ZAPŁACIĆ za ścieki po umyciu opakowań?

jasne!!!
aż się zdziwicie jak to zrobię :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
5413
#Przemyslaw nieaktywny
13 lipca 2013r. o 23:10
falco napisał(a): zaraz ,zaraz ...
nie bardzo kumam...mam segregować odpady ,myś ,,własną ,,wodą butelki i inne pojemniki i mam drożej płacić za śmieci?

to chyba nie bardzo logiczne... ;)
>

Dokładnie tak Panie Falco.
W przyszłym roku prawdopodobnie dla " naszego dobra " bardzo podrożeje wywóz tych bez segregacji a potem aby było proporcjonalnie podniosą ceny segregowanych.
Konkluzja prosta *-- Pan się bardziej postara a w zamian będzie Pan płacił droźej.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.