Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Powiatowy Urząd Pracy - sklep bez towaru
5413
#Przemyslaw nieaktywny
28 lutego 2013r. o 7:51
~ napisał(a): ja dostalem dotacje i dzialam piaty rok. Mysle ze jestem jednym z niewielu, bo znam conajmniej 10osob ktore po otrzymaniu dotacji po roku lub dwoch zwinely swoj interes. I trudno mi okreslic dlaczego tak sie stalo.mysle,ze kazda z tych osob miala nadzieje ze ich interes bedzie sie rozwijal,ale niestety koszty prowadzenia dzialalnosci sa zbyt wysokie,aby moc dzialac w ubozejacym srodowisku
>

To bardzo pozytywny przykład.Oby takich było jak najwięcej .Niestety sam Pan pisze jest jednym z niewielu którym się powiodło.Tak jak Pan wspomina .Koszty prowadzenie działalności są zdecydowanie za wysokie.Mimo wszystko gratuluję i życzę aby trwało tak zawsze.

Dopisane 28.02.2013r. o godz. 07:49:

Oznajmiono wszem i wobec " BEZROBOCIE OSTRO W GÓRĘ " zatem pora na ostrą restrukturyzację Powiatowego Urzędu Pracy z SOCJALISTYCZNYM NAMASZCZENIEM.
W obecnej postaci przyczynia się on do wzrostu bezrobocia .Przyczynia się do podrożenia kosztów pracy.Gdy wszystkie PUPy skurczą się do jednopokojowych malutkich agencji rynek pracy odżyje .

Dopisane 28.02.2013r. o godz. 07:51:

Rada Miasta oraz Prezydent wyzbywają się deficytowych tworów a Starostwo co ?
Czy chce tkwić w marazmie po PRLu ?

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
28 lutego 2013r. o 10:54
Turlaj dropsa Przemysław :D
~Bloki niezalogowany
4 marca 2013r. o 6:39
za chwilę wizyta w UP .Sie zobaczy.
~ niezalogowany
4 marca 2013r. o 9:05
Przemyslaw napisał(a): ...Gdy wszystkie PUPy skurczą się do jednopokojowych malutkich agencji rynek pracy odżyje ....Rada Miasta oraz Prezydent wyzbywają się deficytowych tworów a Starostwo co ?

niech Pan uderza do Ministerstwa jak chce Pan zlikwidować PUPy a nie do Starostwa Powiatowego...

już widzę jak rynek pracy odżyje w Polsce gdy PUPy skurczą się jak to Pan napisał "do jednopokojowych malutkich agencji"
~ niezalogowany
4 marca 2013r. o 15:01
Panie Moszczyński, wyjdź Pan stąd !!!
~zim niezalogowany
4 marca 2013r. o 15:12
Panie Przemyslawie, a jak Panu idzie biznes ? Jak rozwija an struktury partii w Boleslawcu ?
Pytam sie w kontekscie czy jest Pan czlowiekiem sukcesu ( badz czy uwaza sie Pan za takiego ).
Nie pisze Pan tych postow bez powodu.
Jesli jest Pan czlowiekm sukcesu, a nie malkontetnem i osoba, ktora ciagle narzeka to moglbym sie sklonic do oddania glosu.
Jesli jednak cala Pana dzialalnosc i "sukces" opiera sie na tym co Pan pisze na prtalach to radzilbym dac sobie spokoj bo to dziala w druga strone.
Pzdrawiam i zycze wiecej optymizmu. Nabawi sie Pan nerwicy i natrectw i bedzie lipa. :D
~ niezalogowany
4 marca 2013r. o 21:09
Każdy bezrobotny MA OBOWIĄZEK poinformowania PUP o zmianie swojego statusu w przypadku podjęcia pracy.
( * gdzieś wyczytałem w pup'nych papierkach)

To po co mam chodzić co 2 miesiące ...rozmawiałem z mieszkańcem bolesławca który ma się stawiać co 2 tygodnie... do urzędu i podpisywać się że dalej jestem bezrobotny, ponosząc koszty dojazdu, skoro jak znajdę pracę sam muszę ich o tym poinformować.

3335
#aspera nieaktywny
4 marca 2013r. o 21:16
Oferty pracy są tylko trzeba CHCIEĆ PRACOWAĆ, jeżeli woli się siedziec w domu i dostawać kuroniówkę to ich sprawa. może faktycznie nie mają lepszych niż najniższa krajowa ale to zawsze coś, niektórzy muszą się narobić zeby dostać tą najniższą a nie siedzieć na dupie i dostawac kase.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.