Zapytaj Przemka, on wszystko wie. Zapewne jak dobrze poprosisz pomoze Ci napsiac biznesplan i zrobic analize SWOT.
Panie M. wszedzie widzisz przekret ?
Telewizja Łużyce zrobiła wywiad z szefową PUPu Bolesławiec .
Pan redaktor zadając pytania posłużył się tytułem tego postu " sklep bez towaru " wprowadzając Panią kierownik w zakłopotanie.Z jednej strony mówiła o intensyfikacji walki z bezrobociem a z drugiej o wzmacnianiu współpracy z Agencjami Pracy Tymczasowej / dla niezorientowanych to oferty tzw śmieciowe /
Skoro umowy śmieciowe to po co PUP ?
Najbardziej znamienną okazała się informacja na temat corocznych targów pracy.
" Targi pracy nie odbyły się ze względu na brak pracodawców "
Najlepiej jednak gdy Państwo posłuchają sobie sami i sami wyrobią opinię czy PUP to sklep z towarem czy bez .Bezrobocie w górę , środki na walkę z bezrobociem w dół a koszta własne PUP w górę.Sinusoida prawdy.
http://luzyce.info/tv-luzyce/srodek-tygodnia-bezrobocie-w-dol-czy-w-gore
Pani Jolanta Witek z PUP Bolesławiec w wywiadzie dla TV Łużyce stwierdziła że nieprawdziwym jest nazwanie urzędy sklepem bez towaru.To że nie odbywają się targi pracy z braku pracodawców gdzieś Pani umknęło.Ponoć liczba bezrobotnych rośnie przez pracodawców .Ci " boją się kosztów i umów długoterminowych". "Bezrobocie to tendencja sezonowa związana z kryzysem"
Sklep nie biednieje bo będą nowe formy aktywizacji .Jakie ? Jeszcze dokładnie nie wiadomo.Prawdopodobnie będzie to efektem zacieśnienia współpracy pomiędzy PUPem a Agencjami śmieciowymi.
Tak z ciekawości -- ile kosztuje rocznie Bolesławiecki PUP ?
Podsłuchane rozmowy na kursach UP.
" ja to już mam odłożone 3600 na zus i z czapki.Reszta czysty zysk."
" jak by kasy nie zapodawali to bym tu nie chodził.A tak może sie jeszcze załapie na staż"
" Ja tu łażę tylko po ubezpieczenie , roboty i tak nie mają "
" ale tu kiszka ,nic nie uczą tylko taka ściema"
" mam wyższe wykształcenie a oni każą mi się uczyć podstaw ekonomii "
" ale tu komuna "
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.