Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dyskusje światopoglądowe

~ niezalogowany
28 września 2013r. o 23:42
Badzo dobrze zrozumiałem. Dopuszczasz zabijanie dzieci z Downem.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Papuga niezalogowany
28 września 2013r. o 23:58
~ napisał(a): Badzo dobrze zrozumiałem. Dopuszczasz zabijanie dzieci z Downem.

Tak i co z tego? Ty z kolei każesz rodzić dzieci z ciężkimi wadami, gdzie wiele z nich umrze albo zaraz po urodzeniu, albo w trzech pierwszych latach życia. I co to jest ok? Kończę temat, bo nie lubię bicia piany :> Taka gadka "świni o gwiazdach"...
5183
magnum44
29 września 2013r. o 0:21
~ napisał(a): Drodzy bolecnauci, w nawiazaniu do wczorajszego głosowania w Sejmie - jesteście za zabijaniem dzieci z zespołem Downa?

Pewnie, że NIE !
Obserwując codziennie radzące sobie świetnie takie dzieciaczki idące (same !) na zajęcia, moje serce bardzo się raduje :):)

Dopisane 29.09.2013r. o godz. 00:21:

Prędzej byłabym za zabiciem tumanów w sejmie, którzy głosowali na tak.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
4469
#Patrzalski nieaktywny
29 września 2013r. o 2:34
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/32040/smieszne_dzieci_12.jpeg
~Iza niezalogowany
29 września 2013r. o 6:50
Dopuszczalność aborcji lub nie, o której dyskutujecie, dotyczy stanowienia prawa, nie światopoglądu. Problem polega na tym, kogo i kiedy z prawnej ochrony życia się wyłącza.
Jeżeli przyjmie się, że życie ludzkie rozpoczyna się z chwilą poczęcia i trwa, aż do naturalnej śmierci, wówczas pozostaje tylko jedna możliwość - życie za życie.
Dla mnie okres życia płodowego jest niezbędnym i szczególnym etapem rozwoju człowieka.
Dziecko nie jest częścią ,czy własnością rodziców, jest odrębnym bytem, powierzonym ich opiece.
Pozdr.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
29 września 2013r. o 7:19
~Iza napisał(a): Dopuszczalność aborcji lub nie, o której dyskutujecie, dotyczy stanowienia prawa, nie światopoglądu. Problem polega na tym, kogo i kiedy z prawnej ochrony życia się wyłącza.
Jeżeli przyjmie się, że życie ludzkie rozpoczyna się z chwilą poczęcia i trwa, aż do naturalnej śmierci, wówczas pozostaje tylko jedna możliwość - życie za życie.
Dla mnie okres życia płodowego jest niezbędnym i szczególnym etapem rozwoju człowieka.
Dziecko nie jest częścią ,czy własnością rodziców, jest odrębnym bytem, powierzonym ich opiece.
Pozdr.

Rozpędziła się Pani .Pani Izo,Państwo całą SWOJĄ MOCĄ STAJE W OCHRONIE ŻYCIA POCZĘTEGO --- tak to prawda.
Ale co się dzieje potem ? Proszę zobaczyć choć by na nasze fora.Ilu ludzi błaga o zbieranie nakrętek dla ratowani życia własnych dzieci.
Pytam , gdzie wtedy jest państwo ? Dlaczego wraz z ustawą antyaborcyjną brak ustawy zapewniającej opiekę nad chorymi ?
Zamiast roztrząsać o aborcji należy egzekwować prawo do życia i opieki zdrowotnej dla tych już narodzonych.

Dopisane 29.09.2013r. o godz. 07:19:

Ponad to obligatoryjnie i bezpłatnie powinny być przeprowadzana badania prenatalne aby w porę zapobiegać narodzinom kalek wymagających 100 % opieki innych.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~Iza niezalogowany
29 września 2013r. o 8:02
Przemyslaw napisał(a): Rozpędziła się Pani .Pani Izo,Państwo całą SWOJĄ MOCĄ STAJE W OCHRONIE ŻYCIA POCZĘTEGO --- tak to prawda.
Ale co się dzieje potem ? Proszę zobaczyć choć by na nasze fora.Ilu ludzi błaga o zbieranie nakrętek dla ratowani życia własnych dzieci.
Pytam , gdzie wtedy jest państwo ? Dlaczego wraz z ustawą antyaborcyjną brak ustawy zapewniającej opiekę nad chorymi ?
Zamiast roztrząsać o aborcji należy egzekwować prawo do życia i opieki zdrowotnej dla tych już narodzonych.Dopisane 29.09.2013r. o godz. 07:19:Ponad to obligatoryjnie i bezpłatnie powinny być przeprowadzana badania prenatalne aby w porę zapobiegać narodzinom kalek wymagających 100 % opieki innych.

Ja, Panie Przemysławie, piszę o kwestii prawnej ochrony życia, prawo reguluje również ochronę zdrowia obywateli. Natomiast odrębną kwestią pozostaje egzekwowanie prawa. Na ten temat, zakładam, zdanie mamy podobne.
Tak na marginesie ,czy mam rozumieć, iż wg Pana prawnym rozwiązaniem problemów , nazwijmy to finansowo - zdrowotnych, jest aborcja lub eutanazja?
Pozdr.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
29 września 2013r. o 8:43

Tak na marginesie ,czy mam rozumieć, iż wg Pana prawnym rozwiązaniem problemów , nazwijmy to finansowo - zdrowotnych, jest aborcja lub eutanazja?
Pozdr.

Zdecydowanie nie Pani Izabelo.
Zakładam tylko prawo wyboru przez osoby zainteresowane ./ potencjalne matki , rodzice/
Nie można tego też nazywać rozwiązywaniem problemów finansowych.
Skazywanie ludzi na tzw wieczną udrękę przez urzędowe nakazy nie nosi znamion ani humanitaryzmu ani racjonalności.
Prawo do aborcji lub eutanazji powinno być integralną częścią prawa o samodecydowaniu.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo