Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dyskusje światopoglądowe

~Iza niezalogowany
29 września 2013r. o 10:12
Przemyslaw napisał(a):

Zdecydowanie nie Pani Izabelo.
Zakładam tylko prawo wyboru przez osoby zainteresowane ./ potencjalne matki , rodzice/
Nie można tego też nazywać rozwiązywaniem problemów finansowych.
Skazywanie ludzi na tzw wieczną udrękę przez urzędowe nakazy nie nosi znamion ani humanitaryzmu ani racjonalności.
Prawo do aborcji lub eutanazji powinno być integralną częścią prawa o samodecydowaniu.

I tu mamy problem, powiedzmy natury prawnej, równości wobec prawa, np. w prawie spadkowym, pogrobowcy dziedziczą.
A co z przysięgą medyczną?
Sadzę, że prawo wyboru ma się raczej przed faktem. Później ponosi się konsekwencje decyzji. Choć państwo zwalnia z obowiązków rodziców, poprzez możliwość zrzeczenia się praw rodzicielskich.
Jestem też zwolennikiem możliwości odmowy przez osobę zainteresowaną prowadzenia tzw. uporczywej terapii, co nie jest równoznaczne z przyzwoleniem na eutanazję.
Pozostaje pytanie, czy prawo do życia jest wartością niezbywalną?
Pozdr.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 września 2013r. o 10:40
A nie wydaje Wam się , że jest to kolejne odwrócenie uwagi przeciwnika , czyli Nas ... od rzeczy ważniejszych.

Dziel i rządź ... i sprawdza się :D

Miłej niedzieli :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
8375
#GosiaG nieaktywny
29 września 2013r. o 11:22
Pannazdzieckiem napisał(a): A nie wydaje Wam się , że jest to kolejne odwrócenie uwagi przeciwnika , czyli Nas ... od rzeczy

Kiedy ułożysz 'puzzle' możesz zmienić zdanie ;)

http://www.rp.pl/artykul/831711.html

http://niepoprawni.pl/blog/1448/wiem-sporo-o-rewolucji-gender-ale-ten-artykul-powalil-mnie-eutanazja-i-kryptanazja-w-ue

Lilith ^^
4335
29 września 2013r. o 12:06
Czyli depopulacja całą parą , a tak żeście się ze mnie śmiali trzy lata temu , jak mówiłem o teoriach spiskowych. :)

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
8375
#GosiaG nieaktywny
29 września 2013r. o 12:22
Pannazdzieckiem napisał(a): Czyli depopulacja całą parą

To Twoja układanka , ja podałam tylko linki ;)

Lilith ^^
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
29 września 2013r. o 12:48

polecam oglądnąć
~ niezalogowany
29 września 2013r. o 15:55
Pannazdzieckiem napisał(a): A nie wydaje Wam się , że jest to kolejne odwrócenie uwagi przeciwnika , czyli Nas ... od rzeczy ważniejszych.

tak, jest to odwócenie uwagi od kwestii pieniądza fiducjarnego

wypad z tematu, oszołomie
4335
29 września 2013r. o 19:44
~ napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): A nie wydaje Wam się , że jest to kolejne odwrócenie uwagi przeciwnika , czyli Nas ... od rzeczy ważniejszych.

tak, jest to odwócenie uwagi od kwestii pieniądza fiducjarnego

wypad z tematu, oszołomie

Dokładnie Głąbie . Posłuchaj Kierżunia , jak Cię wielka finansiera w dupę kopie. A przedstaw się jakoś , czy odwagi cywilnej brak ?

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza