Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
2900
#falco nieaktywny
7 kwietnia 2013r. o 20:30
nie to jest ważne :)
ważne jest by nowy był ...no właśnie
jaki? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 kwietnia 2013r. o 20:39
falco napisał(a): nie to jest ważne :)
jaki? ;)

Masz na myśli system, Papugo ? ... jeśli tak , myślę , że naturalny , aczkolwiek jeszcze nie do końca wiem , co to znaczy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
7 kwietnia 2013r. o 20:43
napisać coś może i bym napisał ale nie chce nikogo denerwowac na dobranoc... ;)
dzisiaj cały dzień oglądałem wspaniały film i mam niezły humor... :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
7 kwietnia 2013r. o 21:03
Dobry nastrój to podstawa. Dobrej nocy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Preczzkomuna niezalogowany
7 kwietnia 2013r. o 21:50
falco napisał(a): nie to jest ważne :)
jaki? ;)

I znów zawita kapitalizm. To jest nieuniknione. Systemy nie upadają dlatego, że są złe czy okrutne. One bankrutują. Miejmy nadzieję, że szybko ;)
4335
7 kwietnia 2013r. o 21:58
~Preczzkomuna napisał(a): ... One bankrutują. ...

Faktycznie , oby jak najszybciej :) Na gruzach można wreszcie coś normalnego zbudować :) Wiele rzeczy nas dzieli Preczzkomuną , a łączy ... no dobra , to ja już idę spać :D Dobranoc :)

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
7 kwietnia 2013r. o 22:14
Ważne co łączy :D
5413
#Przemyslaw nieaktywny
7 kwietnia 2013r. o 22:47
Pannazdzieckiem napisał(a):
Przemyslaw napisał(a):
Kwota wolna przysługuje oczywiście tylko tym co pracują.W myśl zasady " pierwsze pieniądze dla podatnika na podstawowe utrzymanie a dopiero potem podatki.
.

A co z bezrobotnymi ?
>

W pierwszej kolejności należy uregulować prawo dla ludzi ,którzy pracują na siebie oraz na pozostałych.
Bezrobocie w Polsce jest problemem dosyć nietypowym.Nie pracuje 15 % ludzi a wszyscy żyją.
Jest to smutny przykład choroby jaka nawiedziła nasz kraj.Jest absolutnie pewne że znakomita większość bezrobotnych zarejestrowanych w PUPie pracuje albo za granicą albo na czarno.Dzieje się tak nie dlatego że ci ludzie kombinują .Dzieje się tak bo nie mają innego wyboru.Gdyby bya ustanowiona kwota wolna , o której pisałem wcześniej nie było by potrzeby ukrywania się .Natychmiast zniknęła by szara strefa .Natychmiast okazało by się jaki jest prawdziwy stan bezrobocia.Każdy człowiek z natury woli być traktowany przez państwo jako pracownik z minimalną niż jako bunkrownik na czarno.Dlaczego prawo wypracowało mechanizmy zmuszające społeczeństwo do ciągłego poczucia winy? Kwota wolna to furtka do normalności .Oczywiście traktoswać ją należy jako absolutne minimum .
Aby uniemożliwić kombinowanie śmieciówkami należy do tego wprowadzić minimalną stawkę godzinową w wysokości 1/160 kwoty wolnej / 10zł/h bez względu na rodzaj umowy o pracę.To moja odpowiedź dotycząca bezrobotnych.
Kwota wolna musi być budowana od podstaw poprzez zmniejszanie obciążeń podatkowych we wszystkich sektorach gospodarki a nie przez drenaż finansowy pracodawców.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.