Przemyslaw napisał(a): ...Jak Pan sądzi , kto jest winien gdy rośnie bezrobocie ?
Czy prywatni przedsiębiorcy ,którzy na złość robotnikom bankrutują ?
Czy rządy , które dla utrzymania się u władzy przesadziły z przywilejami dla siebie ?...
Panie Przemku , poproszę o inny zestaw pytań . Sugerowane przez Pana odpowiedzi , na postawione przez Pana pytanie, nie stanowią istoty problemu. Nie musi Pan na siłę robić ze mnie i.d.i.o.t.y. Nieładnie, tak postępować , jaży Pan , tak/nie ? :)
Prywatni przedsiębiorcy w konkurencji ze zglobalizowanym kartelem produkcyjnym, nie mają szans w dziedzinie produkcji dóbr, tym bardziej , gdy ubożejące społeczeństwo ogranicza swoje potrzeby do niezbędnego minimum. A kiedy już tak się dzieje , padają również usługi , co wyraźnie dzisiaj widać , również i w Pana przypadku. Pański warsztat powinien dobrze prosperować , Pan przecież leniem nie jest .
Rządy w tym nieszczęśliwym kraju od lat trzymają krętaczo/chapacze , lecz nasze nieszczęście nie polega na tym , że ich chciwość jest bezdenna ( fakt ). Jest drugie dno , którego raczy Pan nie widzieć , pomimo moich wielokrotnie wyrażanych sugestii. Nazywa to Pan spiskową teorią banków , kpiąc sobie ze mnie. :) Na zdrowie :).
Ale fakty są takie , że żyjemy w błocie , bez perspektyw , a i nadzieja zaczyna się wypalać , jak rząd Tuska.
Ja mówię o pieniądzach , które są podstawą dobrze funkcjonującej gospodarki. Pan mówi o szukaniu winnych naszych nieszczęść . Obaj mówimy o tym samym . Ja mówię o zwyrodniałych elitach finansowych tego Świata . Pan mówi , że marionetki tychże elit, są winne naszych nieszczęść. Panie Przemku , jeszcze raz proszę , o przestudiowanie „ piramidy władzy „ i proszę uwzględnić również to, co dzieje się na Świecie. Nasz biedny , nieszczęśliwy kraj , wraz z propagandową zieloną wyspą Tuska, w polityce globalistów jest bez znaczenia. Tylko dla nas ma znaczenie. Może więc dla odmiany , Pan w końcu udzieli odpowiedzi ( wielokrotne monity Bolecnautów ) na pytanie :
czy na ostatnim zjeździe ludzi dobrej woli ( R Palikota :)) była mowa o pieniądzach ? Jeśli tak , to proszę zrelacjonować .