Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Rodzice którzy nie zaszczepili swojego dziecka

~zosia33 niezalogowany
11 lutego 2013r. o 11:08
Witam, jestem ciekawa jak bolesławieckie przychodnie reagują gdy rodzice odmawiają szczepienia dzieci, czy zgłaszają to do sanepidu?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
11 lutego 2013r. o 11:16
muszą zgłosić, a później trzeba się tłumaczyć przed sanepidem, podobno kiedyś straszyli też karami finansowymi za nieszczepienie
3028
#clasta nieaktywny
11 lutego 2013r. o 14:13
Zaden rodzic zadna kara pieniezna ukarany byc nie moze...ale...najwieksza kara za nieszczepienie moze sie okazac utrata zdrowia lub co gorsza zycia dziecka.
Dla mnie ludzie ktorzy nie szczepia dzieci to idioci....nie moge sie opanowac i nie nazwac rzeczy po imieniu.
Od dawien dawna dzieci sie szczepi, nie przekonuje mnie fakt iz w jakims milionwym odsetku dzieci po szczepieniach choruja na autyzm etc...
Dla mnie to jakas idiotyczna moda ktora wziela sie zapewne od EkoMamuni Reni Jusis....
~ niezalogowany
11 lutego 2013r. o 14:43
clasta napisał(a): .... nie przekonuje mnie fakt iz w jakims milionwym odsetku dzieci po szczepieniach chorują na autyzm etc....

Ale z tym autyzmem to ściema - lekarz który starał się dowieść że po szczepieniach dzieci chorują na autyzm już lekarzem nie jest, wszystkie jego badania były zafałszowane i można te informacje znaleźć w necie.
Ale czasami sa powikłania po szczepieniach i takich rodziców rozumiem ale tych którzy nie szczepią bo mają takie widzi mi się to już kompletnie nie. Bo nie tylko narażają swoje dzieci ale również ryzykują zdrowiem innych.
~ niezalogowany
11 lutego 2013r. o 14:51
clasta napisał(a): Zaden rodzic zadna kara pieniezna ukarany byc nie moze...ale...najwieksza kara za nieszczepienie moze sie okazac utrata zdrowia lub co gorsza zycia dziecka.
Dla mnie ludzie ktorzy nie szczepia dzieci to idioci....nie moge sie opanowac i nie nazwac rzeczy po imieniu.
Od dawien dawna dzieci sie szczepi, nie przekonuje mnie fakt iz w jakims milionwym odsetku dzieci po szczepieniach choruja na autyzm etc...
Dla mnie to jakas idiotyczna moda ktora wziela sie zapewne od EkoMamuni Reni Jusis....

Idioci? A skąd wiesz co teraz wszczepiają twoim dzieciom? Może specjalny specyfik który ma na celu sprawić że nie dożyją emerytury? Albo za 10 lat zapadną na jakąś dziwną chorobe? Takie żeczy sie teraz na świecie dzieją że my pionki nie wiemy nic. Całe społeczeństwa się wykańcza. Jest przeludnienie. Od dawiem dawna sie szczepi? I od dawien dawna nikomu ten proceder nie przeszkadzał. Może warto się zainteresować jak to naprawde działa?
~ niezalogowany
11 lutego 2013r. o 15:12
po jakim czasie przychodnia zgłasza do sanepidu? ja odwlekam pierwsze szczepienie już 4 miesiąc i narazie nic, oby tak dalej bo nie mam zamiaru szczepić. zapraszam do obejrzenia wykładu na internecie dr. Majewskiej na temat szczepień
~ niezalogowany
11 lutego 2013r. o 15:27
a jaki ty masz powód że odwlekasz szczepienie jeśli chore jest dziecko tak jak moje to lekarz sam przesuwa szczepienie a jak boisz się szczepionki tej którą daje przychodnia to kup sama sobie co można uzgodnić też w przychodni ale żeby nie szczepić wogole to krzywdzisz dziecko pomyśl o konsekwencjach
~ niezalogowany
11 lutego 2013r. o 15:36
~ napisał(a): a jaki ty masz powód że odwlekasz szczepienie jeśli chore jest dziecko tak jak moje to lekarz sam przesuwa szczepienie a jak boisz się szczepionki tej którą daje przychodnia to kup sama sobie co można uzgodnić też w przychodni ale żeby nie szczepić wogole to krzywdzisz dziecko pomyśl o konsekwencjach

A jak za kilka lat okaże sie że Ty skrzywdziłeś swoje przez tą szczepionke bo wyjdzie na światło dzienne jakaś nowa afera a ja jako że nie zaszczepiłem ocaliłem je przed czymś? Nie mam dzieci... daje przykład. Co powiesz wtedy? Będziesz pisał posty na bolec.info i wyzywał służbe zdrowia. Brak słów. Dowiedz sie co jest w szczepionce którą dajesz dziecku dopiero mu podaj. A nie robisz z niego królika doświadczalnego.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza