Twoja wypowiedz jest...idotyczna...sorry za szczerosc ale tak jest.
Wiec, idac Twoim tokiem...powiedzmy myslenia...nie wiemy co jest w szczepionkach...ok
a wiemy co jest w innych lekach?Antybiotykach?Symbiotykach?
Czy wiemy co jemy? Czym nawozone sa warzywa i owoce?
Czym karmiona jest padlina ktora jemy?
W chwili obecnej tak naprawde nie wiemy nic.
Ale zdecydowanie krolikami doswiadczalnymi sa dzieci ktore nie byly szczepione, niz te zaszczepione.
Nie chcesz, nie szczep, tylko pozniej nie becz, ze jednak mogles/moglas zaszczepic.
~ napisał(a): clasta napisał(a): Zaden rodzic zadna kara pieniezna ukarany byc nie moze...ale...najwieksza kara za nieszczepienie moze sie okazac utrata zdrowia lub co gorsza zycia dziecka.
Dla mnie ludzie ktorzy nie szczepia dzieci to idioci....nie moge sie opanowac i nie nazwac rzeczy po imieniu.
Od dawien dawna dzieci sie szczepi, nie przekonuje mnie fakt iz w jakims milionwym odsetku dzieci po szczepieniach choruja na autyzm etc...
Dla mnie to jakas idiotyczna moda ktora wziela sie zapewne od EkoMamuni Reni Jusis....
Idioci? A skąd wiesz co teraz wszczepiają twoim dzieciom? Może specjalny specyfik który ma na celu sprawić że nie dożyją emerytury? Albo za 10 lat zapadną na jakąś dziwną chorobe? Takie żeczy sie teraz na świecie dzieją że my pionki nie wiemy nic. Całe społeczeństwa się wykańcza. Jest przeludnienie. Od dawiem dawna sie szczepi? I od dawien dawna nikomu ten proceder nie przeszkadzał. Może warto się zainteresować jak to naprawde działa?