Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Życzenia
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Patriotyczne spotkanie?
~RRR niezalogowany
19 lutego 2013r. o 10:38
Taki to "najlepszy przewodniczący" który nie potrafi nawet załatwic kawałka równego chodnika na osiedlu na ktorym mieszka.Jana Pawła to najludniesza ulica w Bolesławcu, a przejśc nią kawałek grozi powykręcaniem nóg.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Do Pani Ewy Gutek niezalogowany
19 lutego 2013r. o 10:38
Jeszcze jedno pytanie, czy ładnie to jest źle wypowiadać się o zmarłych, szczególnie o noblistce, notabene o tym profesor zapomniał, Wisławie Szymborskiej?

Moim zdaniem tak opowiadać o znanej poetce to było poniżej pasa. Tak właśnie poniża się zasłużonych Polaków.

Poza tym nic nie mówił o sobie, startował kilkakrotnie w wyborach do sejmu i senatu, do rady Miasta Warszawy i nigdy go nie wybrano, może Pani wie dlaczego?

To spotkanie w Bolesławcu wyjaśnia wszystko. To co wcześniej pisałem dzieli ludzi, mimo, że mówi o łączeniu.
1
emem
19 lutego 2013r. o 11:06
~kul napisał(a): PS. dla jasności - moderowanie komentarzy to nie znaczy tylko usuwać bluzgi i dane osobowe...

Na tym forum kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
19 lutego 2013r. o 11:44
~Do Pani Ewy Gutek napisał(a): Jeszcze jedno pytanie, czy ładnie to jest źle wypowiadać się o zmarłych, szczególnie o noblistce, notabene o tym profesor zapomniał, Wisławie Szymborskiej?
Moim zdaniem tak opowiadać o znanej poetce to było poniżej pasa. Tak właśnie poniża się zasłużonych Polaków.
,

Profesor zarówno w książkach jaki na spotkaniu mówi wyłącznie prawdę. I ma to wszystko, co mówi, dokładnie udokumentowane. Dlatego wszyscy unikają dyskusji rzeczowej z nim, pozostając na oszczerstwach i opluwaniu.
Nie powiedział o Szymborskiej niczego, co nie byłoby prawdą.
Czy to jego wina, że prawda rzekomo poniża "zasłużonych" (dla Stalina?) Polaków?
~Co wy na to? niezalogowany
19 lutego 2013r. o 11:56
Chcialbym zauwazyc dwa fakty:

1. Jerzy Robert Nowak uzywa TYTULU profesora bezprawnie, gdyz go po prostu nie posiada. Tytuly takie nadaje w Polsce jedynie prezydent na wniosek Centralnej Komisji d.s. Tytulow Naukowych, a w PRL nadawala je Rada panstwa na wniosek analogicznej komisji. Jezeli nawet ktos wyklada w szkole pedagogocznej w Czestochowie i tej zwiazanej z Radiem Maryja w Toruniu i takze zajmuje tam STANOWISKA profesorskie jako osoba posiadajaca stopien naukowy doktora habilitowanego, nie uprawnia go to do uzywania tytulu profesora przed swoim nazwiskiem. Wynika stad, ze pan Nowak kieruje sie checia dodania prawnie nienaleznego sobie autorytetu zwiazanego z otrzymaniem takiego TYTULU. Dzialanie to zeruje na nieznajomosci u wiekszosci Polakow roznicy pomiedzy TYTULEM i STANOWISKIEM profesorskim, czyli roznica pomiedzy tzw. profesorem 'belwederskim' i 'uczelnianym'. Ci drudzy zwyczajowo uzywaja slowa 'profesor' (nadzwyczajny lub zwyczajny w zaleznosci od rodzaju stanowiska - zwyczajny jest wyzszym stanowiskiem od nadzwyczajnego) z wymienieniem nazwy lub skrotu KONKRETNEJ uczelni wyzszej nie PRZED, a PO nazwisku.

2. Zydzi najwyrazniej przywlaszczyli tylko sobie samym klasyfikacje 'Semita.' Wbrew temu powielanemu masowo w prasie i literaturze swiatowej naduzyciu, etnicznie i jezykowo Semitami sa takze m.in. Arabowie. Stad jednoznacznie wynika, ze postawa m.in. antyarabska jest takze synonimem postawy antysemickiej. Z tego powodu np. uprzedzenia Zydow w stosunku do Arabow moga byc pelnoprawnie nazwane postawa antysemicka. Innymi slowy, antysemitami sa wszyscy majacy uprzedzenia czy to do Zydow, czy do Arabow.
~Taka informacja. niezalogowany
19 lutego 2013r. o 12:02
http://lustracja.net/index.php/pozostali/143-jerzy-robert-nowak
2900
#falco nieaktywny
19 lutego 2013r. o 12:28
~wae606b napisał(a): Kłapiecie dziobami, a ilu z Was było na tym spotkaniu? Czy wystarczy Wam "rzetelna" i "obiektywna" relacja na bolcu, by wyrobić sobie zdanie?

falco jak zawsze najbardziej POstępowy.

mało mnie znasz ... :D
zanim cos napisałem ,poczytałem to i owo o tym ,,nadzwyczajnym profesorku,, i co ciekawe jak widzę po następnych postach ,nie ja jeden jestem sceptykiem...
dlatego wiedzac że napotkam opór nie wstawiłem ,,historii wałki i męczeństwa,, tego jegomościa...
kieruje mną tylko ciekawość i mam gdzieś te jego ,,wydmuszki polityczne,, :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~kul niezalogowany
19 lutego 2013r. o 15:27
emem napisał(a):
Na tym forum kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie.

Przestań. I tak ma wyglądać dyskusja i wyrażanie swojego zdania? Róbcie dalej rynsztok. Coraz mniej poważnych ludzi będzie sie wypowiadać. (...) ....

Zmoderowano 20.02.2013 godz.9:25 - powód: Cytowanie/Bez przesady (Hegemon)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza