~mieszkaniec napisał(a): Myślę ze jest to bardzo ciekawy temat dla CBA i TVN24 jutro im to wyśle na stronkę TVN24 dość już tej prywaty u nas w mieście!!!
Zaraz , zaraz , czegoś tu nie rozumiem. Jeśli jest na sali jaki ekonomista proszę mnie poprawić . Czyli tak : mam leciwego mercedesa , biorę kredyt z Unii zmieniam silnik, zawieszenie i lakier , a na dachu montuję tabliczkę TAXI . Zatrudniam faceta , który ma jeździć i zarabiać , żebym mógł spłacić kredyt . Okazuje się jednak , że dochodu brak. Co robię? … oddaję auto temu facetowi , a mi zostaje kredyt do spłacenia ?. Facet ma mi zapłacić , o ile dobrze policzyłem jakieś 200 tys. za furę wartą jakieś 15 baniek ( jak na oko wyliczył Kolega dyskutant ) Za jakiś czas akcjonariat pracowniczy pozbędzie się swoich akcji , bo ludziom kasa jest potrzebna , nie tytuł własności . Fura pójdzie za bezcen , a ja zostanę z długiem . To może lepiej zmienić kierowcę , albo faktycznie wykonać rzeczony przez Kolegę telefon . Dziś wieczorem obiecałem nie kląć , ale palce to mnie okrutnie swędzą