Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Miasto sprzeda Zakład Rehabilitacji?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 lutego 2013r. o 19:43
~mieszkaniec napisał(a): Myślę ze jest to bardzo ciekawy temat dla CBA i TVN24 jutro im to wyśle na stronkę TVN24 dość już tej prywaty u nas w mieście!!!

Zaraz , zaraz , czegoś tu nie rozumiem. Jeśli jest na sali jaki ekonomista proszę mnie poprawić . Czyli tak : mam leciwego mercedesa , biorę kredyt z Unii zmieniam silnik, zawieszenie i lakier , a na dachu montuję tabliczkę TAXI . Zatrudniam faceta , który ma jeździć i zarabiać , żebym mógł spłacić kredyt . Okazuje się jednak , że dochodu brak. Co robię? … oddaję auto temu facetowi , a mi zostaje kredyt do spłacenia ?. Facet ma mi zapłacić , o ile dobrze policzyłem jakieś 200 tys. za furę wartą jakieś 15 baniek ( jak na oko wyliczył Kolega dyskutant ) Za jakiś czas akcjonariat pracowniczy pozbędzie się swoich akcji , bo ludziom kasa jest potrzebna , nie tytuł własności . Fura pójdzie za bezcen , a ja zostanę z długiem . To może lepiej zmienić kierowcę , albo faktycznie wykonać rzeczony przez Kolegę telefon . Dziś wieczorem obiecałem nie kląć , ale palce to mnie okrutnie swędzą

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6018
#lumpek nieaktywny
24 lutego 2013r. o 20:24
~mieszkaniec napisał(a): Myślę ze jest to bardzo ciekawy temat dla CBA i TVN24 jutro im to wyśle na stronkę TVN24 dość już tej prywaty u nas w mieście!!!

popieram trzeba to nagłośnić
~ niezalogowany
24 lutego 2013r. o 20:33

też myślę,że trzbea by był to dziennikarzom śledzczym wysłać i Jarowicz także,bo coś tu śmierdzi
2884
ela
24 lutego 2013r. o 21:02
~virgo napisał(a): ...społeczeństwo starzeje się i takie zakłady są KONIECZNE ! Lepiej jest utrzymać taki zakład ,niż organizować szpitale a w nich miejsca dla przewlekle chorych...
Można utrzymać, ale nie musi tego robić Miasto. Budynek chyba będzie dzierżawiony. W artykule podany jest kapitał i majątek spółki tj, około 200.000 złotych. Tak duży obiekt według mnie nie jest w to wliczony.
~anonim niezalogowany
24 lutego 2013r. o 22:27
To dlaczego od razu nie sprzedać PWIK, MZGK oraz Elekrociepłowni, jasne ponieważ ludzie Romana zarabiają tam po 15 tys. zł.
~tu mam ciotkę, tam mam wuja, znajomości niezalogowany
24 lutego 2013r. o 22:45
co można w Bolesławcu kupic za 200 000zł? mieszkanie czteropokojowe albo dwie działki budowlane, a nawet na domek jednorodzinny zabraknie a co dopiero na tak dużą firmę jak ta którą sprzedaje miasto.
~Goniu niezalogowany
24 lutego 2013r. o 22:58
To chyba śmieszna suma 200 000 tyś za remont pierwszego piętra wydano w tamtym roku 50 000 tyś. za windę 130 000 tyś . Pamiętam z telewizji kablowej jak P P Roman pozował do kamery i przejechał się tą windą . Zgadzam się że trzeba poruszyć niebo i ziemię CBA telewizje TVN i prokuraturę ale nie z Bolesławca bo to kolesie P P Romana i umorzą sprawę ale kto się tym zajmie i poda tą informacje do CBA i TVN jak ludzie boją się Romana bo on jest w Bolesławcu jak we Włoszech szef mafii kto mu zaszkodzi albo coś o nim powie złego to może się pożegnać z jakimś biznesem lub pracą w naszym mieście lepiej się wyprowadzić .
~ niezalogowany
24 lutego 2013r. o 23:11
ela napisał(a):
~virgo napisał(a): ...społeczeństwo starzeje się i takie zakłady są KONIECZNE ! Lepiej jest utrzymać taki zakład ,niż organizować szpitale a w nich miejsca dla przewlekle chorych...
Można utrzymać, ale nie musi tego robić Miasto. Budynek chyba będzie dzierżawiony. W artykule podany jest kapitał i majątek spółki tj, około 200.000 złotych. Tak duży obiekt według mnie nie jest w to wliczony.

Błędne rozumowanie - to na siebie zarabia więc się samo finansuje - więc po co to sprzedawać
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza