Kaliszczak napisał(a): Skąd tyle malkontenctwa w komentarzach? Z punktu widzenia przeciętnego obywatela - mieszkańca Bolesławca i okolic ważnym jest i powinno być aby w Bolesławcu leczone były schorzenia neurologiczne. Mniej istotnym jest w którym szpitalu. W 2013 roku choroby te leczone będą w Szpitalu Powiatowym. A więc leczenie nas - mieszkańców B-ca w tym zakresie nie jest zagrożone, więc po co ten lament?
Czyżby? Czyli według Ciebie 10 czy 12 łóżek to wystarczająca ilość na powiat? Byłeś kiedyś na neurologi na 1000 lecia tam było 30 łóżek i zawsze zajęte (podczas mojego pobytu). Ranga pododdziału powoduje to że na rehabilitację to niestety będzie się ustawiać w kolejce np do szpitala w Zgorzelcu - a tam kolejki są półroczne - wiesz jaki wpływ ma takie opóźnienie dla osoby po wylewie. Nie wszystkich stać na wykupienie rehabilitacji. I tak dzięki zarządzającym powiatem mamy niestety mniejszą dostępność oddziału neurologicznego, na dzień dzisiejszy ok 15- 20 osób zagrożonych utratą pracy a nie wiadomo jak to będzie w ogóle ze szpitalem na 1000-lecia w latach następnych a to jest już znaczna grup ludzi którzy zasilą szeregi bezrobotnych.
Czy o to nam chodzi, czy naprawdę chcemy w tym Bolesławcu wszystko położyć? Jeśli tak to jest mi żal że mi zwykłej bolesławiance bardziej zależy niż tym którzy mają realny wpływ na sytuację.