Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przychodnia na ul. Karola Miarki.

~marta niezalogowany
7 marca 2013r. o 0:06
~ napisał(a): POtwierdzam, rejestracja telefoniczna to fikcja. Nie każdy ma mozliwośc przyjść tam rano i sterczeć w kolejce (z kim zostawić małe dziecko?). Niby 21 wiek, niby postęp technologiczny, ale zwyczaje w przychodniach takie same jak za komuny. Jak nie odstoisz swojego w kolejce rano, jeszcze przed otwarciem przychodni, to możesz sobie pomarzyć o przyjęciu do lekarza.

Należę do tej przychodni od lat. To co sie tam ostatnio dzieje to dramat. Popieram przedmówczynię - ja mam 14 - miesięczne dziecko i jestem w 9 miesiącu ciąży. Nie mam z kim zostawić Małej rano a ciagnąć jej do przychodni po skierowanie na głupie badanie nie chce bo zaraz sie zarazi od chorych ludzi w kolejce. Ostatnio czekałam po skierowanie na badanie 40 minut wśród tony chorych dzieci. Jakby nie mogła gwiazda z recepcji tyłka ruszyć do lekarki i poprosic o wypisanie tak jak to się zawsze działo w normalnych przychodniach. Oczywiście była wredna i robiła mi łaskę. Jestem tam tylko dlatego, że znam tych lekarzy wiele lat i nie moge na nich narzekać. Szczerze się jednak zastanawiam nad zmianą przychodni bo z dwójką dzieci to juz nie wiem jak będzie. Wiecznie się będą zarażać od innych w tej kolejce. Poza tym wejście dla dzieci zdrowych to jakaś fikcja. Moja mała chorowała dwa miesiące bo ciągle wracała z jakimś nowym bakcylem po rutynowej kontroli. Szkoda słów.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~; niezalogowany
7 marca 2013r. o 6:21
to prawda nie można się zarejestrować przez telefon, przychodnia przyjęła zbyt dużo pacjentów i sobie z nimi nie radzi. Należę do niej 14 lat, kiedyś doktor przyjmował u siebie w domu i wtedy naprawdę opieka i obsługa była rewelacyjna, teraz cóż pozostawia wieeele do życzenia, a i Panie z rejestracji do miłych nie należą oprócz starszej PANI co jeździ na rowerku i współpracuje z lekarzem odkąd moje dziecko tam należy.
10457
#obcyy nieaktywny
7 marca 2013r. o 8:25
Tam jest super !! Dzień do przodu nie możesz się zarejestrować tylko rano dzwonić, ale już możesz być 15-sta w kolejce ?? Bo 15 osób przed tobą znało królewny i są już zarejestrowane .
~mama niezalogowany
7 marca 2013r. o 8:36
zgadzam się z rejestracją zawsze jest problem ale jak dziecko ma temperaturę to lekarz nigdy nas nie odesłał do domu
z lekarzy jestem zadowolona i tylko to mnie tam trzyma
ale kierownictwo powinno się przyjrzeć pielęgniarkom te starsze panie są sympatyczne i mile ale te młodsze to porażka ,zawsze jakieś takie nabuczone i traktują pacjenta jak intruza
może by je wymienić na sympatyczniejsze aby pacjent czuł się bardziej komfortowo :)
~ niezalogowany
7 marca 2013r. o 9:32
Słuchajcie mamy wszystkie wiemy o co chodzi. Problem z rejestracją dotyczy dwóch lekarzy z tego co wiem do trzeciego przyjmującego dzieci można się zarejestrować telefonicznie. Każda z nas chce mieć dostęp do lekarza któremu ufa a że w Bolesławcu jest ich niewiele więc stąd te problemy. nikt nikogo nie zmusza do korzystania z usług tej przychodni więc jeżeli Cię to denerwuje zmień lekarza. A jeżeli chcesz korzystać z usług konkretnego lekarza musisz pogodzić się z panującymi standardami. A jeżeli chodzi o rejestrację z dnia na dzień - rozmawiałam z pielęgniarką która wyjaśniła mi, że gdyby wprowadzono coś takiego to kolejka pewnie byłaby na kilka dni a chore dzieci ( nagłe zachorowanie) nie miałoby szans się zarejestrować.
Czyli jeżeli nie odpowiadają ci warunki to zmień przychodnię, jak tu pisali w sotmadencie nie ma problemów. Masz wybór nie musisz tu stać w kolejce - tam ich ponoć nie ma. Decyzja nalezy do Ciebie
~ niezalogowany
7 marca 2013r. o 13:52
~ napisał(a): Czyli jeżeli nie odpowiadają ci warunki to zmień przychodnię, jak tu pisali w sotmadencie nie ma problemów. Masz wybór nie musisz tu stać w kolejce - tam ich ponoć nie ma. Decyzja nalezy do Ciebie
Zdziwią się niektórzy jeżeli ludzie posłuchają tych rad. Dobrzy lekarze są wszędzie, a nowe nie znaczy złe.
~Pacjentka niezalogowany
7 marca 2013r. o 14:26
Powiem krótko - do dobrego lekarza w tej przychodni telefoniczne zarejestrowanie się graniczy z cudem. I wiadomo o kim mowa. Natomiast przykładowo na wizytę u doktor F. można umówić się nawet w późniejszych godzinach. Więcej wyjaśniać chyba nie trzeba.... ;)
5993
#xaa nieaktywny
7 marca 2013r. o 15:13
Tak jest w większości przychodniach.Sezon grypowy,to i kolejki do lekarzy.
Jak ktoś się "nie załapie",to po godz.18,można udac się do dyżurującego lekarza na Jeleniogórskiej .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza