~Franek Laskowski napisał(a): Panie Moszczyński takie teksty już nie działają. Nie wiem ile ma pan lat i jakie doświadczenie. Mnie stuknął 65 krzyżyk, a więc mam porównanie. Wie pan kto dzisiaj jest najszczęśliwszym człowiekiem w tym kraju, którego na siłę chce uszczęśliwiać wiele Fundacji i Stowarzyszeń? - Kloszard!!!! TAK! Szanowny Panie!!! On ma to wszystko w dupie co się wokół niego dzieje. On wie, że ma jedzenie, ubiór, łażnię i na życzenie SPA. Jego SPA to szpital gdzie muszą odrobaczyć odwszawić, obciąć paznokcie, bardzo często ogolić, ostrzyc i wykąpać. Do niego nasz główny księgowy się nie doczepi. Co ma niby rozumny, inteligentny człowiek, po ponad dwudziestoletniej transformacji? Co go czeka? Roczniki powojenne mieszkania dzisiaj własnościowe, które tak naprawdę nie są ich, pomimo posiadanych aktów notarialnych. Jeżeli nadal pan nie rozumie, że w Polsce nie ma prawnie zagwarantowanej własności indywidualnej – prywatnej, to pan ma problemy nie JA. Również pańskie życie uzależnione jest od widzimisię urzędnika. To oznacza, że administracyjnie podlega pan urzędniczej EUTANAZJI. Gdy pan będzie chciał odłączyć najbliższą sercu osobę od aparatury i ulżyć cierpieniom, bo NFZ przestał refundować leki a rodziny na nie niestać, w świetle prawa jest pan mordercą. Przez swoje postępowanie udowadnia pan, że zna Konstytucję RP., której nie zna urzędnik państwowy. - Coś czuję przez skórę, że pan też nie zna. Podpowiem – przerwanie procesu leczenia z powodów finansowych można uznać jako eksperyment medyczny, pogorszenie wskutek tego stanu zdrowia i narastające bule jako tortura.
Nie ma pan gwarancji, że około 2017 roku państwo polskie będzie stać na wypłacanie rent i emerytur na poziomie gwarantującym pokrywanie wszystkich świadczeń związanych z utrzymaniem dachu nad głowa i wegetatywne jedzenie? Jeżeli system padnie, ma pan 100% pewność zostania bezdomnym, lub zostać samobójcą świadomym lub ofiarą załamania nerwowego na wskutek przeciwności losowych. Samobójca świadomy to ten który zostawi krótka informację że jest Patriotą i chce ulżyć budżetowi państwa żeby inni mieli lepiej. - Czy to ma oznaczać, że Oświęcim ma powrócić do łask ? Makabrycznie to zabrzmiało ale takie rysowane są perspektywy.
Do tego czasu nasze zadłużenie przekroczy BILION, bo Unia również będzie dopominać się o zwrot swoich funduszy. Niemcy, Francja, Wielka Brytania mają kasę i nie wyjdą w tej dekadzie na prostą. Oni wiedzą, że nie nauka, nie Instytuty są wstanie wyrwać ich z marazmu. Globalizacja którą stworzyły uprzemysłowione kraje, zniszczyła innowacyjność. Handel ogólnoświatowy przyczynił się poprzez wymóg niskich cen na sprzedawane w sieciach produkty, do powstania hybryd produkcyjnego śmiecia w każdej dziedzinie gospodarczej. Zapomniano co to jest zaradność i potrzeby. Te dwie funkcje zostały zdefiniowane jako niepotrzebne bo zostały przejęte przez MARKETING. Dzisiaj potężne finansowo Koncerny szukają na wynalazców i nowych idei, rozwiązań w pierwszej kolejności gwarantującej ponad 80% eksportu. Czy zauważył Pan w Polsce podobne ruchy i zapoznano pana z projektami długodystansowymi i teraźniejszymi planami? W tej dekadzie zlikwidowane zostanie polskie hutnictwo które pozostawi po sobie tysiące ton niebezpiecznych odpadów. Klimat też daje do wiwatu, co obciąża PKB i gdzie by się człowiek nie obrócił to ta nieprzyzwoita część naszego ciała zawsze pozostaje z tyłu.
Na zakończenie jestem laureatem kilkunastu złotych medali które uzyskałem za rozwiązania technologiczne które już są i będą wiodącymi w nadchodzących dekadach łącznie z zagospodarowaniem Księżyca i Marsa. Mam wiele osiągnięć udokumentowanych. Czy pan uważa, że lekceważony przez elity polityczno-gospodarcze, mam tworzyć miejsca pracy za swoje pieniądze i utrzymywać ten niewydolny system i stado małpiszonów w Cyrku? Wzbogacać PKB kraju gdzie klasa polityczna i ustawodawcza do niczego nie jest zdolna, tylko do kłótni i dbania o swoje rodziny. Ustanawiania represyjnego prawa gospodarczego nazywanego Przyjaznym Państwem.
JA mam hołubić system, gdzie moje uwagi i opinie są lekceważone. Pomagać w tworzeniu przyjaznego państwo, które o 6 rano w kominiarkach wywleka z domu, niszczy miejsca pracy stworzone właśnie z myślą o rozwoju i szanowaniu godności drugiego człowieka, dając mu pracę, ą państwu daniny za które ma utrzymać wojsko, policję, naukę, NFZ i tak dalej...
Kto kogo przekonał- pan mnie, czy może ja pana i wielu takich jak pan?
>
Witam Pana .Przyznam szczerze że przeczytałem to z wielkim szacunkiem dla autora a jednocześnie z jeszcze większym zdziwieniem.
Niepojęte jest dla mnie dlaczego kieruje Pan to do mnie.Dlaczego kieruje Pan to do człowieka , który przez wiele lat głosi dokładnie to samo co Pan ?
Cóż mogę powiedzieć.Różni nas jedynie fakt że ja chcę to zmienić.Nie godzę się aby Polska w takim stanie została pozostawiona naszym wnukom .Nie godzę się aby nasi następcy pluli na nasze groby za bezczynność.Gdyż jeśli pokolenie naszych dzieci nie dokona drastycznej ewolucji wnuki wzniecą krwawą rewolucję.
Dziękuję Panu za ten wpis.Pozdrawiam i żałuję że nie mogę zrobić tego przy otwartej kurtynie. Ja człowiek z 6 krzyżykiem panM
KIEDYŚ BYŁO TAK ;[img=1367989755_74t0cdt.jpg]