Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowy papież - i wszystko po staremu?
11202
#Anonim11202 nieaktywny
17 września 2013r. o 14:53
~ napisał(a): "Pa­pież Fran­ci­szek za­ape­lo­wał do pro­bosz­czów, by nie pro­si­li wier­nych o pie­nią­dze za sa­kra­men­ty. - Jeśli lu­dzie widzą in­te­res eko­no­micz­ny, od­da­la­ją się od Ko­ścio­ła - te słowa pa­pie­ża z jego spo­tka­nia z du­cho­wień­stwem Rzymu przy­ta­cza­ją media.

Pewnie kustosz bazyliki mniejszej wraz ze swoim ,,cennikiem" jest zachwycony.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
17 września 2013r. o 15:01
Motywacja napisał(a):
Pewnie kustosz bazyliki mniejszej wraz ze swoim ,,cennikiem" jest zachwycony.

Jego osobiste odczucia nie są ważne. Powinien się dostosować do słów Papieża. Jestem wierzącym katolikiem, ale cenniki od dawna uważam za bulwersujące. Ktokolwiek nie chce płacić według cennika powinien się w rozmowie z Proboszczem powołać na słowa Papieża.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
17 września 2013r. o 15:02
hahaha dobre, dobre. To ci powie, byś sobie do watykanu jechał dzieciaka ochrzcił. Już ,,magnaci" nie raz pokazali gdzie mają słowa papieża.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 września 2013r. o 15:07

"Jak ja bym chciał biednego Kościoła! Kościoła dla biednych."

Co za i..diotyzm

To może zbudowaćby Kościół dla bogatych ? Zastanówcie się nad tym : dlaczego musimy wybierać między większym i mniejszym złem, a nie możemy wybierać pośród dobra ?

No to jak , budujemy ten Kościół ? Ale oddolnie , bez patrzenia na kłamliwych patryjarchów. Ja się piszę , a Wy ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~mir.ko niezalogowany
17 września 2013r. o 15:10
skoro i tak trzeba placic za chrzest lub slub, zastanawia mnie czemu nie ma ogloszen ksiezy ktorzy posluge wykonaja za darmo lub tanio. przydalaby sie taka kategoria na allegro
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 września 2013r. o 15:23
:D Być może Mirku :) Alegro prawdę ci powie :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
17 września 2013r. o 15:24
~mir.ko napisał(a): skoro i tak trzeba placic za chrzest lub slub, zastanawia mnie czemu nie ma ogloszen ksiezy ktorzy posluge wykonaja za darmo lub tanio. przydalaby sie taka kategoria na allegro

na allegro? narzekacie na cenniki, a sami komercjalizujecie sakramenty?

Otóż, są w Bolesławcu parafie, co naprawdę biorą tylko "co łaska"! Zwracajcie się do nich po Sakramenty. Sami uczycie Proboszczów "brania"! Nauczcie ich tego co mówi Papież.
211
skorn
17 września 2013r. o 15:33
Pannazdzieckiem napisał(a):
No to jak , budujemy ten Kościół ? Ale oddolnie , bez patrzenia na kłamliwych patryjarchów. Ja się piszę , a Wy ? :)

A ty będziesz papieżem?

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza