Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Torty (ciasta) na wesele

~aaa niezalogowany
25 lipca 2013r. o 21:21
http://tortyiciastaa.blogspot.com/

słabe te torty zwłaszcza ten tort policja i koparka daleko im do naprawdę artystycznych
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~aaa niezalogowany
25 lipca 2013r. o 21:41

torcikowobc.blogspot.com

A te torty to owszem uważam że są zrobione profesjonalnie. Powodzenia życzę w robieniu tortów ;-)
2663
#blues nieaktywny
25 lipca 2013r. o 23:10
~aaa napisał(a): http://tortyiciastaa.blogspot.com/

słabe te torty zwłaszcza ten tort policja i koparka daleko im do naprawdę artystycznych

To zrób lepszy i się pochwal,tylko bieda ,ze nie potrafisz,za to doskonale radzisz sobie z negowaniem innych i chwaleniem siebie.

Dopisane 25.07.2013r. o godz. 23:10:

~aaa napisał(a):
torcikowobc.blogspot.com

A te torty to owszem uważam że są zrobione profesjonalnie. Powodzenia życzę w robieniu tortów ;-)

Rzeczywiście urocze :D Gotowce każdy potrafi postawić na placku i wycisnąć foremkami wzorki na gotowej masie,za to te robione ręcznie ,to śmiech na sali,nie dość ,ze podpatrzone ,to nieudolne kulfony ,ten "spidermann" mnie powalił,ja się pytam co to jest? To dopiero artyzm,dziecko 6-cio letnie lepiej by ulepiło postać .
~aaa niezalogowany
26 lipca 2013r. o 13:21
człowieku myślisz że jak coś chwale to moje torty. wyobraź sobie że nie jestem autorką żadnych tortów tylko klientką i taki tort właśnie typu tort policja rozpadł mi się zanim podałam go na urodzinach koła poodpadały, popękała masa marcepanowa a zapłaciłam 85zł za tort na 10 osób.

I nie chodzi o to czy z foremki figurki czy nie tylko o to żeby tort był dobrze zrobiony, ładnie, zachwycał, o to chodzi w dziełach artystycznych.

Zmoderowano 26.07.2013 godz.17:25 - powód: zbęne cytowanie (moderator)
4553
#Margot2000 nieaktywny
26 lipca 2013r. o 20:41
I co, nikt nie ma żadnych przepisów na weselne ciasta?
2663
#blues nieaktywny
26 lipca 2013r. o 23:55
~aaa napisał(a):
człowieku myślisz że jak coś chwale to moje torty. wyobraź sobie że nie jestem autorką żadnych tortów tylko klientką i taki tort właśnie typu tort policja rozpadł mi się zanim podałam go na urodzinach koła poodpadały, popękała masa marcepanowa a zapłaciłam 85zł za tort na 10 osób.

I nie chodzi o to czy z foremki figurki czy nie tylko o to żeby tort był dobrze zrobiony, ładnie, zachwycał, o to chodzi w dziełach artystycznych.
Zmoderowano 26.07.2013 godz.17:25 - powód: zbęne cytowanie (moderator)

Może przesadzasz z nazewnictwem: "dzieła artystyczne".o ile sie orientuję to wykonawcy tortów nie nazywaja tak swoich wypieków,a to ,ze masa czasem popęka ,to może być przyczyną nie "słabych" umiejętności artystycznych ,tylko użytych składników do ciasta,naturalna,nie oszukana masa marcepanowa jest delikatna i krucha ,natomiast ta ,która trzyma sie jak skała jest podróbą,składającą się z mąki i cukru pudru z odrobiną wody i olejku migdałowego,czyli osoba ,która zrobiła ci ciasto chciała wygodzić naturalnymi ,zdrowymi składnikami,a według Ciebie zaszkodziła.A koła łatwo mozna było przykleić odrobinę zwilżając i przykładając,ta masa się dobrze przylepia,choć lepiej gdyby ta osoba spięła patyczkami ,tylko wtedy byłby kłopot z krojeniem.No ,i raczej jak najmniej masy,kremu,i bez nasaczania bo to rozlużnia wyrób ale ludzie sami chcą dużo kremu a potem narzekają,z takim plackiem trzeba bardzo ostrożnie ,nawet przy wyjmowaniu z lodówki ,kazde drgnięcie moze popsuć konstrukcję.Najlepiej zrobić okrągły zwykły tort,mozna go szarpać,okręcać i nic się nie rozpadnie,no i "artyzm" jest pełny,równiutko,szablonowo,foremkowo.Tylko co to ma wspólnego z jakąkolwiek artystycznoscia? Czy kazałabyś Kossakowi rysować np dom od linijki ,żeby był równy?
Matejko tez miał "Bitwe pod Grunwaldem zrobić od linijki ?;D Przeciez tam jest tak "nierówno" , taki chaos i nieporzadek
.:P Tobie podoba się od linijki i szablonu i dla Ciebie to jest ładne ,ale nie ma w tym zdolnosci artystycznych za grosz tylko technika wykrojenia ,wycięcia itp.Są rózne gusty

i niektórzy umieja tylko wykroić foremką,natomiast ręcznie .jak przyjdzie coś ulepić ,to wychodzą brzydkie pokraki,choć wokół ładniutkie prościutkie szlaczki i wzorki wyciśnięte specjalnym wałeczkiem i foremkami.Sama taki możesz zrobić z łatwością,wałki i foremki kupisz na allegro za grosze.Powodzenia:}

~ niezalogowany
27 lipca 2013r. o 12:48
ależ Ty jesteś mądra i wszechwiedząca i oczywiście wszystkie inne torty są nie takie bo ....
Dobrze, że Twoje są super, świetne i naj naj naj.Masz klientów to się ciesz.
~ niezalogowany
27 lipca 2013r. o 13:28
~ napisał(a): ależ Ty jesteś mądra i wszechwiedząca i oczywiście wszystkie inne torty są nie takie bo ....
Dobrze, że Twoje są super, świetne i naj naj naj.Masz klientów to się ciesz.

Właśnie tu jest różnica,bo nigdy,przenigdy nie chwalę moich ciast,za to służę dobrą radą,no i nie wsciekam sie z powodu klientow ,bo nie robię pod klienta,tylko dla rodziny i znajomych i dlatego nikogo nie traktuję [tak jak Ty?],jako konkurencję.Pieke bo lubie,to moje hobby od dłuższego juz czasu ,no i zdążyłam już poznac własciwości składników,jak sie zachowują w połaczeniu ze sobą ,bywają zaskakujące niespodzianki,sprawdziłam ,to wiem i sie tym dzielę i nie jest to żadna jak nazywasz "wszechwiedza"
,tylko zaobserwowane szczegóły,ale mimo to i tak bywa ,ze cos sie nie uda,bo np w margarynie jest za duzo wody i krem sie zwarzy ,a to przecież nie jest wina nieumiejetnosci artystycznych jak tu ktos sugeruje,bo składniki sie kupuje a nie wytwarza samodzielnie.
Zyczę ogromu klientów.:}
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza