Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Janusz Korwin Mikke w Bolesławcu!

~~123 niezalogowany
15 maja 2013r. o 8:28
~ napisał(a):
~~123 napisał(a):
Chyba nie myślimy o tym samym gościu, bo ten KM, co udaje polityka, ze swoimi utopijnymi wizjami to tylko do kabaretu (bez obrazy dla kabareciarzy :P )

Odpowiem Ci tak, na codzien pracuje jako inżynier, co dzien musze rozwiazywac problemy logiczne, to tyle o mnie,
teraz dalej, co dwa tygodnie kupuje tygodniki, polityka, newsweek, wprost, uwazam rze, do rzeczy, czytam je. Teraz dalej, czesto przebywam w krajach (w ramach pracy) gdzie jest duzy socjalizm (np Skandynawia) do krajow o niklym socjalizmie (np Szwajcaria), czytam Marksa, Hegla oraz filozofow po przeciwnej stronie, rowniez uwielbiam Cezara (np "Wojny Galijskie"), czytam duzo ksiazek historycznych, chociaz mam generalnie alergie na humanizm, a zwlaszcza na humanistow :D,
teraz do rzeczy, na podstawie mej wiedzy nie widze ratunku dla Polski, Europy,
chyba, ze zostana zastosowane tezy JKM,
calkiem mozliwe, iz sie myle, ale takie jest me zdanie.
Pozdrawiam.Zmoderowano 14.05.2013 godz.23:09 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)

No to Waść masz wiedzę. Teoretyczną. Ale przecież sama wiedza to nie wszystko. Umiejętność właściwego rozumowania i możlwość zastosowania w praktyce tak, aby - w miarę możliwości - nikt nie został potraktowany "per noga" - to jest sztuka. Powiadasz Pan, że nie widzisz ratunku dla Polski, Europy (może nawet świata ?? ). Przeczytaj sobie, ale przede wszystkim, stosuj w życiu "Desiteratę". Zapewniam, że będzie Ci w życiu lżej Panie inż. Tych kilka prostych, a jednocześnie tak skomplikowanych zasad - to jest lekarstwo na życie. Na życie zgodne z zasadami etyki i moralności. Bo o to chyba chodzi. Wiem jednocześnie, że wymaganie od ludzi postępowania zgodnie z tymi zasadami to utopia; taka sama zresztą jak wcielenie w życie "kosmicznych", czasami śmiesznych, a czasami bulwersujących poglądów JKM (który np. kobiety traktuje właśnie "per noga"; jego poglądy znam chociażby z felietonów w "Angorze", ale też z wiecu we Wrocławiu - parę lat temu).
I tak na koniec krótko, bez zbędnego "mamo chwalą nas" - o sobie. Jestem prawnikiem i moja znajomość topografii nie kończy się tylko na Polsce :) A to, że dużo czytam, nie tylko książek stricte zawodowych i potrafię myśleć samodzielnie i logicznie - to fakt.
Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 maja 2013r. o 8:38
~~123 napisał(a): ... Pozdrawiam

Co nie przeszkadza Panu być , Panie prawniku, klakierem systemu. Ja dla odmiany, jestem łącznościowcem i matury nawet nie mam , co nie przeszkadza mi myśleć samodzielnie. Czy mówiłem już Panu o fiducjarnym pieniądzu , tudzież chemitralach ?

Sądzisz Pan , że zacietrzewienie , jest jedynym sposobem na życie . Myślisz Pan , że idea nieustannej rywalizacji , to jest to , czego potrzebujemy ?

W wielu kwestiach , od lat, z JKM nie zgadzam się, lecz to co mówi , może zostać wykorzystane do budowy wspólnego domu ... socjalistycznego :D ... na łonie Nowej Prawicy :D

Miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~stary czegewary niezalogowany
15 maja 2013r. o 9:00
Preczzkomuna napisał(a): Korwin zmasakruje kolejnego lewaka.

Różnica pomiędzy lewakiem a Korwinem jest taka jak między młodym instruktorem nauki jazdy a zawodowym kierowcą od 30 lat.
Instruktor może zmasakrować na egzaminie zawodowego kierowcę (co się nawet często zdarza) ale normalny człowiek wolałby wybrać się w podróż z zawodowcem a nie nowicjuszem po kursie instruktażowym.
To co sobie Korwin mówi to jedno ale zastosowanie słów w praktyce to drugie. Mądry to on może i sobie jest ale byłby bezradny w starciu z problemami społecznymi. Polacy nie lubią zmian, zresztą ludzie w ogóle drastycznych zmian nie lubią. To jak z kościołem za II RP, w PRL i III RP.
Za II mieli dwóch darmozjadów, nieudaczne rządy i kościół, za PRL tylko raczej nieudaczne rządy i zatęsknili znów za dwoma nieudacznikami do wykarmienia i wywalczyli dla złodzeji i pedofilów granty, dla złodziei z rządu jak i jeszcze trzeciego darmozjada dokoptowali - urzędasów.
Myślicie że jak Korwin pozbawi Polaka trzech dobrodziejstw to on nad tym przejdzie do porządku dziennego? Polak będzie walczył o stare :)
Poglądy Korwina to taka sama utopia jak poglądy Marksa.
Co prawda ich poglądy można by wcielić w życie ale do tego potrzeba myślących ludzi.
90% ludzi to bydło bez mózgu, jak to poniekąd chce Korwin dać do zrozumienia, i na tej swojej teorii się wykłada bo z jednej strony mówi prawdę a z drugiej liczy na bydło, że go poniesie na grzbiecie na fotel władcy.

Druga sprawa. Cieszę się że jest to spotkanie bo sympatycy się pojawią a i Kazimierz pewnie wpadnie z Zorką i zrobi kilka zdjęć.
Zobaczymy kim są ci jego sympatycy z wysokimi IQ i porównamy.
Może i ja jakiegoś znam i sobie porównam jego IQ z ich życiem.
Przecież to byłby wstyd pokazać się wśród ludzi zaradnych, inteligentnych a tu tacy wieczni bezrobotni roznoszący ulotki lub rozwoziciele pizzy się rozsiądą. Może znajdą się tam też szlachcice z rodzin robotniczo chłopskich z czworaków? Liczę na pełną salę i dobre foty. :)
4335
15 maja 2013r. o 9:12
~stary czegewary napisał(a):
Preczzkomuna napisał(a): Korwin zmasakruje kolejnego lewaka.

Liczę na pełną salę i dobre foty. :)

Ale będzie jatka :D Już mi ślina cieknie :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
3007
#Lizi nieaktywny
15 maja 2013r. o 9:24
Co ta(...) szuka w tym mieście to nie mam pytań... Dno

Zmoderowano 15.05.2013 godz.9:32 - powód: ubliżanie (moderator)
~ niezalogowany
15 maja 2013r. o 10:14
Jednak dobrze mówili,że ten JK-M jest na usługach PO.
Pismo jak najbardziej prawicowe a tu taki tekst:
http://wpolityce.pl/artykuly/36180-gdyby-oburzenie-salonu-bylo-prawdziwe-janusz-korwinmikke-powinien-zniknac-z-mediow-i-debaty-publicznej
4335
15 maja 2013r. o 10:25
A , co to jest debata publiczna , Kolego 217 :) w meinstremowych mediach ? Czyż nie przypadkiem wymiana zdań pomiędzy dopuszczonymi do głosu ? Chwalić Boga , że Korwinowi , choćby przez chwilę udało się zabrać głos :D

Krew się poleje , jak nic :D Już widzę Kolegę Preczzkomuną na szańcach :D

Na mnie czas miłego :)

~ niezalogowany
15 maja 2013r. o 10:35
Spokojnie ...! Nie poleje się bo akurat tutaj zgadzam się z "czegewarym"...tam pójdą...no Ci ,których On wymienił a ja tylko dlatego,że mam "miękkie serce"znęcać się nie będę :D
PS. Do 123 ...to zwykły zbieg pewnych liczb? czy nr.domu? ...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza