Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Europie grozi islamizacja?

2951
#Anonim2951 nieaktywny
27 maja 2013r. o 7:59
Pannazdzieckiem napisał(a): Mylisz się Hegemonie , nie wszystkim...

(...)
PS.
Pozwolisz, że prawdy poszukam wśród szerszego spektrum ? : )

Zmoderowano 27.05.2013 godz.9:11 - powód: wulgaryzmy (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 maja 2013r. o 8:25
Hegemon napisał(a): ... Pozwolisz, że prawdy poszukam wśród szerszego spektrum ? : )

Oczywiście , to Twoje życie :*

Miłego :)

Dopisane 27.05.2013r. o godz. 08:25:

~ napisał(a): Ludzie nie uczą sie na błędach. Nie wyciągają nauk z historii. .

Dokładnie :) Szkoda , że tak właśnie jest ... zaraz , zaraz , a może ta historia jakaś fałszywa jest ... może ... podaje nam się fałszywe dane , abyśmy nieustannie Panom służyli... taki nowoczesny feudalizm ... co sądzisz Drogi Kolego ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
27 maja 2013r. o 8:40
Wiedzy na temt historii nie czerpię z gazety wyborczej, czy telewizji publicznej. Zatem nie grozi mi manipulacja.
4335
27 maja 2013r. o 8:44
~ napisał(a): Wiedzy na temt historii nie czerpię z gazety wyborczej, czy telewizji publicznej. Zatem nie grozi mi manipulacja.

I chwalić Boga :) Uwielbiam mądrych ludzi :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
27 maja 2013r. o 8:47
~ napisał(a): Wiedzy na temt historii nie czerpię z gazety wyborczej, czy telewizji publicznej. Zatem nie grozi mi manipulacja.

A można wiedzieć skąd tę wiedzę historyczną czerpiesz? Z pamięci? ;)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
27 maja 2013r. o 8:55
alter napisał(a):

A można wiedzieć skąd tę wiedzę historyczną czerpiesz? Z pamięci? ;)

Z różnych , często przeciwwstawnych sobie źródeł... jak mniemam. Ale Ty jesteś taki sam Poeto :* ... jak ja :)

10114
#alter nieaktywny
27 maja 2013r. o 9:08
~ napisał(a):
Piękno człowieczeństwa jak i wogóle świata polega na jej różnorodności i odrębności kulturowej. Jednak gdy nasepuje próba zlania ze sobą tych kultur w jeden organizm, hybrydę to jak zawsze dochodzi do nasilajacych się konfliktów.

Konflikty biorą się właśnie z różnic kulturowych, oraz wyznaniowych. To, że coś jest piękne nie znaczy, że jest zdrowe. Islamizacja będzie postępować, między innymi dlatego że my sami rezygnujemy z własnej tradycji i wiary. Europa się otwiera, bo się wyludnia. To tylko kwestia czasu, aby w Europejskim kraju powstało wyznaniowe państwo islamskie. W pustego człowieka łatwo wlać wszystko, choćby Islam. Chrześcijanie mieli swoje wyprawy krzyżowe, czy islamizacje można potraktować, jak ich ekspansję? jak odwet? Wojny krzyżowe w Islamie zapisały się bardzo głęboko. Narzekają niektórzy na krzyże w szkołach, w Sejmie, islamizacja to dopiero pokaże co oznacza termin państwo wyznaniowe. Tymczasem w Polsce islamizacja nie grozi, ale mamy już przykłady z Francji, Niemiec, UK, jaką siłę ma Islam. W tych krajach najpierw nastąpił kryzys wiary. Uczmy się na ich błędach, aby ich nie powtórzyć.

Dopisane 27.05.2013r. o godz. 09:08:

Pannazdzieckiem napisał(a):
Z różnych , często przeciwwstawnych sobie źródeł... jak mniemam.

Z przeciwstawnych? a to może się kiedyś pojawić problem z tą wiedzą historyczną, czy aby jest "za, a nawet przeciw", ale to klasyk powiedział ;)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
27 maja 2013r. o 9:19
alter napisał(a): .. ale to klasyk powiedział ;)

:D Dokładnie . Bolek do dzisiaj jest mi krewny 100 baniek fiducjarnego pieniądza i ... wszystko wskazuje na to , że nie zamierza mi tej kasy oddać :D

Bożesz Ty mój , jakie to wszystko jest przewidywalne. Wiedza i pamięć , to podstawa :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.