Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Europie grozi islamizacja?

10114
#alter nieaktywny
31 maja 2013r. o 22:49
~seba napisał(a): to ze emigrcja z Maroka, Turcji byla na zapotrzebowanie rządow unijnych w latach sześćdzesiątych, tymczasem emigracja Polaków jest ubocznym efektem otwartych granic wewnatrz wspolnoty i nie była dla tych krajów niezbędna

jeszcze w uzupełnieniu co do umiejetności asymilacji. Zwracam uwagę na problemy z asymilacją emigracji polskiej w USA. Nie dotyczy to może grup, które znalazły się tam przed wojną i zaraz po, ale pozostałe grupy ludzi niestety tworzą w USA typowe getta, typu Jackowo w Chicago czy Greenpoint w NY. Sporo analigii do tzw. "dzielnic muzulmanskich" w UE. I bardzo obrazowe jest, że Polacy właśnie stanowią po Rumunach najwieksza liczbe emigrantów z krajów tzw Nowej Unii.

NA zapotrzebowanie? Zapotrzebowanie to sobie mogło być, gdyby nikt nie chciał do nich emigrować? emigracja Polaków to efekt otwartych granic? ale gdyby w Polsce była praca i dobrobyt, to nikt by tam nie jechał. Więc jednak emigracja za chlebem, tak jak do Ameryki :) Obrazowe? że Polacy stanowią największą liczbę emigrantów? Ale co to obrazuje według ciebie? bo wyrażasz się niejasno! Ale już zostało bardzo trafnie powiedziane przez Skorna, Polacy nie stają się obcinaczami głów, nie stają się terorystami, nie podkładają bomb! Że co? kradną samochody? To stereotyp! Nazywasz wszystkich Polaków złodziejami? To znaczy, że sam też nim jesteś :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~seba niezalogowany
31 maja 2013r. o 22:53
Rogatywka szeregowca 1 pułku jazdy tatarskiej z lat 1919 - 1921 (służyli w nim nie tylko Tatarzy, ale też Azerowie, Ingusze, Czeczeńcy i Czerkiesi)

Spokojnie drodzy fani Zuckerberga - to zdjęcie historyczne, a nie wizja WP w 2150 wiec bez paniki :D :D :D[img=1370033614_1sgw4mj.jpg]
~ niezalogowany
31 maja 2013r. o 22:58
alter napisał(a):

NAle już zostało bardzo trafnie powiedziane przez Skorna, Polacy nie stają się obcinaczami głów, nie stają się terorystami, nie podkładają bomb! Że co? kradną samochody? To stereotyp! Nazywasz wszystkich Polaków złodziejami? To znaczy, że sam też nim jesteś :)

No wlasnie Drogi Panie alter. Mówisz ze posługuję sie stereotypami. Tak, tak samo jak Ty :)[img=1370033926_yrmhmwy.jpg]
10114
#alter nieaktywny
31 maja 2013r. o 23:06
~seba napisał(a):

I że niby co chcesz powiedzieć? jakoś nie potrafisz się wysłowić? tylko wrzucasz fotki, które wcale mnie nie przekonują :) Kościuszkę i Pułaskiego znasz?

211
skorn
31 maja 2013r. o 23:22
~seba napisał(a):
skorn napisał(a): No i co ci Polacy tam robią? Podpalają samochody, ucinają głowy?

odpowiem ci takim samym uogólnieniem jak twoje: nie, nie podpalają, kradną je :)

Polacy kradną auta w USA? Niezła historia!

Dopisane 31.05.2013r. o godz. 23:22:

Wrzucając rogatywke z polskim orłem ~seba strzela gola do własnej bramki. Trudno o lepszy przykład asymilacji niż służba obcokrajowców w polskiej armii.

Trudno mi wyobrazić sobie tłumy młodzieży "obcego pochodzenia", które kilka lat temu robiły zadymy nad Sekwaną, teraz wstępujące do francuskiej armii.

<i>
~ niezalogowany
31 maja 2013r. o 23:22
alter napisał(a):
~seba napisał(a):

I że niby co chcesz powiedzieć? jakoś nie potrafisz się wysłowić? tylko wrzucasz fotki, które wcale mnie nie przekonują :) Kościuszkę i Pułaskiego znasz?

możliwe że ktoś nie potrafi sie wysłowic, ale równie mozliwe że ktoś nie umie czytać :) Nie muszą ciebie przekonywać, nie stawiam sobie aż tak ambitnych celów ;) Po co te zdjęcia? Bo akurat Kościuszkę i Pulaskiego znają wszyscy (mam nadzieję), ale wiele niepasujących do poglądów zdarzeń z historii tego kraju jest już znana znacznie gorzej...przez niektórych... :) Być może brakuje po prostu umiejętności spojrzenia z innej perspektywy? Ale nie mnie to oceniać.
10114
#alter nieaktywny
31 maja 2013r. o 23:34
~ napisał(a): Być może brakuje po prostu umiejętności spojrzenia z innej perspektywy? Ale nie mnie to oceniać.

Spojrzenie z innej perspektywy nie zmienia jednoznacznych faktów, które z każdej strony wyglądają tak samo :)

Islamizacja postępuje, a wyznawcy Islamu są bardzo agresywni, i to dzięki swojemu zachowaniu mają taką złą opinię :)

211
skorn
31 maja 2013r. o 23:37

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza