Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Europie grozi islamizacja?

9714
#BPM nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:13
karmelka29 napisał(a):

Karmelka29, ja nadal twierdze, ze Polska nie podpisala zadnego Konkordatu z Watykanem.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4122
#karmelka29 nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:14
:P udowodnij...bo albo ja do szkoły miałam pod górkę,albo Ty masz ukryty haczyk.. :D :P

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
10114
#alter nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:14
Patrzalski napisał(a): Uważasz ,że to normalne ? Ja jestem przeciwnikiem finansowania jakichkolwiek "świątyń" z budżetu państwa .Moim zdaniem wierni sami powinni stawiać świątynie swoim bóstwom ,tak jak było od wieków . Dla czego teraz praktykuje się takie rzeczy jak publiczne finansowanie "Świątyni Opatrzności Bożej" ? Publiczna kasa to kasa wszystkich obywateli kraju ! Nie wszyscy obywatele wierzą w Bożą opatrzność i nie wszyscy śledząc historię naszego państwa są w stanie uwierzyć w tą opatrzność . Jedynym sensownym (według mnie) finansowaniem własności kościołów ,związków wyznaniowych itp. jest finansowanie remontów zabytków sakralnych.

Przecież to naturalne, że jesteś przeciwnikiem finansowania świątyń ponieważ zadeklarowałeś się jako niewierzący. Wiesz o tym, że analogicznie pacyfista będzie przeciwko finansowaniu wojska, niektórym nie pasuje finansowanie in vitro, aborcji, antykoncepcji. Jednostka może sobie być przeciwna, ale jest demokracja i większość decyduje. Decydują ustawy, władza wykonawcza. Można założyć, że środki na Świątynię Opatrzności Bożej" idą z podatków wierzących. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
9714
#BPM nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:20
karmelka29 napisał(a): :P udowodnij...bo albo ja do szkoły miałam pod górkę,albo Ty masz ukryty haczyk.. :D :P

Wyslalem Ci odpowiedz na priva.
10114
#alter nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:27
Patrzalski napisał(a): Podpisała i to bardzo dawno :) W czasie II wojny Watykan nie dotrzymał umowy,złamał ją . Po wojnie rządy socjalistyczne nie ratyfikowały konkordatu (słusznie) dopiero rząd Hanny Suchockiej ratyfikował konkordat ,pomimo niekorzystnej jego formy i wbrew niezadowoleniu większości Polaków ;p Referendum wykluczono ,podobnie jak w sprawie o dopuszczalności aborcji i in vitro .

"Wbrew niezadowoleniu większości Polaków"? a skąd taki wniosek? Skąd wniosek "o niekorzystnej formie"? Patrzalski, jak widzę jesteś ekspertem od konkordatów :)

O ile mi wiadomo rząd Suchockiej nie ratyfikował, a podpisał konkordat. Był to dokument całkowicie nowy. Po ratyfikacji przez Sejm, Kwaśniewski podpisał ratyfikację. :)

Dopisane 22.06.2013r. o godz. 22:27:

BPM napisał(a):
karmelka29 napisał(a): :P udowodnij...bo albo ja do szkoły miałam pod górkę,albo Ty masz ukryty haczyk.. :D :P

To mnie też bardzo interesuje! Ten haczyk ;)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4122
#karmelka29 nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:32
BPM napisał(a):

:* dzięx.. :D pozdrawiam..

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
~ niezalogowany
22 czerwca 2013r. o 22:50
~RRR napisał(a):
Picu,picu.........wymień ten kraj.
Islam ze swojej natury jest przeciwny agresywnie innym religiom.Z założenia brak jest u nich szacunku dla niewiernych.

Zadaj sobie troche trudu i wygoogluj to znajdziesz niejeden. No ale pewnie z założenia to ty jesteś niedoedukowany jak wielu tutaj podobnych postzmywaków wiec próżne nadzieje... :D
5183
magnum44
22 czerwca 2013r. o 23:01
BPM napisał(a): Plac pod budowe kosciola i budowa calego kompleksu parafialnego wraz z kosciolem zostaly sfinansowane przez muzulmanow.

No i co z tego ?
Nic !

Też byłam w kraju muzułmańskim, wystarczająco długo i wiem... coś tam wiem.
W kościele katolickim, też tam istniejącym byłam :)

Isalm nie podoba mi się !

Nie mieszkałam w hotelu, jak większość wyjeżdżających Polaków tam, tylko u rodziny tubylczej w ich domu.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA CER-FAR zaprasza
REKLAMA Orange zaprasza