karmelka29 napisał(a):
Patrzalski napisał(a): Uważasz ,że to normalne ? Ja jestem przeciwnikiem finansowania jakichkolwiek "świątyń" z budżetu państwa .Moim zdaniem wierni sami powinni stawiać świątynie swoim bóstwom ,tak jak było od wieków . Dla czego teraz praktykuje się takie rzeczy jak publiczne finansowanie "Świątyni Opatrzności Bożej" ? Publiczna kasa to kasa wszystkich obywateli kraju ! Nie wszyscy obywatele wierzą w Bożą opatrzność i nie wszyscy śledząc historię naszego państwa są w stanie uwierzyć w tą opatrzność . Jedynym sensownym (według mnie) finansowaniem własności kościołów ,związków wyznaniowych itp. jest finansowanie remontów zabytków sakralnych.
karmelka29 napisał(a): :P udowodnij...bo albo ja do szkoły miałam pod górkę,albo Ty masz ukryty haczyk.. :D :P
Patrzalski napisał(a): Podpisała i to bardzo dawno :) W czasie II wojny Watykan nie dotrzymał umowy,złamał ją . Po wojnie rządy socjalistyczne nie ratyfikowały konkordatu (słusznie) dopiero rząd Hanny Suchockiej ratyfikował konkordat ,pomimo niekorzystnej jego formy i wbrew niezadowoleniu większości Polaków ;p Referendum wykluczono ,podobnie jak w sprawie o dopuszczalności aborcji i in vitro .
BPM napisał(a):karmelka29 napisał(a): :P udowodnij...bo albo ja do szkoły miałam pod górkę,albo Ty masz ukryty haczyk.. :D :P
Wyslalem Ci odpowiedz na priva.
BPM napisał(a):karmelka29 napisał(a): :P udowodnij...bo albo ja do szkoły miałam pod górkę,albo Ty masz ukryty haczyk.. :D :P
Wyslalem Ci odpowiedz na priva.
~RRR napisał(a):
Picu,picu.........wymień ten kraj.
Islam ze swojej natury jest przeciwny agresywnie innym religiom.Z założenia brak jest u nich szacunku dla niewiernych.
BPM napisał(a): Plac pod budowe kosciola i budowa calego kompleksu parafialnego wraz z kosciolem zostaly sfinansowane przez muzulmanow.