Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Europie grozi islamizacja?

6979
E
22 czerwca 2013r. o 21:46
Karmelko :) BPM podpowiada Ci, że Wikipedia... :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4122
#karmelka29 nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 21:50
:P ok,ok w takim razie .. co podpisał Kwaśniewski 23 lutego 1998. ?

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
9714
#BPM nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 21:53
karmelka29 napisał(a): :P ok,ok w takim razie .. co podpisał Kwaśniewski 23 lutego 1998. ?

Jesli przyjmiesz zaklad, to Ci napisze na priva co podpisal Kwasniewski.
4122
#karmelka29 nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 21:56
:D osz Ty...niedobroto jedna... :D ')
:P toć ja doskonale wiem co podpisał.. :P Dokumenty ratyfikacyjne :P Tego samego dnia konkordat ratyfikował również papież Jan Paweł II. :P czyż nie?

9714
#BPM nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:01
karmelka29 napisał(a): :D osz Ty...niedobroto jedna... :D ')
:P toć ja doskonale wiem co podpisał.. :P Dokumenty ratyfikacyjne :P Tego samego dnia konkordat ratyfikował również papież Jan Paweł II. :P czyż nie?

Karmelka29, ja dalej jestem gotow zalozyc sie o skrzynke dobrej wodki, ze Polska nie podpisala Konkordatu z Watykanem.
4122
#karmelka29 nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:06
W II Rzeczypospolitej konkordat z Watykanem został podpisany 10 lutego 1925 przez S. Grabskiego, ówczesnego ministra wyznań religijnych i oświecenia publicznego. Przyjęto w nim założenie o zgodności działania Kościoła katolickiego z interesem państwa, a także przyznano prawo nominowania biskupów i arcybiskupów papieżowi po konsultacji z rządem polskim, uznano i potwierdzono prawa majątkowe Kościoła w Polsce, wprowadzono, w myśl zasad prawa kanonicznego, prawo kleru do odpowiedzialności w sprawach cywilnych i karnych przed sądami duchownymi oraz przewidziano wprowadzenie nowego podziału administracyjnego diecezji. Stolica Apostolska zagwarantowała, że żadna część Rzeczypospolitej nie będzie podlegała biskupowi, którego siedziba znajduje się poza granicami państwa polskiego oraz nie będzie powierzała stanowisk kościelnych cudzoziemcom.Sprzeczna z tymi gwarancjami działalność Watykanu podczas II wojny światowej (poddanie części diecezji polskich pod zwierzchność niemieckiej administracji kościelnej i mianowanie Niemców na stanowiska ordynariuszy w diecezjach polskich) stała się pretekstem dla rządu Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej do wymówienia 12 września 1945 konkordatu i uznania jego ustaleń za nieobowiązujące z winy Stolicy Apostolskiej.

Nowy konkordat z Watykanem został podpisany 28 lipca 1993 w siedzibie Rady Ministrów przez arcybiskupa J. Kowalczyka, Nuncjusza Apostolskiego w Polsce, i profesora K. Skubiszewskiego, ówczesnego ministra spraw zagranicznych Rzeczypospolitej Polskiej....posłuchałam E :D

6979
E
22 czerwca 2013r. o 22:07
Chętnie posłucham "Polaków rozmowy":) Zaprosicie mnie?

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4122
#karmelka29 nieaktywny
22 czerwca 2013r. o 22:09
:* oczywiście z przyjemnością..droga E.. :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA CER-FAR zaprasza