Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zakaz handlu w niedzielę. Za i przeciw

6858
#nieznajoma19 nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 14:43
~ napisał(a): Przestan mowic ludziom co maja robic, to nie twoja sprawa kiedy i gdzie maja robic zakupy.
a robcie robie co chcecie g..no mnie to interesuje jak nie potraficie inaczej zyc cieszyc sie tym zyciem bez tych sklepow bez tej chinszczyzny zeby to chociaz bylo cos warte a tu wielkie NIC!!!

Zmoderowano 02.06.2013 godz.18:24 - powód: korekta cytowania (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3145
#hemi nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 15:04
nieznajoma19 napisał(a): a robcie robie co chcecie g..no mnie to interesuje jak nie potraficie inaczej zyc cieszyc sie tym zyciem bez tych sklepow bez tej chinszczyzny zeby to chociaz bylo cos warte a tu wielkie NIC!!!

nieznajoma chińszczyzna nie ma nic do zakupów :]

A poza tym przyznaję rację-markety sa na tyl otwarte (naet osiedlowe) czy to rano czy wieczorem idzie spokojnie zrobić zakupy ;)
Inna kwestia urzędy-rano może się nie zdązyć,po 15-18 pozamykane i doopa z załatwiania :(
Ale mówimy o marketach a te są czynne tak,że każdy spokojnie może zrobić zakupy:)

Jak ktoś nie ma mozliwości to znaczy,że jest singlem,pracuje 6-21 i nie może nic kupić :P

Bo jak ktoś ma rodzinę to idzie zrobić zakupy,i albo ja robię (jak zona w pracy) albo zona skoczy do marketu ,jakos mozna :)

Widzę tu po tematach,że ludzie jacyś nieudolni :)
Zakupów nie mogą zrobić,przez skrzyzowanie staszica/góralska nie moga przejechać...Same problemy :]

Zmoderowano 02.06.2013 godz.18:24 - powód: korekta cytowania (moderator)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~ niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 16:53
problemy to będą mieli ci ,co zostaną w efekcie takiej ustawy zwolnieni z pracy ;( oni nie będą już mieli za co robić zakupów
chyba nie myślicie ,że po zamknięciu marketów w niedzielę ,nie zmieni się stan zatrudnienia ?
10114
#alter nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 17:04
~ napisał(a): problemy to będą mieli ci ,co zostaną w efekcie takiej ustawy zwolnieni z pracy ;(

To jest najważniejszy powód, z jakiego jestem przeciwny tej ustawie. Ze zwolnieniem każdej jednej osoby z pracy wiożą się dramaty rodzin.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4190
#Detonator nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 17:16
No tak właśnie tego się wszyscy boją zwolnień,bo godnie nie da rady zarobić np 2500zł w biedniejszej klasie,biedaki muszą zap.....ć za 1200zł,a szlachta wybierała sobie dogodne warunki. Takie markety stać na szastanie pracownikiem bo ktoś im na to zezwolił,ja śmiem twierdzić że komuś na tym bardzo zależy tam na górze,to nie chodzi o kościół i wiernych ale o kasę tylko w jakim celu
211
skorn
2 czerwca 2013r. o 17:32
hemi napisał(a): z tymi dniami wolnymi w tygodniu to cie poniosło ;)Chyba,że masz na myśli osoby pracujące na nocki,które po nocce maja dzien wolny :|

Pracujesz 7 dni w tygodniu? Nie masz wolnego dnia? Kazdy, kto pracuje na umowe o pracę, musi mieć w tygodniu odpowiednią ilość wolnego.

<i>
~ja niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 18:27
A ja uwazam że w niedziele wszystkie sklepy powinny byc pozamykane, przeciez kazdy jest człowiekiem i ma prawo do odpoczynku, kiedys niedziela była dniem najwazniejszym w tyg jezdziło sie do rodziny itp a teraz pogon za kasą albo odwiedzanie marketów w niedziele, przeciez Ci którzy w tych marketach pracują tez są ludzmi.... Moje zdanie jest takie ze od poniedziałku do soboty kazdy człowiek zdązy zrobic zakupy a niedziela jest po to zeby miec wolne od pracy !!
5118
#iwona_20 nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 19:14
Popieram 6 dni w tygodniu na pracę w zupełności wystarczy. Niedziela powinna być na odpoczynek, po to żeby czas spędzić z rodziną. Ludzie przecież nikt tu nie wspomniał o zwalnianiu, o tym że ludzie będą tracić pracę przez to że w niedzielę nie będzie handlu!!!!! Pracownik powinien pracować 40 godz wg kodeksu czyli od pn-pt a w sobotę nadgodziny :) (oczywiście płatne) tak powinno być ale niestety pracodawcy naruszają to nagminnie!!!!!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.