Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zakaz handlu w niedzielę. Za i przeciw

~alto niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 0:35
alter napisał(a):
~alto napisał(a):
A ty prezentujesz typowo "moherowe" podejście. Tak mówi "prezio" i kler to i ty pokornie klepiesz to samo.

Sam klepiesz co mówią pseudoliberałowie, na dodatek szufladkujesz ludzi, kiedy mają inne zdanie od Ciebie. Ten temat nie tworzy podziałów typu moher-leming-ateista, bo dotyczy bezpośrednio różnych światopoglądowo ludzi. I ich zdanie jest inaczej zróżnicowane. Przykładowo jestem wierzącym człowiekiem, ale jestem przeciwny ustawie, jeżeli choćby jedna osoba straciłaby pracę i środki do życia rodziny, a to z pewnością się stanie. Ćwicz i gimnastykuj swój umysł, a nie myślisz stereotypami, i kliszami. JAk tego nie będzieszz robić to kiedyś obudzisz się kisielem w głowie ;)

O tym kisielu to piszesz z własnego doświadczenia?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~RRR niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 9:32
Jak by nie gadać to wszystko to wynika z poduszczenia kleru.Racje ma Miller ,który powiedział ,ze chodzi tu o frekfencje w kosciołach.We wszystkich sferach życia starają się ustawić nas na swoją modłę.
6858
#nieznajoma19 nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 11:44
ja jestem za zakazem pracy w niedziele a to nie dlatego że wszyscy powinni modlić się w kościele bo nikt go nie zmusza do tego, sama nie chodzę w każdą niedzielę bo mi się poprostu nie chce ale niedziela to niedziela powinna być dniem odpoczynku. Ludzie tłumaczą síę tym że w ciągu tygodnia nie mają kiedy zrobić zakupów ale sklepy są otwarte od 6,7 do 21 wíęc níe wierze w to że níe można w tym czasie zrobic zakupów to jest lenistwo. Za to w níedziele mamy czas na to czyli urzadzac sobie wycieczki po marketach a w tym jak w wiekszosci marudzicie koszmar a skad o tym wiem poniewaz pracuje w niedziele a pracy nie zmienie bo ja lubie. Co do tego ze beda zwalniac ludzi to to jest smieszne a to ze w niemczech sa zamkniete sklepy bo oni sobie moga na to pozwolic to nastepny powod do smiechu nie tylko niemcy maja pozamykane sklepy, ktos sobie znalazl porownanie. To ze tak sie dzieje to wina nasza i tych w rzadzie tych ktorych wybralismy. Ja nigdy nie robilam zakupow w niedziele i nie zamierzam!
9340
#wszystkozajete nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 13:04
nieznajoma19 napisał(a): Ludzie tłumaczą síę tym że w ciągu tygodnia nie mają kiedy zrobić zakupów ale sklepy są otwarte od 6,7 do 21 wíęc níe wierze w to że níe można w tym czasie zrobic zakupów to jest lenistwo.
I jak się pracuje do 16 - 17, w domu trzeba obiad zrobić, posprzątać, dziećmi się zająć, robi się nagle 20, dojdzie się do sklepu to już zamykają. A nie każdy ma samochód.

jak pracujesz w niedzielę to masz inny dzień wolny, więc jest ok.
~ niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 13:55
Zastanowcie sie, jestescie wolnymi ludzmi, nie potrzebujecie by rzad za was podejmowal decyzje, jezeli nie chcecie handlu w niedziele, to nie kupujcie wtedy, glosujcie "nogami", wtedy nie bedzie oplacalo sie otwierac handlowcy w niedziele i placic dniowke sprzedawcy, wzglednie poswiecac handlowcy swoj czas za pare groszy w te dni.
6858
#nieznajoma19 nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 13:57
wszystkozajete napisał(a): I jak się pracuje do 16 - 17, w domu trzeba obiad zrobić, posprzątać, dziećmi się zająć, robi się nagle 20, dojdzie się do sklepu to już zamykają. A nie każdy ma samochód.

jak pracujesz w niedzielę to masz inny dzień wolny, więc jest ok.
to nalezy sie nauczyc organizowanie czasu by starczylo na wszystko jakos kiedys sklepy byly w niedziele zamkniete a w sobote czynne do 14 i ludzie przezyli i mieli czas na wszystko a teraz szkoda gadac. Po drugie owszem jak pracuje sie w niedziele to w tygodniu ma sie dzien wolny robi sie wowczas zakupy na caly tydzien a jesli ma sie tylko niedziele wolna to chyba mozna poswiecic jeden dzien na zakupy chyba ze pracuje sie po dwanascie godzin dziennie

Zmoderowano 02.06.2013 godz.18:25 - powód: korekta cytowania (moderator)
~ niezalogowany
2 czerwca 2013r. o 13:59
nieznajoma19 napisał(a):

Przestan mowic ludziom co maja robic, to nie twoja sprawa kiedy i gdzie maja robic zakupy.
3145
#hemi nieaktywny
2 czerwca 2013r. o 14:40
mówiąc najkrócej-jak będzie zakaz robienia zakupów w niedzielę to się ludzie nauczą robić zakupy w sobotę ,aby AŻ na jeden dzień nie zabrakło,a wszelkie fajki czy alkohol kupią na stacji benzynowej :)
Lub alkohol kupią wcześniej ,aby na stacji benzynowej nie przepłacać :)

Ludzie którzy mają problem z brakiem zakupowej niedzieli w marketach to albo jakieś lebiody albo nowocześni co dla nich niedziela w markecie to taka nowotradycyjna wycieczka rodzinna :] :]

jak dla mnie wszelkie markety w niedzielę mogą być zamknięte,byle się nie odbiło na etatach pracowników czy zarabianiu osób na promocjach ;)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza