Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Myśli Jana Pawła II
~manx niezalogowany
20 czerwca 2013r. o 22:38
(...)

Zmoderowano 20.06.2013 godz.22:44 - powód: spam (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 czerwca 2013r. o 23:38
No cóż, mieliśmy swojego Papieża , teraz po Niemcu , który na emeryturę był przeszedł, mamy Franciszka reformatora . Franek mówi .... ja nie chcę waszej kasy , ale ... Drodzy Państwo , według mojej wiedzy , wszystko na tym nieszczęśliwym Świecie, tym więzieniu Umysłów ... jest iluzją. Moja teza brzmi : Franek , jak inni oszukuje. Ścierwomedia tworzą kolejny kult jednostki, jak za komuny... historia się powtarza . Czas się obudzić :).... no to idę spać :D Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
6807
#cemoi07 nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 0:26
Super!

Ja bym rozszerzył zakres wiedzy też o cuda JPII.

Wspaniały pomysł. Kiedyś może nasza młodzież zabłyśnie na światowych olimpiadach z Jana Pawła II. Brawo powiat!
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 11:49
Pannazdzieckiem napisał(a): Moja teza brzmi : Franek , jak inni oszukuje.

Nie zgadzam się z tym. Panna gdybyś poczytał biografię Papieża, to wiedziałbyś z jakim człowiekiem mamy do czynienia. Ostatnie wypowiedzi Franciszka, jego decyzje, oraz to jak niewygodny się stał dla kościelnej arystokracji są dowodem na to, że to jest "inny" Papież. Dajmy mu czas, bo dopiero w perspektywie czasu można go ocenić. Zauważ, jak trudne zadanie przed nim stoi. Jakich ma przeciwników. Kościelnym arystokratom taki Papież nie pasuje. Liczę na zmiany w kościele, na zmianę mentalności księży. Duchowieństwo jest powołaniem, to poświęcenie się, a nie praca ia karierowiczostwo. :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 12:30
A dla mnie Jan Paweł 2 to przedsionek dla Franciszka i szkoda ,że to nie On zdobył sie na to by być wyzwolicielem...
http://caritas.pl/aktualnosci/wiadomosci-z-polski-i-ze-swiata/8969-kosciol-ubogich-mysl-spoleczna-papieza-franciszka
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 12:56
alter napisał(a): [Ostatnie wypowiedzi Franciszka, jego decyzje, oraz to jak niewygodny się stał dla kościelnej arystokracji

Co ty chrzanisz...?
Gdyby on był niewygodny, to skończyłby jak Jan Paweł I (poprzednik Karola Wojtyły), który w "niewyjaśnionych" okolicznościach zmarł po 33 dniach pontyfikatu.

10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 13:36
~ napisał(a):
Co ty chrzanisz...?
Gdyby on był niewygodny, to skończyłby jak Jan Paweł I (poprzednik Karola Wojtyły), który w "niewyjaśnionych" okolicznościach zmarł po 33 dniach pontyfikatu.

Więc cały czas jest taka obawa. CZy nie przyszło ci do głowy, że jest dobrze chroniony, bo się tego spodziewa? Ponadto w kościele ścierają się dwa fronty, reformatorski i konserwatywny. Papież jest zagrożony już z samej racji przeprowadzania reform Kurii Rzymskiej. Jeżeli Twoja wiedza zaczyna się i kończy na Janie Pawle I?! To marna to wiedza :) To porównanie też nie jest uprawnione z tego powodu, że nie ma dowodów, że JP I został otruty. Poza tym JP I nie był reformatorem, i się tak nie zapowiadał. Poczytaj więcej o Franciszku wtedy dyskutuj.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
10897
#Anonim10897 nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 15:15
""Szukamy prawdy". Niechaj słowa ostatniej piesni brzmią w naszych sercach; wyrażają bowiem najgłębszy sens drogi św.Jakuba :szukać prawdy i głosić ją.Gdzie jest prawda? "Cóż to jest prawda ?" Już kiedyś , przed wami , ktoś zadał to pytanie Jezusowi"". Jan Paweł II "Kochana młodzieży".

Dzisiaj , jak i zawsze prawda jest potrzebna człowiekowi. Dlatego czasami trzeba zastanowić się nad wieloma słowami JP II. Nie sprowadzajmy tak wszystkiego do jednego mianownika ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza