Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Myśli Jana Pawła II
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 15:25
Kult jednostki. Czy ktoś kiedyś zrobił konkurs, np. myśli Chrystusa?
Wszyscy robią konkursy myśli JP2 albo innego Tischnera.
A to tylko wypociny kościelnego urzędasa, który ma za zadanie przekazywać myśli Chrystusa i na nich się skupiać.
Katolikom przeszkadzają komuniści sławiący myśli Marksa i Engelsa a sami robią to samo sławiąc swojego białego urzędnika, tylko dlatego że urodził się nad Wisłą.
Powiem wam więcej, on nie był lepszy od innych papieży.
Podobno żołnierz strzela a pan bóg kule nosi. Czy bóg nosi także papieża czy może papież nosi boga? Wydaje mi się że to pierwsze.
Prawda o tym waszym papieżu jest taka że za jego kadencji czarni rozpuścili się jak dziadowski bicz i to tylko jego zasługa. Chwalmy pana ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~@ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 15:33
Więc stawiasz swoją dziwną "myśl"sądząc , że jest mądra i dobra , ponad myśl człowieka , którego czyny mówią same za siebie ? To twoje żałosne przemyślenie zginie jak robal na drodze, a Jego myśli pozostaną na zawsze, jak myślisz dlaczego ? :)
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 15:44
Bo ma miliony zapatrzonych w siebie (...)
Zgadnij, kogo czyny przetrwają wieki - białego papy ze złotym pierścieniem czy strażaka który uratował dziecko z płomieni?
Nie stawiaj głupich tez, o strażaku zapomną za dwa lata a o białym papie który kasę miał ale nie dał ni zapomną (nad Wisłą skisłą).
JP2 w Polsce to typowy przykład kultu jednostki i tego nie zmienisz.

Zmoderowano 21.06.2013 godz.17:55 - powód: złośliwości (moderator)
~! niezalogowany
~@ napisał(a): Jego myśli pozostaną na zawsze, jak myślisz dlaczego ? :)

Podobnie jak myśli Marksa i Engelsa!! :D
2945
Mgosia
Pannazdzieckiem napisał(a): No cóż, mieliśmy swojego Papieża , teraz po Niemcu , który na emeryturę był przeszedł, mamy Franciszka reformatora . Franek mówi .... ja nie chcę waszej kasy , ale ... Drodzy Państwo , według mojej wiedzy , wszystko na tym nieszczęśliwym Świecie, tym więzieniu Umysłów ... jest iluzją. Moja teza brzmi : Franek , jak inni oszukuje. Ścierwomedia tworzą kolejny kult jednostki, jak za komuny... historia się powtarza . Czas się obudzić :).... no to idę spać :D Dobranoc :)

Powiem tak , cóż może innego powiedzieć czlowiek zapatrzony w swoje ja i goniący swoją własną wyobraźnię, sądząc , że jest prawdą( którą jedynie on widzi) .
Nowe szaty cesarza ...a szkoda, bo gdzieś, kiedyś był całkiem przyzwoitym i normalnym człowiekiem .
Ps. wreszcie zejdź z chmur zanim znowu upadniesz na same dno, być może ostatni raz.
Racja , czas się obudzać i zacząć żyć w normalnym świecie, a nie tym z dziwnej wyobraźni .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 15:46
~@ napisał(a): To twoje żałosne przemyślenie zginie jak robal na drodze,

A twoje nie zginą jak robal na drodze? :D
2945
Mgosia
21 czerwca 2013r. o 15:53
~ napisał(a): Bo ma miliony zapatrzonych w siebie (...).
Zgadnij, kogo czyny przetrwają wieki - białego papy ze złotym pierścieniem czy strażaka który uratował dziecko z płomieni?
Nie stawiaj głupich tez, o strażaku zapomną za dwa lata a o białym papie który kasę miał ale nie dał ni zapomną (nad Wisłą skisłą).
JP2 w Polsce to typowy przykład kultu jednostki i tego nie zmienisz.

Jak do tej pory to widzę tu jednego "(...)" :) Przepraszam, ale staram się dostosować do twojego poziomu, oko za oko :)
Który też zapewne nie daje swojej kasy, a ma wymaganie wobec innych .
I skąd ta pewność , ze nie dawał kasy ?
A co Ty robisz dla innych i gdzie oni są , że nie widać ani słychać...bo jeśli ktoś jest wyjątkowy to nie da się ukryć rozgłosu ? :)

Dopisane 21.06.2013r. o godz. 15:53:

~ napisał(a):

A twoje nie zginą jak robal na drodze? :D

Oczywiście, że tak, bo jesteśmy nic nie znaczącymi ludźmi, jak miliony innych :)
A może tylko ja jestem taka ..hmm... ?

Zmoderowano 21.06.2013 godz.17:56 - powód: cytowanie (moderator)

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 16:00
GosiaM napisał(a):
A co Ty robisz dla innych i gdzie oni są , że nie widać ani słychać...bo jeśli ktoś jest wyjątkowy to nie da się ukryć rozgłosu ? :)

Ty wiesz jakie poglądy miał na te tematy Jezus? ;)
Słyszałaś może taką myśl (co prawda nie tak wielka jak papieska i nie robią w Polskich szkołach z nich konkursów) Jezusową "niech nie widzi lewica co robi prawica" albo "daj po cichu, będziesz miał skarb w niebie"?
:D
Tak papieżyco, są jeszcze mądrzejsi a konkursów o nich nie ma.
Katolik i chrześcijanin to dwa różne pojęcia i nie należy ich łączyć. :)
Dla mnie wasz papież nie miał żadnych ponadczasowych myśli bo były to tylko przeróbki Jezusa, proroków i wypocin innych "szanowanych".
Niczego nowego nie powiedział dlatego ochów i achów ode mnie nie będzie słychać.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo