Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Myśli Jana Pawła II
~GosiaM niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 16:13
Z tą prawica to jest dobre ;) Więc musiał mówić, że daje czy nie ? :)
Tak mnie tylko ciekawi , dlaczego zainteresował Cię temat o nic nie znaczącym dla Ciebie człowieku, może jest dla tych co tego chcą ? :) Są przecież różne inne tematy o ludziach , którzy są godni Twojej uwagi i zapewne nie wchodzą tam ludzie , których to nie interesuje :)
Zwykli szacunek do drugiego człowieka, bo przecież ma prawo do tego , żeby być zapatrzonym w tych, których ceni :)
Czy mam Cię uznać za barana bo masz inne zdanie ? Czy może powinnam je uszanować , jeśli i ono będzie z poszanowaniem dla ludzi ?
Każdy z nas jest inny i tą inność powinniśmy akceptować.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~GosiaM niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 16:19
A lubisz niebieskie sukienki ? Bo może i do tego wymogu powinnam się dostosować :D
To też jest indywidualna sprawa każdego człowieka ;) Rozumiesz co chce przez to powiedzieć ?
Ps. zapomniałam powiedzieć miłego popołudnia i to nie wśród baranów , tylko ludzi :)
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 16:39
Ja wiem papieżyco że nie da się tobie tego wyperswadować.
Papież powiela myśli, albo przynajmniej powinien, swojego idola, który powinien być też twoim najwyższym idolem, Jezusa Chrystusa.
Ani on nic do jego słów dodać nie może ani nic z nich odjąć, dlatego nie przekazuje nic nowego, no przynajmniej dla mnie, bo dla przeciętnych papistów pismo święte to ogólnie trudno zrozumiała książka.
A jeżeli nie przekazuje nic nowego to geniuszem nie jest, tak jak geniuszem nie jest profesor fizyki który tylko przekazuje myśli i teorie Einsteina.

Jest jeszcze inna sprawa - każdy chrześcijanin ma za zadanie nawracać na Chrystusa (nie na papieża) i jak mówię ci że Chrystus powinien być dla ciebie celem nadrzędnym to ty jeszcze dyskutujesz o cool papieżu.
JA ci mówię, cool papież nie jest fundamentem twojej wiary (chociaż ty uważasz chyba inaczej), nie jest geniuszem ani nie przekazuje nic nowego. Dlatego nawet same bredzenie że "myśl papieska" jest faktycznie myślą papieską już jest bałwochwalstwem.
To nie są żadne myśli papieskie ,no chyba że coś przekręcił, nie wiem nie czytałem i nie zamierzam, tylko powinny być nazwane myślami Chrystusowymi lub Boskimi prawami.
A jeżeli ty mieszasz autorów to łamiesz przynajmniej prawa autorskie. ;)

W Polsce znane są już przypadki "obrażania uczuć religijnych" i ktoś może cię podać za obrażanie jego uczuć fałszując autorów myśli.
Wydaje mi się że to był dobry powód.
A tym z LO to się nie dziwię, to zwykłe magistry i mogą pomieszać autorów, tak samo jak uczniowie.
A dla tych czarnych co objęli patronat należy się ogień ,być może piekielny, kto wie.

~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 16:59
A cóż takiego wymyślił i powiedział JPII ,co nie było by już wcześniej powiedziane i wymyślone ??
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 17:09
~ napisał(a): ...
Katolik i chrześcijanin to dwa różne pojęcia i nie należy ich łączyć. :)
...

tak czy siak, co roku sporo protestantów i rożnej maści chrześcijan wraca na łono kościoła. To dobrze. Tobie zaś wstyd sie przyznać do jakiej sekty przynależysz. A warto byłoby Poznań, bo może sie okazać ze.... :D

~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 17:20
~ napisał(a): Ja wiem papieżyco że nie da się tobie tego wyperswadować.
Papież powiela myśli, albo przynajmniej powinien, swojego idola, który powinien być też twoim najwyższym idolem, Jezusa Chrystusa.
Ani on nic do jego słów dodać nie może ani nic z nich odjąć, dlatego nie przekazuje nic nowego, no przynajmniej dla mnie, bo dla przeciętnych papistów pismo święte to ogólnie trudno zrozumiała książka.

"Gdzie będzie pycha, tam będzie i hańba; a gdzie jest pokora, tam i mądrość" (Prz 11, 2).

Tyle w temacie :) Ale mysle, ze tego i tak nie zrozumiales....

PS. Mysle, ba jestem pewny, ze zadnej z encyklik nie przeczytales. Ale to takie typowe dla internetowego (autocenzura) zabrac glos
~ja niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 18:34
Karol Wojtyła? Zwykły (...)człowiek. Tyle w temacie.

Zmoderowano 21.06.2013 godz.21:00 - powód: ubliżanie (moderator)
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 18:40
~ napisał(a): tak czy siak, co roku sporo protestantów i rożnej maści chrześcijan wraca na łono kościoła. To dobrze. Tobie zaś wstyd sie przyznać do jakiej sekty przynależysz. A warto byłoby Poznań, bo może sie okazać ze.... :D

Jak sam mówisz, wielu chrześcijan wraca na łono katolików. No i sam przyznałeś że chrześcijanie i katolicy to dwie różne sprawy.
A jaki sens ma pytanie o sektę gdy chodzi o rozum i logikę?
Co takiego wymyślił papież czego Chrystus nie wymyślił i nie powiedział? Oświeć mnie.
A może w czym był lepszy od innych papieży że niby taki wyjątkowy?
Pamiętaj że jak wyniesiesz jednego papieża nad resztę papieży to tak jakbyś wcześniejszymi i późniejszymi tak jakby gardził.
A jeżeli wszyscy są dobrzy to czym ten się wyróżnił??

Zmoderowano 21.06.2013 godz.21:01 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza