Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Weryfikacja nauczycieli

~MAMA niezalogowany
29 czerwca 2013r. o 22:32
rodzic ma pełną władzę rodzicielską. Normą jest, że rodzic zawsze działa dla dobra dziecka. Jeżeli uzna, że kara cielesna jest odpowiednia do tego - ma oczywiście prawo ją zastosować. Dziecko wie, że każde działanie rodzica jest podyktowane miłością do niego - nawet jeśli chwilowo jest rozżalone.

Ty ćwierćinteligencie-!!! a kto Ci niby dał to prawo do stosowania kary cielesnej !!!! Prawo zabrania bicia dzieci a rodzic jako osoba najbliższa dziecku powinna dbać o to, żeby jemu nie działa się krzywda. To ono- małe dziecko, które dopiero poznaje świat na wszelkie możliwe sposoby, szukając granic i często wyprowadzając nas rodziców tym z równowagi - potrzebuje wsparcia i bezgranicznej ,ale i mądrej miłości ! Dziecko -to CZŁOWIEK i jako takie tak samo zasługuje na SZACUNEK jak każdy dorosły!!! Czy dlatego, że jest młodym MAŁYM CZŁOWIEKEM można je bić, szturchać, popychać, obrażać, poniżać, i szlag wie co tam komu jeszcze do głowy przychodzi ? Czy uważasz, że ktoś kto miałby ze cztery metry wzrostu, i ważyłby z 500 kg miałby PRAWO, żeby cię zlać do nieprzytomności tylko dlatego, że jest większy ? Czy tak wg ciebie wygląda cywilizowany świat? To małe dziecko jest jeszcze na tyle głupiutkie, że właśnie kochając bezgranicznie tą mamę i tatę- tak krzywo może postrzegać ich zachowanie, że nawet jeśli dostanie lanie będzie myślało, że to z miłości-ba często rodzice (chyba w ramach autorozgrzeszenia) właśnie to wmawiają dzieciom ! I to jest TRAGICZNE, że tak manipulują miłością ! ....
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 czerwca 2013r. o 22:44
~MAMA napisał(a): "rodzic ma pełną władzę rodzicielską. Normą jest, że rodzic zawsze działa dla dobra dziecka. Jeżeli uzna, że kara cielesna jest odpowiednia do tego - ma oczywiście prawo ją zastosować. Dziecko wie, że każde działanie rodzica jest podyktowane miłością do niego - nawet jeśli chwilowo jest rozżalone. "

Ty ćwierćinteligencie-!!! a kto Ci niby dał to prawo do stosowania kary cielesnej !!!! Prawo zabrania bicia dzieci a rodzic jako osoba najbliższa dziecku powinna dbać o to, żeby jemu nie działa się krzywda. To ono- małe dziecko, które dopiero poznaje świat na wszelkie możliwe sposoby, szukając granic i często wyprowadzając nas rodziców tym z równowagi - potrzebuje wsparcia i bezgranicznej ,ale i mądrej miłości ! Dziecko -to CZŁOWIEK i jako takie tak samo zasługuje na SZACUNEK jak każdy dorosły!!! Czy dlatego, że jest młodym MAŁYM CZŁOWIEKEM można je bić, szturchać, popychać, obrażać, poniżać, i szlag wie co tam komu jeszcze do głowy przychodzi ? Czy uważasz, że ktoś kto miałby ze cztery metry wzrostu, i ważyłby z 500 kg miałby PRAWO, żeby cię zlać do nieprzytomności tylko dlatego, że jest większy ? Czy tak wg ciebie wygląda cywilizowany świat? To małe dziecko jest jeszcze na tyle głupiutkie, że właśnie kochając bezgranicznie tą mamę i tatę- tak krzywo może postrzegać ich zachowanie, że nawet jeśli dostanie lanie będzie myślało, że to z miłości-ba często rodzice (chyba w ramach autorozgrzeszenia) właśnie to wmawiają dzieciom ! I to jest TRAGICZNE, że tak manipulują miłością ! ....

10114
#alter nieaktywny
29 czerwca 2013r. o 22:52
~ napisał(a): Qrwa jak czytam takich oszołomów jak z.moher i alter to rzygać mi się chce. Autentycznie niedobrze mi. Na samą myśl, że miałabym uderzyć dziecko pasem dostaję gęsiej skórki. Przecież to średniowiecze i patologia w najwyższym wydaniu. Szkoda że was idioci skutecznie rodzice nie "spasowali".

Nie umiesz czytać? pierduty wypisujesz... akurat ja o żadnym pasie nie pisałem :) rzygaj sobie dalej oszołomie.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
29 czerwca 2013r. o 23:14
Umiem czytać !! To ty sobie przeczytaj jeszcze raz co napisałeś :> Żadna, powtarzam żadna przemoc fizyczna w jakiejkolwiek postaci wobec dziecka jest nie do przyjęcia !! !! I tą prawdę takie barany powinny sobie powtarzać do tej pory, aż stanie się ona dla was normą. Przeczytaj co napisała MAMA i zastanów się. Zaraz ... co ja mówię. Katol i myślenie ?? ?? Nieee, to niemożliwe. Pozostaje mieć nadzieję, że takie indywidua nie mają dzieci.
10114
#alter nieaktywny
29 czerwca 2013r. o 23:42
~ napisał(a): Umiem czytać !! To ty sobie przeczytaj jeszcze raz co napisałeś :> Żadna, powtarzam żadna przemoc fizyczna w jakiejkolwiek postaci wobec dziecka jest nie do przyjęcia !! !! I tą prawdę takie barany powinny sobie powtarzać do tej pory, aż stanie się ona dla was normą. Przeczytaj co napisała MAMA i zastanów się. Zaraz ... co ja mówię. Katol i myślenie ?? ?? Nieee, to niemożliwe. Pozostaje mieć nadzieję, że takie indywidua nie mają dzieci.

Może to ty używasz przemocy wobec dzieci? dlatego atakujesz innych? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
217
#Anonim217 nieaktywny
30 czerwca 2013r. o 8:45
~zacofany moher napisał(a):
~ napisał(a):
Ale wykonywanie władzy rodzicielskiej nie upoważnia rodziców do stosowania przemocy fizycznej ani psychicznej.

Upoważnia.
Ktoś napisał:
Chciałbym żebyś określił swój pogląd na temat "wychowywania" dzieci pasem.

Nie wiem, czy się przysłużyłem, że akurat moje zdanie jest tutaj jakoś szczególnie ważne. Moje zdanie nie odbiega pewnie od zdania znacznej większości narodu: rodzic ma pełną władzę rodzicielską. Normą jest, że rodzic zawsze działa dla dobra dziecka. Jeżeli uzna, że kara cielesna jest odpowiednia do tego - ma oczywiście prawo ją zastosować. Dziecko wie, że każde działanie rodzica jest podyktowane miłością do niego - nawet jeśli chwilowo jest rozżalone.

Natomiast Twoje wątpliwości biorą się stąd, że lewactwo, które stara się przejąć rząd dusz nad ludźmi próbuje przekonywać, że to ono wie lepiej, co dla dziecka dobre. Nieprawda. To rodzic kocha swoje dziecko i chce dla niego najlepiej, a nie urzędnik.

Mam nadzieję, że nie zechcesz mnie zasypać argumentami typu "zakatował dziecko". To, że istnieją zwyrodnialcy nie tłumaczy terroru na rodzinie. Tak, jak to, że istnieją złodzieje, nie tłumaczyłoby, że wszystkich podejrzewa się o kradzież. Różnica polega na tym, że lewakom nie zależy na tym, abym się czuł bezpiecznie (ochrona przed złodziejami), ale na tym, bym się czuł zagrożony (nie miał oparcia w rodzinie).

Dokładnie taki cel ma ta nagonka na szkołę przez wykorzystanie jednostkowego przypadku na tysiące nauczycieli.

a chciałbyś ... żeby policja zamiast mandatu za brak świateł ukarała cię pałami?
nie wolno bić dzieci. Rodzic który używa przemocy, uczy dziecko że tak trzeba robić.
Nie jeden/jedna skatował(a) dziecko "z miłości" :/

Zastosowana autokorekta

3688
#Pynchoon nieaktywny
30 czerwca 2013r. o 14:42
~zacofany moher napisał(a):
Dokładnie taki cel ma ta nagonka na szkołę przez wykorzystanie jednostkowego przypadku na tysiące nauczycieli.

Nie zgodzę się zacofany, nie chodzi tu o nagonkę ale o pokazanie, że są w społeczeństwie takie osoby, które nigdy w swoim życiu nie powinny być zaangażowane w wychowanie, leczenie lub edukację dzieci. I nie chodzi tu o ukaranie takiej osoby, a wyłącznie o ochronę dzieci, której teraz nasz system prawny nie daje.

Aby zostać nauczycielem wystarczy skończyć studia, de facto nic więcej nie jest konieczne. Brak jest jednak jakichkolwiek kryteriów, które pozwoliły by ocenić i wyeliminować nauczyciela, który nie nadaje się do opieki nad dziećmi. Jeśli idzie o ten rodzaj pracy, prawo powinno przede wszystkim gwarantować ochronę dzieciom, nie pracownikowi, jakim jest nauczyciel. Dzisiaj niestety jest tak, że pierwszeństwo ochrony daje się nauczycielowi, co prowadzi do wielu wynaturzeń. I każdy z nas zna zapewne przypadki takich nauczycieli, przedszkolanek, którzy nie powinni pracować z dziećmi, a system im na to pozwala.

Zauważ też, że zgodnie z kodeksem karnym, wobec osoby skazanej za przestępstwa przeciw seksulaności dzieci, można orzec zakaz pracy przy wychowaniu, leczeniu lub edukacji dzieci, na zawsze. Wobec osoby, która zakatuje dziecko, takiego zakazu się nie orzeka. I to jest olbrzymi błąd.

A odnośnie fizycznego karania dziecka - w mojej opinii jest to wyraz porażki dorosłego jako rodzica. Jeżeli metodą jaką rodzic jest w stanie zastosować aby wychować dziecko, jest wykorzystanie swojej fizycznej lub psychicznej przewagi nad dzieckiem, jest po prostu słabym rodzicem.

Co więcej, uderzenie dziecka jest dla tego rodzica sposobem na wyładowanie swoich uczuć, klaps pojawia się w momencie, gdy sam rodzic jest zdenerwowany, a to już jest zupełna porażka rodzica.

I nie chodzi to o żadne lewactwo, a jedynie zwykły ludzki szacunek dla drugiej osoby, szczególnie takiej, która nie potrafi się sama obronić.
~ niezalogowany
30 czerwca 2013r. o 17:50
Pynochon zgadzam się z Twoim postem w zupełności. Z wyjątkiem jednego. Nauczyciela też można pozbawić prawa wykonywania zawodu, a ta swołocz jak zakatowała to dzieciątko, wtedy jeszcze nie była nauczycielem, stąd problem.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!