Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Weryfikacja nauczycieli

3688
#Pynchoon nieaktywny
28 czerwca 2013r. o 23:19
~zacofany moher napisał(a): Poza tym - zanim się Państwo zaczniecie wściekać - popatrzcie na źródło tej informacji. Od wielu lat źródło to jest zupełnie niewiarygodne. Wystarczy przypomnieć słynną sprawę "bitej śmietany" - sprawy kompletnie przekłamanej i zmanipulowanej przez Gazetę. Obawiam się, że tutaj może być podobnie, kluczową informacją jest oczywiście zatrudnienie tej pani jako katechetki. Po tym stwierdzeniu Gazeta jest w stanie kłamać bez oporów, niestety.

zacofany, aby uniknąć zarzutów ataków na katechetki czy Kościół, poniżej scany artykułów z czasów, zanim została katechetką:

http://img823.imageshack.us/img823/928/kbvf.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/6032/sc0.jpg

http://img221.imageshack.us/img221/7629/3lhq.jpg

Wbrew temu co mówisz, kluczową informacją nie jest to że została katechetką, ale to że taka osoba ma kontakt z dziećmi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~zacofany moher niezalogowany
28 czerwca 2013r. o 23:38
Pynchoon napisał(a):
zacofany, aby uniknąć zarzutów ataków na katechetki czy Kościół, poniżej scany artykułów z czasów, zanim została katechetką

Nie interesowałem się samą sprawą i dalej uważam, że jest jednostkowa i niezbyt warta zainteresowania na całą Polskę. Doceniam jednak, że odpowiedziałeś na mój post merytorycznie.
Ktoś napisał:
Wbrew temu co mówisz, kluczową informacją nie jest to że została katechetką, ale to że taka osoba ma kontakt z dziećmi.

Śmiem jednak twierdzić, że gdyby nie była katechetką, to Gazeta nie zainteresowała by się tematem. Zauważ, jak to w ich tekście jest podkreślane, choć zupełnie nie ma znaczenia dla sprawy.
Ktoś napisał:
Jak dobrze pamiętam był kiedyś temat na forum poruszający problem bicia dzieci i zdaje się że byłeś zwolennikiem kar cielesnych ?Mam rację?

Mam nadzieję, że nie chcesz mi wcisnąć, że morderstwo dziecka to "słuszna kara cielesna"?
A rodzic rzeczywiście ma prawo wykonywać swoją władzę nad dzieckiem.
~antyklerykał napisał(a): bo to przecież też baba :>

Wykazałeś się mocno klerykalnym szacunkiem do kobiety.
~ niezalogowany
28 czerwca 2013r. o 23:54
~zacofany moher napisał(a): Mam nadzieję, że nie chcesz mi wcisnąć, że morderstwo dziecka to "słuszna kara cielesna"?
A rodzic rzeczywiście ma prawo wykonywać swoją władzę nad dzieckiem.

Aż tak źle cię nie oceniam :)
Ale wykonywanie władzy rodzicielskiej nie upoważnia rodziców do stosowania przemocy fizycznej ani psychicznej.
Takie jest moje zdanie .Chciałbym żebyś określił swój pogląd na temat "wychowywania" dzieci pasem.
~zacofany moher niezalogowany
29 czerwca 2013r. o 18:39
~ napisał(a):
Ale wykonywanie władzy rodzicielskiej nie upoważnia rodziców do stosowania przemocy fizycznej ani psychicznej.

Upoważnia.
Ktoś napisał:
Chciałbym żebyś określił swój pogląd na temat "wychowywania" dzieci pasem.

Nie wiem, czy się przysłużyłem, że akurat moje zdanie jest tutaj jakoś szczególnie ważne. Moje zdanie nie odbiega pewnie od zdania znacznej większości narodu: rodzic ma pełną władzę rodzicielską. Normą jest, że rodzic zawsze działa dla dobra dziecka. Jeżeli uzna, że kara cielesna jest odpowiednia do tego - ma oczywiście prawo ją zastosować. Dziecko wie, że każde działanie rodzica jest podyktowane miłością do niego - nawet jeśli chwilowo jest rozżalone.

Natomiast Twoje wątpliwości biorą się stąd, że lewactwo, które stara się przejąć rząd dusz nad ludźmi próbuje przekonywać, że to ono wie lepiej, co dla dziecka dobre. Nieprawda. To rodzic kocha swoje dziecko i chce dla niego najlepiej, a nie urzędnik.

Mam nadzieję, że nie zechcesz mnie zasypać argumentami typu "zakatował dziecko". To, że istnieją zwyrodnialcy nie tłumaczy terroru na rodzinie. Tak, jak to, że istnieją złodzieje, nie tłumaczyłoby, że wszystkich podejrzewa się o kradzież. Różnica polega na tym, że lewakom nie zależy na tym, abym się czuł bezpiecznie (ochrona przed złodziejami), ale na tym, bym się czuł zagrożony (nie miał oparcia w rodzinie).

Dokładnie taki cel ma ta nagonka na szkołę przez wykorzystanie jednostkowego przypadku na tysiące nauczycieli.
10114
#alter nieaktywny
29 czerwca 2013r. o 18:43
~zacofany moher napisał(a):
~ napisał(a):

Upoważnia.

Też jestem zdania, że upoważnia. Tak się sklada, że wielu z nas klapsa otrzymał nie jeden raz i to dobra była nauka :) Chodzi tylko o to, aby klaps nie był jedyną formą wychowania, i aby nie był patologią? przesadą? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
29 czerwca 2013r. o 20:45
Dlatego ni pisałem o klapsie, tylko o pasie :)
O ile klaps może być formą skarcenia za przewinienie to pas w moim mniemaniu jest patologią .
211
skorn
29 czerwca 2013r. o 22:12
Są dużo skuteczniejsze sposoby niż pas. Wystarczy nie dać dziecku tego, co chce.

<i>
~ niezalogowany
29 czerwca 2013r. o 22:24
Qrwa jak czytam takich oszołomów jak z.moher i alter to rzygać mi się chce. Autentycznie niedobrze mi. Na samą myśl, że miałabym uderzyć dziecko pasem dostaję gęsiej skórki. Przecież to średniowiecze i patologia w najwyższym wydaniu. Szkoda że was idioci skutecznie rodzice nie "spasowali".
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza