Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Krzemiński o nagrodach dla urzędników
~ niezalogowany
9 lipca 2013r. o 16:09
~ADA napisał(a): w tym kraju setki tysiecy ludzi pracuje rzetelnie i uczciwie za glodowe pensje i nikt zlamanego grosza do wyplaty im nie dozuci .

Nikt tym ludziom nie bronil ksztalcic sie, wybierac drogi w zyciu, które prowadziłyby ich na szczyt, na ktorym to dostaje sie fajne nagrody :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
9 lipca 2013r. o 16:16
Żadnych nagród w budżetówce. Koniec, kropka.

<i>
~ niezalogowany
9 lipca 2013r. o 16:19
Chociaz raz muszę się Tobą zgodzić, Skorn-isynie!! :) :D
~mir.ko niezalogowany
9 lipca 2013r. o 16:23
biedny kraj to szum o 10 tys
~ niezalogowany
9 lipca 2013r. o 16:24
~mir.ko napisał(a): biedny kraj to szum o 10 tys

Biedni ci internauci , którzy nie rozumieją , że to nie chodzi o kwotę! :)
~Iza niezalogowany
9 lipca 2013r. o 16:27
emem napisał(a): za wykonywana prace dostaje sie wynagrodzenie - zgodnie z umowa.
Nagroda jest za cos ekstra.

Czy moze jest inaczej?

Też tak myślałam, ale błądziłam. Nagroda wynika z ustawy kominowej i jest częścią ruchomą wynagrodzenia. Tak jak moja premia w firmie prywatnej zależy od zysku, jak jest to jest, jak nie ma to nie ma. Ktoś mi kiedyś "życzliwie" zwrócił uwagę, bo pyszczyłam.
~mir.ko niezalogowany
9 lipca 2013r. o 16:46
najlepiej jak firmy prywatne rozdają nagrody 10 -100 razy wieksze, ktore wyciagnely z budzetu. wtedy polacy sa zadowoleni i maja czyste sumienie
10114
#alter nieaktywny
9 lipca 2013r. o 17:17
rafi napisał(a): Ciekawe dlaczego rady nagle się obudził zresztą skoro wykonują prace dobrze to dlaczego mieli by nie dostać nagrody ??

Gdyby nagrodę otrzymywał prosty pracownik za swoje zaangażowanie, to byłoby motywacyjne! Dawanie nagrody prezesom, którzy co miesiąc mają uposażenie wielokrotnie wyższe od szeregowego pracownika to przegięcie, w czasach kiedy rodziny walczą o przetrwanie z miesiąca na miesiąc.

Zadam więc pytanie pomocnicze, jakie są zarobki miesięczne prezesów spółek miejskich?! Czy to co mają na kontrakcie to tak mało? że trzeba ich jeszcze motywować? Jakie nadzwyczajne osiągnięcia w ich pracy uzasadnia dodatkową nagrodę?!

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.