Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Krzemiński o nagrodach dla urzędników
~Iza niezalogowany
9 lipca 2013r. o 20:53
~Franek napisał(a): Niejaka Iza pisała, że spółki przyniosły zysk to i nagrody są... Bój się Boga! jaki zysk? to są spółki miejskie, nie powinny zarabiać na swoich mieszkańcach tylko za ICH pieniądze taniej świadczyć im usługi... a co mamy? Ano mamy towarzystwo wzajemnej adoracji i rozdawnictwo. Co tu się dziwić jak większość z nich (albo bliska rodzina) uczestniczył i zapewne będzie uczestniczyć w jedynie słusznym komitecie wyborczym prezydenta. A wy siedźcie w domu na wyborach i wylewajcie dalej gorzkie żale. Sypnie się na tacę i znów was mohery przegłosują :D

Sorki, nie pisałam że przyniosły zysk- tego nie wiem. Pisałam, że wynagrodzenia i nagrody wynikają z ustawy kominowej, bo to kiedyś tam sprawdziłam. Dostali, bo takie jest prawo i tyle! nie wnikam. Ja nie liczę obcych pieniędzy, a własne tak i to dokładnie, Moherem nie jestem, nie ten wiek, ale kołchoz mi też nie pasuje.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iza niezalogowany
9 lipca 2013r. o 21:13
~Franek napisał(a): Niejaka Iza pisała, że spółki przyniosły zysk to i nagrody są... Bój się Boga! jaki zysk? to są spółki miejskie, nie powinny zarabiać na swoich mieszkańcach tylko za ICH pieniądze taniej świadczyć im usługi... a co mamy? Ano mamy towarzystwo wzajemnej adoracji i rozdawnictwo. Co tu się dziwić jak większość z nich (albo bliska rodzina) uczestniczył i zapewne będzie uczestniczyć w jedynie słusznym komitecie wyborczym prezydenta. A wy siedźcie w domu na wyborach i wylewajcie dalej gorzkie żale. Sypnie się na tacę i znów was mohery przegłosują :D

I jeszcze jedno, to sobie załóż Franiu własny komitet wyborczy, skrzyknij rodzinkę i znajomków, a jak mi zapłacisz za ciepło i wodę, śmieci, to na ciebie zagłosuję ! buźka!
~ niezalogowany
9 lipca 2013r. o 21:35
~Iza napisał(a): Dostali, bo takie jest prawo i tyle!

Dostali zgodnie z prawem ale ponieważ nagroda nie jest obligatoryjna, nie musieli dostać :)

Pozdrawiam Izunię Niemoherkową :P
5413
#Przemyslaw nieaktywny
9 lipca 2013r. o 22:04
Bardzo intrygującym pozostaje fakt że w styczniu tego roku napisałem post na ten temat
" W imię przyzwoitości "Poddałem krytyce naszą marszałek sejmu .Odwiedziło go 34 i pól tysiąca internautów.
Trudno jednak tam doszukać się jakiegokolwiek odzewu ze strony czynnych / biorących publiczną kasę / pracowników administracji.
Po pól roku pojawia się ten sam temat w bardzo okrojonej skali mikro " nagrody dl lokalnych vipów " .Tymczasem problem ma gigantyczne rozmiary bo na nagrody poszło dwa miliardy zł w 2012 roku.W samym tylko ZUS wypłacono 2012 milionów.
Przykład idzie z góry.Skoro prezydent , premier oraz marszałkowie sejmu i senatu rozdają tym samym otwierają wszystkie publiczne pieniądze na wszystkich szczeblach do dyspozycji urzędniczej." Róbta co chceta , bierta ile możeta "

Dopisane 09.07.2013r. o godz. 22:04:

http://www.bolec.info/index.php?op=informacje&news=8407

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~~1 niezalogowany
9 lipca 2013r. o 22:22
Nagrody prezesów to nośny ale dość łatwy temat.Chyba nie tutaj trzeba szukać marnotrawionych pieniędzy w mieście. Nie ma się czemu dziwić bo o nagrodę dla prezesa występuje rada nadzorcza a później prezes przyznaje nagrody radzie.Kluczowym elementem w tej układance jest rola PREZIA , który przed kolejnymi wyborami oczekuje od prezesów spółek przekazania nagrody na kolejną kampanię. Proste. Panie Arku polecam zajęcie się bardziej ambitnymi tematami w mieście niż te demagogiczne hasełka o prezesach. Może warto zająć się kosztami remontu ratusza, finansowaniem z pieniędzy publicznych prywatnych szkół albo dostrzec problem nepotyzmu?
~Iza niezalogowany
9 lipca 2013r. o 22:25
~ napisał(a):
~Iza napisał(a): Dostali, bo takie jest prawo i tyle!

Dostali zgodnie z prawem ale ponieważ nagroda nie jest obligatoryjna, nie musieli dostać :)

Pozdrawiam Izunię Niemoherkową :P

Fakt, ale i inna bajka, ja nie wnikam w moralność nagród, tylko prawo. Osobiście nie chciałabym żeby mi szef przejechał po premii, bo gdzieś jest źle i nie płacą. Uprawianie wolontariatu też mnie jakoś nie interesuje. Tylko dodam, że w przemyśle nagrody dla kierownictwa są o niebo wyższe, co tam-100 nieb, tutaj to pryszcz - więc mnie nie rusza. A za towary też płacimy... :) Również pozdrawiam Iza , a może moherkowa, podoba mi się, pa!
~ niezalogowany
9 lipca 2013r. o 22:26
~~1 napisał(a): Kluczowym elementem w tej układance jest rola PREZIA , który przed kolejnymi wyborami oczekuje od prezesów spółek przekazania nagrody na kolejną kampanię.

skąd takie rewelacje? jakieś dowody?
~sonik niezalogowany
9 lipca 2013r. o 23:32
A ja chcę żeby prezesi miejskich spółek otrzymywali i wysokie wynagrodzenia i wysokie nagrody bo tylko wtedy na tych stanowiskach będzie można zatrudniać doświadczonych i kompetnych ludzi którym powierza sie spory miejski majątek. W przeciwnym wypadku trzeba będzie na prezesów szukać ludzi "z łapanki" albo zatrudniać jakichś zawistnych nieudaczników, którzy innym zazdroszczą tego czego sami nie mogą mieć bo nie mają ku temu ani kwalifikacji ani kompetencji.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza