Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Niewolnicy kraju co się zowie POLSKA

9949
#groszem nieaktywny
19 lipca 2013r. o 9:58
wiesz ja lubię swój kraj i ojczyznę i nie miałem nikogo zamiaru obrażać ale nie znoszę tej mentalności co w Polsce jest
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Już realista niezalogowany
19 lipca 2013r. o 10:26
groszem napisał(a): wiesz ja lubię swój kraj i ojczyznę i nie miałem nikogo zamiaru obrażać ale nie znoszę tej mentalności co w Polsce jest

Byt kształtuje świadomość, Ty nie zniosłeś tej świadomości i zmieniłeś miejsce bytu, a teraz z perspektywy wolnego człowieka kształtujesz swój pogląd. O jakiej mentalności mówisz-jak wszystko się wali na głowę w tym kraju, to po "amerkancku" z uśmiechem na twarzy powiesz - jest super, co tam, że nasze dzieci jutro nie pójdą do pracy(bo jej nie ma), ale jest OK i trzeba się uśmiechać. Fakt, że jutro może i li tylko może być lepiej, ale TU w Polsce nie widać, że jutro będzie lepiej. Paniał:)))
9949
#groszem nieaktywny
19 lipca 2013r. o 10:35
[img=1374166800_j6b5kjz.jpg]
ten obrazek wszystko wyjaśnia :) :P przed komputerem nic nie zdziałasz przejmij w końcu inicjatywę w swoim życiu i zacznij działać
~Już realista niezalogowany
19 lipca 2013r. o 10:59
Kanikuła powoduje, że pozwalam sobie na pisanie przy komputerze, ale tylko w konkretnym temacie. Nie jestem frustratem i mam co robić w życiu, ale tu nie jest miejsce do pisania o swoich osiągnięciach. Powiem tylko, że w całej Europie mam kontakty i moja praca ma tam szacunek i na to trzeba zapracować. Piszesz-zacznij działać- to właśnie świadomość, że należy zacząć działać w NASZYM kraju, powoduje podejmowanie tematów o gospodarczym zabarwieniu. Nie interesuje mnie kto z kim śpi, ale co nas czeka TU w Polsce.
Nie znasz uwarunkowań formalnych i gospodarczych, które kształtują mentalność Polaków, tak Ciebie irytująca. Pamiętaj, że może być ciężko i to da się znieść, ale tylko wtedy jak masz perspektywę, że to masz szansę zmienić, a teraz w naszym kraju "KTOŚ" czuwa, żeby nic nie zmieniać. "Ktosie" są tu i za oceanem także czuwają. Miłego weekendu nad wybrzeżem oceanu, a ja skoczę na rowerek :))))
~lolo niezalogowany
19 lipca 2013r. o 12:29
nie wiem co o tym
~xxx niezalogowany
19 lipca 2013r. o 14:55
Nie glupcy tylko nieudacznicy.
10114
#alter nieaktywny
19 lipca 2013r. o 23:09
groszem napisał(a):
ten obrazek wszystko wyjaśnia :) :P przed komputerem nic nie zdziałasz przejmij w końcu inicjatywę w swoim życiu i zacznij działać

Nie zgadzam się. Ostatnio było kilka protestów, które odniosły skutek. Mam na myśli ACTA, czy też dość silny Ruch Oburzonych. Inna rzecz, że jeszcze być może Polacy nie są tak zdesperowani, jak Grecy czy też Egipcjanie. U nas jeszcze może nie została przekroczona granica desperacji :) Jak zostanie przekroczona, wtedy będzie się dziać!

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
10592
#bieda nieaktywny
20 lipca 2013r. o 10:12
groszem napisał(a): [img=1374166800_j6b5kjz.jpg]

przed komputerem można dużo zdziałać. Fora to może jeszcze nie uliczne protesty ale powoli balon się pompuje.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza