Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Koniec świata na Jana Pawła

983
#Calahan nieaktywny
27 lipca 2013r. o 1:43
~ napisał(a): W rynku też ich było słychać:P gadali coś o spełnianiu się którejś tam tajemnicy fatimskiej więc to raczej nie jehowi :P
Ale ubaw i tak miałem po pachy :D
Nie wiem kto robil cos takiego, ale tak zwany koniec swiata nastapi i zaden czlowiek nie zna jego dnia i godziny. Dla chrzescijan bedzie to czas konca swiata pograzonego w grzechu. Nie ma koniecznosci ani interesowania sie tajemnicami fatimskimi, ani naukami SJ - dla czlowieka pragnacego pojednac sie z Bogiem i doswiadczyc jego milosci wystarczy Biblia (ktora zreszta wyraznie opisuje koniec swiata) i skruszone serce :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
27 lipca 2013r. o 9:31
~ napisał(a): W rynku też ich było słychać:P gadali coś o spełnianiu się którejś tam tajemnicy fatimskiej więc to raczej nie jehowi :P

No raczej.

Dopisane 27.07.2013r. o godz. 09:31:

Calahan napisał(a): Nie ma koniecznosci ani interesowania sie tajemnicami fatimskimi, ani naukami SJ - dla czlowieka pragnacego pojednac sie z Bogiem i doswiadczyc jego milosci wystarczy Biblia (ktora zreszta wyraznie opisuje koniec swiata) i skruszone serce :).

Tak,tak Calahanie.Heh.Byle tylko do twojego wyznania przystępowali.Nie?

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
9040
#BoEna nieaktywny
27 lipca 2013r. o 9:41

No raczej.Dopisane 27.07.2013r. o godz. 09:31:
Calahan napisał(a): Nie ma koniecznosci ani interesowania sie tajemnicami fatimskimi, ani naukami SJ - dla czlowieka pragnacego pojednac sie z Bogiem i doswiadczyc jego milosci wystarczy Biblia (ktora zreszta wyraznie opisuje koniec swiata) i skruszone serce :).
Tak,tak Calahanie.Heh.Byle tylko do twojego wyznania przystępowali.Nie?

Biblia bardzo niewyrażnie opisuje wizję końca świata.Objawienie Jana czyli Apokalipsy to najbardziej niezrozumiały ,metaforyczny
dział Biblii..Każdy może interpretować po swojemu.Tam nic nie jest jednoznaczne.
9714
#BPM nieaktywny
27 lipca 2013r. o 10:21
BoEna napisał(a):
Każdy może interpretować po swojemu.Tam nic nie jest jednoznaczne.

Katolicy nie interpertuja po swojemu. KK ma oficjalne nauczanie, czyli inaczej Magisterium Kosciola. "Po swojemu" w Kosciolach Protestanckich i w sektach. Stad tyle wyznan protestanckich i sekt.
9040
#BoEna nieaktywny
27 lipca 2013r. o 10:32
BPM napisał(a):
BoEna napisał(a):
Każdy może interpretować po swojemu.Tam nic nie jest jednoznaczne.

Katolicy nie interpertuja po swojemu. KK ma oficjalne nauczanie, czyli inaczej Magisterium Kosciola. "Po swojemu" w Kosciolach Protestanckich i w sektach. Stad tyle wyznan protestanckich i sekt.

Oczywiście,że interpretują po swojemu.Czy tez może bardziej tak jak im( nam ) się sugeruje,naucza.Protestanci interpretują apokalipse inaczej,Świadkowie Jehowy też zupełnie inaczej.O czym może to świadczyć?.Że jest to najbardziej trudna i niezrozumiała księga .Zresztą do dzisiaj trwają spory i sugestie,że Objawienie Jana ma nie jednego,a dwóch autorów ze względu na różne style pisania .
9714
#BPM nieaktywny
27 lipca 2013r. o 10:53
BoEna napisał(a): Zresztą do dzisiaj trwają spory i sugestie,że Objawienie Jana ma nie jednego,a dwóch autorów ze względu na różne style pisania .

Hermeneutyka Biblijna i Apolegetyka KK sprawily, ze nie nie istnieje juz spory i sugestie. Te zjawiska, dzieki temu, ze "po swojemu"ciagle sa obecne w Kosciolach Protestanckich i sektach.
9040
#BoEna nieaktywny
27 lipca 2013r. o 11:14
I to wcale nie oznacza,że interpretacja katolicka jest jedynie słuszna.Watykan już wiele razy się mylił.Apokalipsa jest językiem symboli,mistycyzmu,inną sferą rzeczywistości.W religii katolickiej obrano pewną formę rozumienia słów .Czy ona jest jednak zgodna z wizją autora( autorów} ? Sami badacze Pisma ciągle przedstawiają nowe znaczenia i wyjasnienia symboli .Nie można być całkowicie pewnym co oznaczać ma smok,nierządnica czy wielokrotnie powtarzająca się liczba 7. Tłumaczenia kościoła katolickiego to zaledwie jedna z założonych przez nich hipotez.

Dopisane 27.07.2013r. o godz. 11:14:

Możesz w nią wierzyć lub mieć wątpliwości.Ja mam ogromne.I wcale nie jestem innowierczynią.
9714
#BPM nieaktywny
27 lipca 2013r. o 11:21
BoEna napisał(a): I to wcale nie oznacza,że interpretacja katolicka jest jedynie słuszna.Możesz w nią wierzyć lub mieć wątpliwości.Ja mam ogromne.I wcale nie jestem innowierczynią.

Dla katolikow jest jedynie sluszna. Wierze bez zadnych watpliwosci.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza