Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

8 latek i komunia święta.

~ niezalogowany
7 września 2013r. o 17:59
karmelka29 napisał(a):
Zapytam po raz kolejny, w Twoim mniemaniu.....w jakim wieku dzieci powinny przystąpić do sakramentu komunii ?

W moim mniemaniu wcale nie powinny przystępować ;p
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
7 września 2013r. o 19:21
~ napisał(a): Widac,ze nie masz dzieci.Niektore dzieci w pewnym momencie wcale sie nic juz w przedszkolu nie ucza tylko sie nudza i traca czas.co ma robic dziecko w przedszkolu jak bylo tam np.trzy lata??Jest dojrzale i zdolne i ciekawe-takie wlasnie daje sie do 1 klasy jak maja 6 lat.nie robi sie tego,zeby zaoszczedzic na oplatach przedszkolnych.....

a właśnie że mam dzieci i to bardzo mądre i wcale się nie nudziły w przedszkolu przez te 3 lata tylko bawiły bo zgodnie z nową ustawą programową dzieci już w zerówce w przedszkolu nie uczą się liter, moje same się nauczyły czytać zanim poszły do szkoły i może dlatego teraz bardzo dobrze im idzie w szkole!! Poszły w wieku 7 lat do szkoły a ich koledzy i koleżanki z klasy którzy wcześniej poszły do szkoły niestety jakoś dziwnym trafem gorzej sobie radzą z nauką i nie miały świadectwa z wyróżnieniem.
Znam dzieci które 4 lata chodziły do przedszkola i jakoś nie sądzę żeby stwierdziły z rodzicami że stracili tam swój czas...

Zmoderowano 07.09.2013 godz.19:49 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
~ niezalogowany
7 września 2013r. o 19:51
Gratuluje czerwonych paskow.Jednak oceny i paski nie sa najdoskonalszym miernikiem umiejetnosci ucznia.To wiadomo nie od dzis.To wlasnie ci niby "przecietni,,a czasem i lobuziaki"maja swoje firmy i ratuja ten kraj przed upadkiem.Ci wzorowi po studiach,to zwykle te urzedasy,dwie lewe rece, co mysla,ze potrafia rzadzic i wciaz nakazuja nam wykonywac ich glupie ustawy.Ale brawo!!!
~ niezalogowany
7 września 2013r. o 20:02
Mylisz się,'firmy" maja najczesciej niepisaci-nieczytaci,co daje się zauważyć w napisanych przez nich ogloszeniach o np przyjeciach do pracy,byk na byku,ci z czerwonymi paskami na swiadectwach to w większości przypadków lekarze,naukowcy,profesorzy itp,a urzędasyto ci ,którzy mieli czerwone paski za lizusostwo i poszli na "administrację" ,zaoczna ma sie rozumieć. :P
~ niezalogowany
7 września 2013r. o 20:17
mimo tych drobnych roznic i tak stoimy po tej samej stronie:)
pozdrawiam:)
9714
#BPM nieaktywny
7 września 2013r. o 20:23
~ napisał(a):
karmelka29 napisał(a): :* a wytłumacz nowożeńcom..tekst przysięgi.. :D
.....

Nie porównuj prostego tekstu jaki wypowiadają dorośli ludzie z tłoczeniem do głów dziecka doktryny o transsubstancjacji.

Zapominasz o dzialaniu Ducha Swietego.
~ niezalogowany
7 września 2013r. o 20:35
No tak ..zapomniałem :)
4560
#Wiolizna nieaktywny
7 września 2013r. o 20:45
No ja niekiedy też miałam świadectwo z czerwonym paskiem, ale na d... :]

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni" :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza