Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Hello Kitty i kucyki Pony zakazane w szkole

1
emem
16 września 2013r. o 14:07
W jednej z poznańskich szkół zakazano dzieciom przynoszenia plecaków czy piórników z bajkowymi postaciami, które ponoć promują praktyki okultystyczne - donosi MM Poznań.

"W związku z mroczną scenerią i praktykami okultystycznymi, jakie niosą ze sobą bajki "Monster Hight" [pisownia oryginalna – przyp. ZK], "Hello Kitty" oraz seria "Kucyki Pony", apeluję, by wychowawcy odnotowali w dzienniku lekcyjnym na czerwono pogadankę z dziećmi/młodzieżą na w/w temat (satanizm, okultyzm, wampiryzm, magia).
REKLAMA

Jednocześnie informuję, żeby na terenie szkół KSW bezwzględnie zakazać dzieciom/młodzieży przynoszenia gadżetów z w.w bohaterami bajek (plecaki, piórniki, okładki zeszytów przedmiotowych, woreczki na kapcie, itp.)".

O ile "Monster High" rzeczywiście może budzić mroczne skojarzenia, bo to postacie nawiązujące do wilkołaków, wampirów, potworów Frankensteina, o tyle podejrzewanie o czczenie szatana przez biało-różowe kotki z "Hello Kitty" czy kucyki Pony, na których wychowały się już całe pokolenia dziewczynek, może dziwić.

- O mrocznym obliczu tych bajek przeczytałam w czasopiśmie "Egzorcysta", zresztą jeden z rodziców także zwrócił mi uwagę na ten artykuł, bo wiele dzieci przychodziło do naszej szkoły z gadżetami z tych bajek, zwłaszcza chodzi o dzieci z pierwszych klas szkoły podstawowej – wyjaśnia w rozmowie z MM Poznań Monika Więckowska, dyrektorka szkoły. – Będziemy jeszcze o tej sprawie rozmawiać na zebraniu z rodzicami, ale komunikat wydałam już teraz, aby rodzice nie kupowali swoim dzieciom kolejnych takich gadżetów.

Wiecej: http://wiadomosci.onet.pl/poznan/hello-kitty-i-kucyki-pony-zakazane-w-szkole-promuja-okultyzm/dbxj4

Co Wy na to? Czy w Boleslawcu tez tak moze byc, ze Hello Kitty bedzie zakazana? :-)))

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
16 września 2013r. o 14:14
Proponuję aby księża pokazywali się publicznie w jasnych kolorach. Czarny kojarzy mi się ze śmiercią, okultyzmem, czarnymi myślami. Z niebem mi się on w ogóle nie kojarzy i w ogóle obraża moje uczucia religijne.
~ niezalogowany
16 września 2013r. o 14:20
To chyba zart jakis? No jak mozna dziecku zabronic nosic bluzke z kucykami Pony? A co taki pierwszak moze wiedziec o satanizmie? Porypalo sie ludziom w glowkach juz calkiem przez ten nadgorliwy katolicyzm. Ludzie odchodza od kosciola przez takie herezje wlasnie. Dzieciom tylko niechec do klerow zostanie. Bo co im powiem. Nie kupie ci kucyka Pony bo ksiadz zakazal!
5134
#TOjsienka nieaktywny
16 września 2013r. o 14:20
:D nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ala niezalogowany
16 września 2013r. o 14:28
a ja proponuję definitywne oddzielenie kościoła od polityki, decydowania o życiu polskich rodzin itp.- dlaczego ksiądz ma decydować o tym jak mam żyć, a sami nie przestrzegają zasad chociażby celibatu, ostatnio w tvn 24 było ilu księży żyje w nieformalnych związkach, ilu z nich ma dzieci i łamie zasady- obłuda wychodzi z szerokich rękawów, na szczęście ludzie są teraz mniej podatni na wpływ czarnych sukienek
11202
#Anonim11202 nieaktywny
16 września 2013r. o 14:34
oo tvn. Jeżeli pozwalasz, aby twój światopogląd kreował tvn to z całym szacunkiem współczuję.
8375
#GosiaG nieaktywny
16 września 2013r. o 14:52
[img=1379335705_8pb0j91.jpg]

To Hello Kitty ,na pewno zawiera w sobie złego ducha(łac. spiritus)

:P

Lilith ^^
11202
#Anonim11202 nieaktywny
16 września 2013r. o 14:54
Japonia to stan umysłu. Sam zły duch się przeraził i odpuścił.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo