Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska niewolnikiem UE

10897
#Anonim10897 nieaktywny
25 listopada 2013r. o 22:42
E napisał(a): Virgo :| jeśli potrójnie życzysz mi dobrej nocy, to...na pewno będzie dobra :D

Droga Litero "E" , przepraszam :* Już poprosiłam moderatora o korektę...cos mi się chyba zacięło i kliknęłam kilka razy za dużo ;) Ale życzę Ci Literko "E" , słodkich snów , spokojnej nocy...
Co się tyczy Twojego komentarza , wyżej, ja nie pojmuję , jak ludzie dorośli , dojrzali nie sa w stanie wyczuć manipulacji ?? Ej , dolo ty Polska dolo.... ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6979
E
25 listopada 2013r. o 22:58
virgo napisał(a): ... przepraszam
...ja nie pojmuję , jak ludzie dorośli , dojrzali nie sa w stanie wyczuć manipulacji ??

Nie ma za co, każdemu z nas się zdarzało :)
Wiesz, jeśli chodzi o manipulację, to wiemy, że w tłumaczeniu z języka łacińskiego oznacza manewr, fortel, podstęp.
Tysiące ludzi na świecie, myśli nad tym, jak nam robić "wodę z mózgu"
Wiem, z Wami można dyskutować do białego rana, alEEE :D

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 listopada 2013r. o 5:31
~ napisał(a): ...
Czy Polska ma pieniądze jak mamy zadłużenie 800 miliardów złotych długu publicznego, ZUS jest bankrutem, MON jest biedny a NFZ to dziadostwo że Owsiak musi żebrać?
Polska nie ma tych pieniędzy. Skąd je bierze? Z banków i funduszy zagranicznych!!
Ile będzie musiała oddać? Nikt nie zna tych odsetek.
Kto na tym zarabia? Zarabiają na tym państwa UE i USA.
...

Nikt nie zna tych odsetek, to prawda. Pół nocy zastanawiałem się , dlaczego tacy mądrzy ludzie jak Ty, Drogi Kolego ukrywają się pod tyldą :) Wiedzę wszak trzeba szerzyć i mówić jak jest, aby to stado baranów przestało być baranami :) Czy możesz odpowiedzieć mi na pytanie, jak masz na imię ?. Ja jestem Piotrek :)

Narzeczony :) Myślę , że Tymiński ze swoją czarną teczką, swego czasu mógł popsuć demontaż Polski , ale cieszy fakt , że wraca i mówi tym samym językiem , co wielu innych. Chyba jeszcze nie wszystko stracone. :)

Dobra, idę czytać Michalkiewicza ... a tak nawiasem Literka :*, śpisz jeszcze ? :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
26 listopada 2013r. o 5:41
"(...)Bo przecież gdyby nie Unia Europejska, to w Polsce nadal pracowałaby stocznie, cukrownie, cementownie, produkowano by samochody, pracował by przemysł maszynowy. Likwidacja całych gałęzi przemysłu to efekt także regulacji unijnych, uniemożliwiających ochronę poszczególnych branż przed agresywną konkurencją wielkich, globalnych koncernów. Liczenie miejsc pracy, które rzekomo dała nam Unia, to więc dość karkołomne zadanie - bo niemal na pewno więcej miejsc pracy straciliśmy wchodząc do Unii.
Pieniądze, które płyną do nas z Zachodu, żadnego z państw starej Unii nie zubożyły ani o centa. Zachód na całą Unię Europejską wykłada odrobinę, procent budżetów narodowych, z czego większa część i tak do niego wraca w postaci zamówień i kontraktów. W przypadku Niemiec, rozszerzenie na wschód dało temu państwu kolejny, wielki impuls rozwojowy. Nie bądźmy naiwni, to nie jest sytuacja wyłącznie typu win-win, a więc korzystna dla wszystkich we wszystkich sferach.(...)

Największą stratą związaną z członkostwem w Unii jest oczywiście postępująca utrata podmiotowości, także tej najważniejszej, zapisanej w głowach. Elity orientują się na kariery w Brukseli, Polskę traktując jako trampolinę. Do tego zwolniły się z myślenia o przyszłości kraju uznając, że wszystko już wiadomo, teraz trzeba tylko gorliwie realizować jedynie słuszną myśl, dyktowaną oczywiście z zewnątrz. Poważni ludzie na poważnie biorą unijny bełkot, którego liderzy innych krajów też, owszem, używają, ale którym nie zastępuje on myślenia.(...)"
Taki fragmencik z komentarza J. Karnowskiego http://wpolityce.pl/artykuly/68048-co-naprawde-zawdzieczamy-pieniadzom-z-unii-europejskiej-mozliwe-ze-rzeczywiscie-duzo-pamietajmy-jednak-ze-duzo-tez-stracilismy

Virgo, wczoraj padłam szybko ;) ale , rzecz jasna, zgadzam się z Tobą, a gdyby tak popracować nad melioracją chyba mniej byłoby podtopień i powodzi? , może nie wozem drabiniastym, ale wierzchem, to bym sobie pojeździła :D :D
Pozdrawiam, Miłego :)
4335
26 listopada 2013r. o 5:49
Ja to chętnie czołgiem bym sobie pojeździł, szczególnie w kierunku Brukseli :D
Dzień dobry Izo :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
26 listopada 2013r. o 6:22
co Wy tu kurna!!!!
spać nie możecie? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
26 listopada 2013r. o 6:33
" Wprawdzie okupowany przez soldateskę nasz nieszczęśliwy kraj nieubłaganie osuwa się po równi pochyłej w kierunku całkowitej utraty niepodległości i politycznej suwerenności, ale czyż nie jest to odpowiedni moment do zastanowienia się nad tym, jaki ustrój polityczny jest najlepszy? W dodatku pojawił się sprzyjający moment, kiedy to soldateska dała premieru Tusku do zrozumienia, że musi coś zmienić, by wszystko zostało po staremu i przeprowadza mu tzw. rekonstrukcję rządu, zamieniając siekierki na kijek. Skoro tak, to znaczy, że wszystko jest pod kontrolą i to podwójną, a w tej sytuacji chyba jasne, że rekonstrukcja rządu nie ma większego, a prawdę mówiąc - żadnego znaczenia. Oczywiście żadnego znaczenia dla Polski - bo dla rekonstruowanych - jak najbardziej. Jedni zaczną zakładać stare rodziny, przyjaciołom dawać koncesje na hurtownie spirytusu, a przyjaciółkom kupować garsoniery i brylanty, które - jak wiadomo - są prawdziwymi przyjaciółmi kobiet, podczas gdy inni będą się zastanawiać, gdzie by tu bezpiecznie schować zdobycze ludu pracującego. Ale cóż to wszystko może obchodzić NAS? Ani nie dadzą nam koncesji na hurtownie spirytusu, ani nie podzielą się z nami zdobyczami. Więcej tedy pożytku, niż z ekscytowania się rekonstrukcją rządu premiera Tuska, możemy odnieść z refleksji nad politycznym ustrojem.

Warto tedy zwrócić uwagę, że nie minęło jeszcze 100 lat, jak zamiast monarchii, powszechnie wprowadzono w Europie ustroje republikańskie. Polegają one na tym, że kolaborująca z finansowymi grandziarzami soldateska i bezpieka za pośrednictwem sprzedajnych inteligentów wmawia mikrocefalom, że są „suwerenami” i w ogóle - ale bezlitośnie okrada ich z bogactwa, które własna pracą wytwarzają. Wystarczy wspomnieć, że na przestrzeni zaledwie 100 lat podatki w Europie wzrosły o około 1000 procent, a dzień wolności podatkowej (moment w którym obywatel zarobił na wszystkie podatki, jakich żąda od niego państwo), który w najbardziej fiskalnym podówczas państwie świata, Cesarstwie Austro-Węgierskim, dla wiejskiego kowala przypadał na przełomie stycznia i lutego - obecnie w Polsce przypada w pierwszej dekadzie lipca - żeby zrozumieć, że monarchia jest od republiki zdecydowanie tańsza. Nic dziwnego, skoro co cztery lata, a niekiedy i częściej, rusza na każde państwo stado wygłodniałych szakali, próbujących oszwabić obywateli pod pretekstem „reform” i „socjalu”.

Prof. Walter Williams, badający w Ameryce po 30 latach od ich wprowadzenia serię socjalnych programów „Wielkie Społeczeństwo” odkrył, że zaledwie 28 proc. pieniędzy wydanych na te cele trafiło do biednych, natomiast 72 proc. zostało przechwycone przez administrujące tymi programami aparaty biurokratyczne, które byłyby w ogóle niepotrzebne, gdyby prezydent Johnson tych programów w 1965 roku nie wprowadził. A przez 30 lat wydano na nie tyle, że można by za to wykupić majątek trwały 500 największych przedsiębiorstw amerykańskich i CAŁĄ ZIEMIĘ UPRAWNĄ W USA! Dlatego też dzisiaj wszystkie republiki - zwłaszcza te „wrażliwe społecznie” - żyją na koszt przyszłych pokoleń - również przyszłych pokoleń Polaków, które za naszym biernym przyzwoleniem, pan minister Jacek „Vincent” Rostowski, powiększając dług publiczny, bez ceregieli okrada. Czyż nie lepiej zastanowić się nad tym, niż nad konsekwencjami podmianki pani Krystyny Szumilas przez panią Joannę Kluzik-Rostkowską, którą znamy, jak zły szeląg?

Stanisław Michalkiewicz
"

A jak się to ma do UE , spytasz mnie Techniczny ? :) A tak mianowicie , że eurokraci , podobnie jak tuskoboje ordynarnie kłamią, okradając nas nieustannie. A prokuratorzy w tych swoich czerwonych krawatach olewają wszystko. Kurcze ...

Dopisane 26.11.2013r. o godz. 06:33:

No cześć Papuga , lewą nogą wstałem , bo mnie wczoraj jakiś gościu od wydymanych dziewczynek zwyzywał :D

~ niezalogowany
26 listopada 2013r. o 8:51
(...) przepiękny tekst

Zmoderowano 26.11.2013 godz.8:55 - powód: topposting (moderator)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza