Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

" Troskliwy " proboszcz z Tomaszowa Bol.

~dzięki Bogu-wyszłam-z-gim niezalogowany
7 listopada 2013r. o 14:12
Nie ma co się wypowiadać więcej w tym temacie. policja szuka pieniędzy to łapie kogo popadnie, wlepia mandaty za byle gówno i ot cała sprawa
Księża szukają siana na swoje wydatki to wyszukując się nawet w najmniejszych Polaczkach i próbują pozbawić ich zabawek. Rozumiem, Monster High, Hello Kity, zło piekielne. Ale ksiądz nie bawi się tymi zabawkami (chyba zeee.:D) to co go interesuje. Przez takiego Misiaka czy tam laleczkę nie ubędzie mu katolików z kościoła a tylko swoim zachowaniem ich odtrąca :)
tak więc, moze żeby zniechęcić księdza do jego głupich absurdalnych zastrzeżeń zamiast złotówek wrzucajmy groszówki, wtedy to mu na pewno starczy na "łóżko"..:D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
7 listopada 2013r. o 15:11
Calahan napisał(a):
~NarzeczonaŚmierci napisał(a): Ale bełkot.coś strasznego.Ludzie opamiętajcie się to nie średniowiecze.Mamy tel komórkowe laptopy itp jest 21 wiek.A w waszych POstach to strach pomyśleć inkwizycja?może będziecie palic na stosie(...)

Zmoderowano 07.11.2013 godz.09:38 – powód : słowa ubliżające innym osobom (moderator)
Witam ! :) No właśnie, to już nie średniowiecze, w Biblii czytamy, że w naszych czasach miało wzrosnąć poznanie - i tak się stało. Niestety wielu ludzi nie zna Ewangelii i rzeczywistości duchowej. Mamy postęp techniczny i jednocześnie zacofanie w sprawach duchowych - ludzie skłaniają się ku okultyzmowi, ale nie ku prawdziwemu, żywemu Bogu. To śmieszne, że ktoś potrafi mieć w domu słonika lub podkowę na szczęście i jednocześnie nie wierzyć w świat duchowy. A ten świat jest bardzo realny i musimy być świadomi, że diabeł robi wszystko by ludzie należeli do niego i jednocześnie nie wiedzieli o jego istnieniu. Na szczęście Pan Jezus Chrystus jest dostępny dla każdego kto pragnie pojednać się z Bogiem :).

Drogi Calahanie,bardzo dużo jeszcze wierzących katolików [uczeszczają gorliwie do kościoła,spowiedzi itp],wiąże czerwone kokardki niemowlętom na wózkach ,łózeczkach "od uroku", zdarza sie też ,żę zwierzętom gospodarskim,także przeciw urokom,nie przeszkadza im ,że pokupili do domu komputery i inne nowoczesności ,ale wciąż trwają przy swoim.Nawet w rodzinie miałam taki przypadek ,ze zdechła świnia i powiedziano ,ze to na pewno dlatego ,ze ja na tę swinię spojrzałam.Jak żyć wsród takich ludzi i jak nimi nie pogardzać?Wiem ,ze trzeba jakoś z ludzmi zyć,ale oswiecanie ich nie daje efektów.Dla mnie to ciężkie i męczace ,kiedy mam ludzi obok siebie wierzących w rózne zabobony i bzdury .Jak można mówić,że wierzy się w Boga i jednocześnie w jakieś wróżby ,karty,przesady? Pozdrawiam.
~ niezalogowany
7 listopada 2013r. o 16:28
~ napisał(a):
~ napisał(a): Ktoś tu znowu zapomniał wziąć leki. A już było prawie normalnie.
[img=1383834209_q9t4zhk.gif]

Chyba ty,Nie widzisz wokół siebie ciemnoty i biegania do wrózek,nie widzisz wiary w duchy i inne bzdury,ale do koscioła chodzą i do komunii,jak mozna to godzić?
~ niezalogowany
7 listopada 2013r. o 17:24
wojtek11 napisał(a): a co nie prawda? ryją dzieciakom łep tymi monster a rodzice lecą i kupują brzydką lalke za 130 zł bo dziecko chce,lepiej mu kupić lizaka a nie od młodych lat głupoty,masakra co sie dzieje w tych czasach. :/

Kościół ma jak najbardziej rację odnośnie zagrożeń duchowych. Osobiście nie wiem jakim trzeba być i..d..i..tą aby kupować dzieciom te idiotyczne zabawki i gadżety w rodzaju hellokitty czy tych mrocznych zabaweczek monster hight.
Ale oczywiście jak to większość (czyli zawsze głupsza) będzie się śmiała z tego i dalej popierała deb.il.nienie swoich dzieci. W końcu media za was wiedzą co potrzeba waszym dzieciakom.
~ niezalogowany
7 listopada 2013r. o 17:48
~ napisał(a):
wojtek11 napisał(a): a co nie prawda? ryją dzieciakom łep tymi monster a rodzice lecą i kupują brzydką lalke za 130 zł bo dziecko chce,lepiej mu kupić lizaka a nie od młodych lat głupoty,masakra co sie dzieje w tych czasach. :/

Kościół ma jak najbardziej rację odnośnie zagrożeń duchowych. Osobiście nie wiem jakim trzeba być i..d..i..tą aby kupować dzieciom te idiotyczne zabawki i gadżety w rodzaju hellokitty czy tych mrocznych zabaweczek monster hight.
Ale oczywiście jak to większość (czyli zawsze głupsza) będzie się śmiała z tego i dalej popierała deb.il.nienie swoich dzieci. W końcu media za was wiedzą co potrzeba waszym dzieciakom.

Monstery to faktycznie poroniony pomysł,ale co żez u Boga Ojca od tej kociny chcecie,jeden bałwan cos pierdyknie i juz wam zwykła bajeczka dla dzieciaków demonem pachnie ,czemu to ten kotak jest taki nieodpowiedni a nie na przykład Klakier ze Smerfów.Co za ułomność,az wstyd.
~alto niezalogowany
7 listopada 2013r. o 18:17
Calahan napisał(a): ...No właśnie, to już nie średniowiecze, w Biblii czytamy, że w naszych czasach miało wzrosnąć poznanie - i tak się stało. Niestety wielu ludzi nie zna Ewangelii i rzeczywistości duchowej. Mamy postęp techniczny i jednocześnie zacofanie w sprawach duchowych - ludzie skłaniają się ku okultyzmowi, ale nie ku prawdziwemu, żywemu Bogu....

Calahan, ogłosiłeś na tym forum że jesteś wierzącym, choć nie katolikiem. Mnie to akurat g... obchodzi ale to twoje prawo i twoja sprawa. Ale ten portal i to forum to nie ambona z twojej świątyni. Ci którzy chcieliby słuchac twoich agitacji religijnych przyszliby do tej świątyni żeby cię (lub z tobą) tego posłuchać. Tu "przychodzą" ludzie których interesują sprawy różne sprawy ale napewno nie chcą tu agitacji i indoktrynacji religijnej. Uszanuj to i przestań zaśmiecać portal i forum swoimi nawiedzonymi tekstami. Do świątyń przychodzą ludzie którzy tego chcą a tu nie wszyscy są tym zainteresowani a z konieczności muszą te twoje agitacyjne teksty czytać bo wklejasz je gdzie się tylko da. Zastanów się nad tym i uszanuj charakter tego forum - to nie ambona!
~ niezalogowany
7 listopada 2013r. o 18:21
sam zauwazyles ze sa tacy co czytaja go z przyjemnoscią wiec calahan moze pisac co chce, bo ma prawo
~ niezalogowany
7 listopada 2013r. o 18:30
ludzie jak wy kochacie nadawać o tych księżulach.to już jest jakaś księdzo-fobia.nieważne jak łupią nas na lewo i prawo,podnoszą ciągle wszelkie podatki.najważniejsze są wieści o jakimś tam księdzu....z Dominikany,tomaszowa itp.nauczycielka rodzi dziecko swojego ucznia małoletniego.....,czyżby to nie była pedofilia?...nie,bo najważniejsza jest dyskusja o księdzu z jakiejś wichury.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo