Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nie będzie 22 finału WOŚP w Bolesławcu?!
41
#jegomosc nieaktywny
27 listopada 2013r. o 7:46
Nie jestem autorem powyższego posta.

A co do meritum, to nie mam zamiaru z koniem się kopać.

www.djdowynajecia.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Szczere spojrzenie niezalogowany
27 listopada 2013r. o 11:25
Nic tak bardzo nie cieszy, jak to, że cały ten cyrk się nie odbędzie. Cały ten WOŚP to nic innego jak jedna wielka ściema. Iluzja, opium dla dziwny czlowiek .ów myślących, że czynią dobrze.

Taka akcja miałaby oczywiście sens, ale jedynie w sytuacji gdyby nie było przymusu obowiązkowego comiesięcznego utrzymywania NFZ-tu. A pieniądze są te tak ogromne, że jeśli już one nie są w stanie zmienić sytuacji to i kilkunastogodzinna akcja społeczna też jej już nie zmieni.

Komu zatem najbardziej opłaca się zabawa w Wielką Orkiestrę Świątecznej "Pomocy":
Przedewszystkim najpierw politykom. Ta akcja przynosi realne korzyści najbardziej politykom.
Dlaczego?
Ano dlatego, że pieniądze na sprzęt medyczny, leki, zaopatrzenie szpitalne są już zebrane z podatków. Pieniędzy tych wcale nie brakuje. Ich jest nawet więcej niż potrzeba. Po co jednak przeznaczać te środki na NFZ skoro taki Owsiak wyręczy przyjaciół z rządu. Co zatem z forsą, która już została zabrana z naszych podatków? Idzie do kieszeni niepotrzebnych urzędników, na niepotrzebne pasożytnicze stołki. A kilka milionów swobodnie można przeznaczyć na wojnę w Iraku lub inne priorytety :) Tak więc Jerzy Owsiak jest potrzebny politykom bezwzględnie. Wośp zwalnia kolejne rządy z odpowiedzialności i uczciwości. Choć te rządy jak zwykle usilnie przekonują nas, że NFZ jest na bardzo, ale to bardzo potrzebny no i bez niego nie będziemy wiedzieć co zrobić z tymi 200 zł miesięcznie?

Komu dalej Owsiak pomaga. Wszelkiej maści lanserom, niedoszłym radnym, młodym karierowiczom. Ci pierwsi pchają się do organizacji takich imprez. Chcą ubrać maskę dobrodusznych, sympatycznych działaczy. Wszystko po to by w przyszłości zyskać naiwnych wyborców i dorwać się do koryta - choćby na szczeblu lokalnym. Znam kilku takich. Choć to właśnie oni są przyczyną całego tego syfu. Bo nasze podatki idą w dużej części do ich kieszeni. I tak mamy zamknięte koło.

Ludzie czynią chcąc czyniąc dobre rzeczy, wyrządzają wielkie zło. Przykładem tego jest właśnie działalność Jerzego Owsiaka. Naiwnych jednak nie zabraknie i ludzie rzucą złotówkę za działania wojenne, na stołki urzędnicze, znów wypromuje się na "pomocy"kilku cwaniaczków, szlachetnych i innych zasr.ńców.

Czy w tym roku znów wyręczymy polityków?

Zastosowana autokorekta

~ niezalogowany
27 listopada 2013r. o 12:34
~ napisał(a):
~Luk napisał(a): Wy chyba jesteście chorzy umysłowo! W mózgu mi się nie mieści takie myślenie! Chyba dzieci nie macie. To dobroczynna i charytatywna akcja. Na pomoc dzieciom! Jak wam urodzi się dziecko i okaże się, że jest chore, to zmienicie swoje chore myślenie! Wtedy będziecie latać po lekarzach i instytucjach! A jak podejdziecie do mnie z prośbą o pomoc finansową, to powiem, że szkoda mi kasy, bo... będę za nią miał prawie dwa litry benzyny... Tumany.

.....chore myślenie to ty masz.ty żyjesz chyba w jakimś innym kraju...,co mojemu choremu dziecku po tej zbiórce?kiedy o tym mówię lekarzowi to się smieje i wysyła mnie do owsiaka.2 litry benzyny pomoga mi zawieżć dziecko do specjalisty...przynajmniej.owsiak minister z platformy.wywala miliony na szkolenia pierwszej pomocy...chore?...chore,bo takie szkolenie powinno być obowiązkowe w każdej szkole co roku .to jest ściema i pralnia kasy,z których sam owsiak nie przedstawia faktur ....nie bo nie jak sam mówi.zresztą przejrzyjcie życiorys owsiaka,poczytajcie jak razem z wojewódzkim likwidował festiwal w Jarocinie.dlaczego tylko jemu dano prowadzenie programu wśród wielu o wiele lepszych muzycznych dziennikarzy.przyprowadza wam polityków na Woodstock...w kolejne festiwale będą gościły jeszcze większe liczby politycznych oszołomów,bo wybory coraz bliżej.stop narkotykom hahahha.....3 wagony prochów na każdym festiwalu wchłania się.....,a wódki kupić nie można.nie dajcie się nabierać,nawet jeżeli kiedyś któreś z waszych dzieci korzystało ze sprzętu wośpu,bo to i tak sprzęt,za któryzapłaciliście tak samo jak każdy inny w szpitalu .....więc żadna łaska.niech się weżmie ze swoimi kolegami z platformy za naprawę systemu służby zdrowia,niech się weżmie za wywalanie złodziei z nfz.............,bo ja mam znowu kolejną kontrole dziecka u specjalisty na lipiec....

to może do Boga trzeba się modlić i na tacę dawać. Nikt nikogo nie zmusza by wrzucić do puszki,po co ten dym,nie pasuje nie dawaj,żalić to ja też się potrafię,na Ukrainie potrzebują takich ujadaczy zapraszam
~ niezalogowany
27 listopada 2013r. o 14:48
W tym świetle iście kuriozalna jest deklaracja "byłych szefów sztabu" że jakoby po "fiasku" 20 XI finału zorganizują taki że hoho.....

puste słowa nic więcej

Pieniądze wpłacę bezpośrednio na konto fundacji. Jest szansa że nikt postronny się nimi nie zaopiekuje.

Ale przy tej okazji uknułam pewną teorię: być może takie nieprawidłowości jak przy 20 finale były do tej pory normą i być może we wcześniejszych latach szefowie sztabów czerpali garściami z puszek a skoro 20 finał obsługiwał ktoś inny to nic im nie skapło i całą sprawę wyolbrzymiono aby pogrążyć "niewygodnego" szefa sztabu.. A teraz obawiają się że ktoś będzie im mocno patrzył na ręce i dlatego nie organizują kolejnego finału. Zwalając na złą sławę bolesławca po 20 finale. Szkoda tylko że tak naprawdę to ucierpią na tym najbardziej potrzebujący.
~ niezalogowany
27 listopada 2013r. o 15:15
WOŚP i tak już jest przecież polityczny, bo przecież jak dasz to jesteś o.k a jak masz coś przeciwko to jesteś z PiSu :)

No i komu to tak naprawdę pasuje? Noworodkom i dzieciom które państwo olewa i nie kupuje sprzętu? Sztabom WOŚPu które myślą że robią dobrze czy może politykom którzy mają negatywny argument przeciwko swoim oponentom, teraz z opozycji?

Czy nie zastanawiało was dlaczego Owsiak zaprasza szkodników polityków, i to największych a którzy to doprowadzili w głównej mierze do dziadostwa służby zdrowia?
Oni siebie napędzają nawzajem bo co by taki Owsiak robił gdyby nie WOŚP?
A tak ma WOŚP i ma zajęcie i sławę.

W służbach specjalnych na całym świecie wiedzą ,że obywatelskie projekty mogą być dla państwa groźne więc organizują je sami. Skąd wiecie że WOŚP to nie może być taka kontrolowana przez służby akcja?
Nie wiecie tego i nie możecie zaprzeczyć że tak nie jest.

Mówicie że gdyby nie Owsiak to dzieci by poumierały w szpitalach. Nie poumierałyby bo jakby zaczęły umierać to już dawno to dziadostwo ze służbą zdrowia i politykami na czele ludzie by rozpirzyli w protestach.

Mówicie że dajecie i jesteście cool. Niejeden nie daje ale płaci podatki miesiąc w miesiąc, przekraczające wasze marne 20 zł wrzucone do puszki. I kto tu jest tak naprawdę cool?
A emeryci chodzący do kościoła, zwani moherami? Czy nie płacili całe życie na służbę zdrowia? Oni płacili całe życie podatki a szczyl z gimbazy wrzuci 5 zł do puszki raz na rok (które dostał od mamy) i według niego on jest w porządku a emeryt który wrzucił na służbę zdrowia przez całe życie tysiące złotych jest "moherem" :)

Ja się pytam i oczekuję logicznej odpowiedzi - przyjmijmy, że jeżeli każdy Polak wrzucał do puszki 5 zł rok w rok, i Owsiak nakupował za to sprzętu przez X lat, to gdzie są pieniądze które rok w rok wrzuca Polak, ojciec "mądrych" szczyli z gimbazy, a których nie wrzuca miesięcznie w sumie 5 zł ale kwoty kilkudziesięciokrotne?
Dlaczego za to nie kupuje się sprzętu tylko za te 5 zł od "Polaka Owsiaka" co rok?
Gdzie są te pieniądze?
Te pieniądze są u złodziei u władzy a którzy dostają oklaski na Woodstocku.
Ktoś chce zaprzeczyć?? :)
41
#jegomosc nieaktywny
27 listopada 2013r. o 15:16
~ napisał(a): W tym świetle iście kuriozalna jest deklaracja "byłych szefów sztabu" że jakoby po "fiasku" 20 XI finału zorganizują taki że hoho.....

puste słowa nic więcej

Pieniądze wpłacę bezpośrednio na konto fundacji. Jest szansa że nikt postronny się nimi nie zaopiekuje.

Ale przy tej okazji uknułam pewną teorię: być może takie nieprawidłowości jak przy 20 finale były do tej pory normą i być może we wcześniejszych latach szefowie sztabów czerpali garściami z puszek a skoro 20 finał obsługiwał ktoś inny to nic im nie skapło i całą sprawę wyolbrzymiono aby pogrążyć "niewygodnego" szefa sztabu.. A teraz obawiają się że ktoś będzie im mocno patrzył na ręce i dlatego nie organizują kolejnego finału. Zwalając na złą sławę bolesławca po 20 finale. Szkoda tylko że tak naprawdę to ucierpią na tym najbardziej potrzebujący.

Dlaczego sam tego nie zrobisz?

www.djdowynajecia.pl
~mir.ko niezalogowany
27 listopada 2013r. o 15:23
~Szczere spojrzenie napisał(a): ...
Czy w tym roku znów wyręczymy polityków?

jakies propozycje jak ich zmusić do sprawnego wydawania ?
~ niezalogowany
27 listopada 2013r. o 15:31
~mir.ko napisał(a):
jakies propozycje jak ich zmusić do sprawnego wydawania ?

Na Woodstocku im poklaskać ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.