Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Skrzyżowania z problemami

~Tryk niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 22:29
~ napisał(a): Skoro nie włączasz kierunkowskazu jadąc od strony Tamka w stronę Ogrodowej to pewnie nie robisz tego też jadąc od Ogrodowej w stronę Tamka!? :>
Tak? :>
Tak, gdyż uważam, że włączając kierunkowskaz prawy sygnalizuję skręt w kierunku dworca PKP, a lewy - w Daszyńskiego :] nieprawdaż ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ali niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 22:30
xaa napisał(a):
A,tak na przyszłośc', to niech ronda zbudują na wszystkich skrzyżowaniach :> ale po co :| i tak znajdzie się "miszcz kierownicy" ,co w lewo skręci (na rondzie) ;) :D ...
Alee kierunek w lewo włączy na 100% :P
5993
#xaa nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 22:32
ojjj nie zawsze :P w POlsce jeździ się sprawnymi :) "rumplami" ;)
~Franciszek Czekoladowy Boj niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 22:59
Kurcze macie problemy i zagwozdki a ci z filmiku radzą sobie i nie narzekają :D
5134
#TOjsienka nieaktywny
16 grudnia 2013r. o 10:10
~fan napisał(a): Z niedoścignioną upierdliwością Tosienka z 13 wpisami objęła prowadzenie w "biciu piany" w tym temacie. I pewnie to nie jest jej ostatnie słowo.

Jaki przewidujący :| :D

Dopisane 16.12.2013r. o godz. 10:10:

~Tryk napisał(a):
~ napisał(a): Skoro nie włączasz kierunkowskazu jadąc od strony Tamka w stronę Ogrodowej to pewnie nie robisz tego też jadąc od Ogrodowej w stronę Tamka!? :>
Tak? :>
Tak, gdyż uważam, że włączając kierunkowskaz prawy sygnalizuję skręt w kierunku dworca PKP, a lewy - w Daszyńskiego :] nieprawdaż ??

Prawdaż :]

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
116
#moderator nieaktywny
16 stycznia 2014r. o 21:29
TOjsienka napisał(a): No raczej hemiemu chodziło o to że znak stop nie jest tam tak przestrzegany jak na Tamka z Ogrodową bo tam jest większe prawdopodobieństwo dzwona.
Zauważyłam że po ukazaniu sie ostatnio tematu o skrzyżowaniu na Tamka ludzie w większości zaczęli sygnalizować lewym kierunkowskazem jazdę w stronę Chrobrego a to już coś bo widzisz lewy to spokojnie możesz czmychnąć ze stopu do linii wyznaczającej przebieg drogi z pierwszeństwem.

~ napisał(a): TOjsienka, a jadąc od strony Tamka na wprost czy w prawo też zauważyłaś zmalenie sygnalizacji kierunkowskazem czy może wzrost?

Na Tamka, Ogrodowej i Daszyńskiego rozpatrzcie wjazd na skrzyżowanie z każdej strony. Potem przemyślcie jazdę w każdą stronę w inne ulice z danego wjazdu. Kiedy trzeba włączyć kierunkowskaz przy przekraczaniu pasa ruchu, kierunku jazdy.

Potem wyobraźcie sobie kierowcę z innego miasta Polski, kraju Europy, który jest pierwszy raz w Bolesławcu, wjeżdża na nietypowe skrzyżowanie, widzi różne znaki, pierwszeństwo, ustąp pierwszeństwa, na dodatek noc, wyłączona sygnalizacja świetlna, tylko miga żółte światło, zaśnieżona jezdnia, że nie widać znaków poziomych...wiadomo jak już jechać? TOjsienka? :>
5134
#TOjsienka nieaktywny
16 stycznia 2014r. o 21:55
Napisałeś to z taką wyższością aż sie normalnie wystraszyłam.
A Ty mod myślisz że jak jesteś modem to jesteś nieomylny czy jak? :| :D
Jakby była sytuacja zasypania drogi przez śnieg i nie widać byłoby znaku poziomego jakim jest ta nieszczęsna linia to sprawa by była dużo bardziej prosta dla tych którzy sie nią sugerują i mimo że jadą prosto włączają kierunkowskaz.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
4106
#igrek nieaktywny
17 stycznia 2014r. o 10:36
No to może ja przedstawię kolejna propozycję "skrzyżowania z problemami" :> oczywiście tylko dla tych "niedzielnych" kierowców.
Zobaczymy czy prawdziwi kierowcy potrafią w tym miejscu prawidłowo się poruszać. Kto ma pierwszeństwo na tym skrzyżowaniu ??
Foto dzięki google maps

Dopisane 17.01.2014r. o godz. 10:08:

[img=1389949710_4nkhui7.jpg]

Dopisane 17.01.2014r. o godz. 10:36:

Skrzyżowanie ulic : Gdańska, Warszawska, Kwiatowa
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza