Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Skrzyżowania z problemami

~Krystian niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 17:59
~ napisał(a): Ul.Tamka w kierunku Chrobrego jest drogą z pierwszeństwem przejazdu oznaczoną znakiem D1 (nb. zaczepionym na latarni), Droga ta łączy się skrzyżowaniem z ulicą Ogrodową (podporządkowaną) jej. Natomiast ul. Daszyńskiego jest skrzyżowaniem z ul. Ogrodowa i jest jej podporządkowana z nakazem zatrzymania się - znakiem STOP (B-20).
A więc ulica Tamka w tym miejscu nie jest skrzyżowaniem z pierwszeństwem łamanym ...

Znawco anonimie, następnym razem podpisz się żebyśmy wiedzieli z kogo się śmiać za te brednie :] Czyli wg Ciebie tam jest więcej jak jedno skrzyżowanie :/ Czegoś takiego nie słyszałem :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Krystian niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 18:10
igrek napisał(a): Oto symulacja skrzyżowania bardzo podobnego do Tamka/Ogrodowa/Daszyńskiego - co by nie było już wątpliwości :)
http://www.prawko-kwartnik.info/tychy/tychylamane.html

Na tym naszym brakuje tylko jednego - tabliczki informującej o przebiegu tego skrzyżowania / ale z tego co pamiętam to kiedyś była :/ / została tabliczka jedynie od strony PKP. Wszystko pozostałe jest niemal identyczne. Proszę nie sugerować się liniami, które wyznaczają krawędź drogi głównej (ul. Tamka). Przykład symulacji jak najbardziej na miejscu. Zgadzam się z igrek oraz innymi myślącymi tak samo.
Proponuję nie opluwać się tylko próbować uczestniczyć w dyskusji gdyż jak widać są różne teorie i niejasności trzeba wyjaśnić. pozdrawiam.
10114
#alter nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 18:19
~Krystian napisał(a): Przykład symulacji jak najbardziej na miejscu. Zgadzam się z igrek oraz innymi myślącymi tak samo.

TAk! Znakomita symulacja, zgodna z przepisami. Geometria tego skrzyżowania jest właściwie identyczna z "Tamka". :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 18:45
TOjsienka napisał(a): A czyli po mojemu.
A teraz muszę wyjść i za chwilę będę tamtędy cisnąć.Mimo że ogrodową mi nie po drodze pojadę tamtędy zabawię sie w pogromców mitów by sprawdzić gdzie zajadę trzymając kierownicę na wprost jadąc od świateł bez włączania prawego kierunkowskazu oczywiście. :]

Dobra sprawdziłam.Nie trzeba skręcać żeby wbić sie w ogrodową z tym że nie na prawą stronę wiedziesz tylko tak bardzie pośrodku tak ze minimalny skręt można uznać że od Tamka w Ogrodową jest prosta w przeciwieństwie do Chrobrego gdzie skręt jest znaczny ale nie używany jest lewy kierunkowskaz.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 18:46
igrek napisał(a): Oto symulacja skrzyżowania bardzo podobnego do Tamka/Ogrodowa/Daszyńskiego - co by nie było już wątpliwości :)
http://www.prawko-kwartnik.info/tychy/tychylamane.html

Nie za bardzo podobne :)
Tak to wygląda na zdjęciu!:)

[img=1387129436_a64alg2.jpg]
10114
#alter nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 18:51
TOjsienka napisał(a):
Dobra sprawdziłam.Nie trzeba skręcać żeby wbić sie w ogrodową z tym że nie na prawą stronę wiedziesz tylko tak bardzie pośrodku tak ze minimalny skręt można uznać że od Tamka w Ogrodową jest prosta w przeciwieństwie do Chrobrego gdzie skręt jest znaczny ale nie używany jest lewy kierunkowskaz.

Tak naprawdę geometria skrzyżowania nie musi być szablonowo, idealnie symetryczne. Na tym polega nietypowość tego skrzyżowania, i właściwie dlatego może sprawiać niektórym problemy. Ale w zasadzie jest ono bardzo proste :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 19:28
Bo co bo jest wysepka?No to teraz wyobraź sobie krzyżówke Tyrankiewiczów ,Bankowa,K,Miarki.Teraz tam jest wysepka niby rondo ale wcześniej jak i teraz zasady poruszania są te same z tym że teraz lepiej rozładowywany jest ruch.
Zresztą na zasadzie tego skrzyżowania z przed remontu można wytłumaczyć że prosta wcale nie kusi być tak oczywiście prosta by nie włączać kierunkowskazu.Otóż kiedyś żeby wjechać z Bankowej w Tyrankiewiczów przy czym przeciąć drogę z pierwszeństwem K.Miarki nikt kierunkowskazu nie włączał mimo że na wprost jest Bankowa a Tyrankiewiczów odchylona w prawo i następna w prawo K.Miarki.Bankowa po kostce czy Tyrankiewiczów kierunkowskaz używany był w obie strony K.Miarki i nikt się czaić nie musiał przejeżdżając to skrzyżowanie bo miał jasną sytuację.

Dopisane 15.12.2013r. o godz. 19:28:

alter napisał(a):

Tak naprawdę geometria skrzyżowania nie musi być szablonowo, idealnie symetryczne. Na tym polega nietypowość tego skrzyżowania, i właściwie dlatego może sprawiać niektórym problemy. Ale w zasadzie jest ono bardzo proste :)

osssszzzztywiście :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 20:24
Ja nadal jestem za swoim, za Anonimem, w lewo nie trzeba kierunkowskazu. Nadal proszę o konkrety, paragrafy, opinie rzeczoznawcy. Tak naprawdę przydałyby się tam konkretne znaki, linie, pola, strefy jak się ruszać. I tyle. Tu nie chodzi aby się kłócić, tylko rozwiązać problem. :>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza