Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz po kolędzie
6979
E
3 stycznia 2014r. o 16:40
trol napisał(a):
1. Nie pisze sie C+M+B a pisze się K+M+B "Kacper+Melchior+Baltazar" od imion trzech króli.

A może jednak... "Św. Augustyn odczytuje w tych znakach chrześcijańską myśl: Christus Multorum Benefactor, czyli: "Chrystus dla wielu jest dobroczyńcą". Jest też starochrześcijańskie tłumaczenie, zbliżone do myśli św. Augustyna: Christus Mansionem Benedicat - Niech Chrystus błogosławi temu mieszkaniu." :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 16:41
skorn napisał(a): Tymczasem chuligan Tusk podniósł akcyzę, a marudzenia nie słychać.

Nieładnie marudzić nie na temat!! :>
~ niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 16:48
...a ja zacytuję z innej stronki

"badonga 4

U mnie w domu w kopercie od kilku lat jest obrazek z moim pamiątkowym autografem na odwrocie. Dwa lata temu był Nietzsche, rok temu Mick Jagger, w tym roku dostaną zdjęcie Salmana Rushdiego. Idol za Idola - myślę, że to fair. No i jak widzą kopertę tak się uroczo cieszą. Nie mam sumienia odbierać im tej radości...
1
emem
3 stycznia 2014r. o 16:49
~ napisał(a): ...a ja zacytuję z innej stronki

"badonga 4

U mnie w domu w kopercie od kilku lat jest obrazek z moim pamiątkowym autografem na odwrocie. Dwa lata temu był Nietzsche, rok temu Mick Jagger, w tym roku dostaną zdjęcie Salmana Rushdiego. Idol za Idola - myślę, że to fair. No i jak widzą kopertę tak się uroczo cieszą. Nie mam sumienia odbierać im tej radości...

Jezeli tam Wam bardzo przeszkadza kwestia kopert to czy nie prosciej byloby nie wpuszczac ksiedza? Przeciez nie ma obowiazku przyjmowania koledy.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
10114
#alter nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 16:53
~ napisał(a): no widzisz, a u nas szanowny proboszcz na mszy powiedział, że przyjmuje od 50zł wzwyż i że parafianie mogą kupić sobie mniej, żeby móc dać więcej Jemu

Dlaczego nie piszesz, jaki proboszcz? w której parafii? i kiedy to powiedział? :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Motywacja niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 16:53
Dokładnie Marcin!! Już kiedyś to pisałem i to również odnosi się do innej kwestii.
Tak bardzo was wszystkich boli ksiądz po kolędzie, jego cennik za sakramenty, ale kto powiedział, ze to jest przymus?
Czemu was tak nie boli obowiązkowa grabież jakiej dokonuje na was cesarz donaldinio I. Tutaj tak głośno szczekać nie potraficie, no chyba, że wam to pasuje.
10114
#alter nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 16:54
~Motywacja napisał(a):
Tak bardzo was wszystkich boli ksiądz po kolędzie, jego cennik za sakramenty, ale kto powiedział, ze to jest przymus?

Również się z tym zgadzam :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Iza niezalogowany
3 stycznia 2014r. o 16:58
Jeszcze prościej przyjąć księdza po kolędzie i nie dawać koperty :)
Zresztą, jak widzę, największy problem z tym mają osoby, które księdza nie przyjmują.
Pozdr. :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.